Reklama

Reklama

Ostrov

  • USA The Island (více)
Trailer 1
USA, 2005, 136 min

VOD (1)

V poslední době se stále více zajímáme o klony a už jen čekáme na jejich lidskou podobu. Na Zemi došlo k examinaci, přežilo jen pár stovek výjimečných lidí, vše bylo zničeno. Existuje jediné místo, které stále připomíná Zemi - Ostrov. Dostane se tam jen vylosovaný, ostatní musejí čekat na své štěstí dál. Ale co když to tak není? Co když k žádné examinaci nedošlo? Co když žádný Ostrov neexistuje? Takto začal přemýšlet Lincoln 6-Echo. Je v "Ráji" už 3 roky. Jeho život se mu zdá nenaplněný. Copak je jediným cílem života dostat se na Ostrov? Jeho kamarádku Jordan 2-Delta to však vůbec nezajímá, vždyť vyhrála v losování, jede na Ostrov! Jenže Lincoln své podezření potvrzuje a snaží se zachránit Jordan od jisté smrti. Nejsou lidé, jsou kloni a žádný Ostrov není. Země katastrofou zasažena nikdy nebyla. Utíkají tedy, a protože se nikdo nesmí dozvědět, kdo jsou zač, stíhá je jejich stvořitel všemi možnými prostředky. Na povrchu se pokusí kontaktovat "originál" Lincolna... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 312)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Na Bayův Ostrov se určitě dá dívat, dokonce je docela zábavný a čtveřice McGregor, Buscemi, Johansson a Bean je dobře vybraná, ale přesto mi to příliš připomínalo Blade Runner, Kandidáty života a smrti, A.I. a spustu dalších filmů, navíc mi tentokrát opravdu vadily některé nelogičnosti a závěr. Pochválit musím ještě průlet budovou, docela pěkné honičky a hudbu. 3,5* ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Kupodivu ( nic jsem nečekal ) jsem se solidně bavil. Od Ostrova nečekejte nic jiného než totální popcorn ( tedy pokud nepovažujete za filozofické dílo Já, Robot od Proyase ). Nemám rád videoklipový střih a i tady místy působí dost zmateně, navíc kamera je až příliš rotřesená a záběry jsou někdy snímané moc zblízka, ale u likvidování aut kolejnicemi i jiných akčních scén jsem se velmi dobře bavil. Stejně tak u příjemného konzumního humoru ( "Co to je?" "Nevím, ale chci to" ). Velké plus je Ewan McGregor, který má co hrát a totální roštěnka Scarlett Johanssonová, u které mi stačí, že prostě je na plátně ( nedávno se zařadila do mých TOP 5 ). Příjemně mě překvapila i hudba ( pro mě neznámého ) Stevea Jablonského. 70 procent. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Ostrov je další akční slátaninou Michaela Baye, která je oproti jiným akčním slátaninám Michaela Baye horší tím, že v ní místy prosakuje snaha nebýt jenom další akční slátaninou Michaela Baye. Třeba prvních téměř třicet minut žádnou akční scénu v pravém slova smyslu neobsahuje. Ze začátku je film nicméně zábavný alespoň postupným odhalováním nových dílků jednoduché skládačky (a to i v případě, že víte jakým směrem se bude děj dále ubírat), což už nelze napsat o jeho zbytku, tvořeném nezáživnou akcí. Nevím čím to je, ale akce mě tentokrát vážně nechala zcela chladným. Bay režíruje stále stejně efektně, aniž by vyvíjel patrnou snahu o zakomponování nových, dospělejších elementů, s čímž vyvstává obava, zda-li jeho filmy nezůstanou navždy na úrovni dvanácti až patnáctiletých puberťáků. Co je však ještě smutnější – Bay začal velmi okatě vykrádat sám sebe (Mizerové 1, 2) i jiné (Metropolis, Mechanický pomeranč, THX 1138). Příběh je příliš jednostranný, zcela postrádá pohled z druhé strany, věci se prostě mají tak, jak se mají. Pokud se mě za měsíc někdo zeptá na film Ostrov, mnohem spíš si vzpomenu na poetickou romanci s rybářskými háčky ve vagíně než na unylé akční sci-fi. 65% Zajímavé komentáře: Djkoma, choze, k212, Tommy987, Aiax, Kapybara, ric, Weirdman, Gardenboy, ashton ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně dokonalá akční jízda. První, co mě napadá jako výstižný komentář k novému filmu hollywoodského floutka Baye. Ten se pokoušel, dle vlastních slov, dát svým postavám, potažmo filmu, nový rozměr. Nejsem sice kompetentní k tomu posoudit, na kolik se mu to zdařilo, přesto pro mě osobně má tento film několik podstatných pozitiv a negativ. Takže... líbila se mi vizuální stránka věci, například celý komlex pro klony, moderní L.A. roku 2019, auta a vůbec všechny bayovské hračičky. Líbila se mi autohonička s dynamickou kamerou. Líbilo se mi herecké obsazení - ústřední trojice v podání Ewana McGregora, Scarlett Johansson a Seana Beana - je opravdu silná co do kvality hereckého výkonu. Líbil se mi technik Steva Buscemiho, který perlil po celou dobu, co byl na plátně. Líbila se mi i hudba. A teď k negativům : velká škoda je, že tak vynikající námět Bay nedokázal plně využít - dovedete si představit, co by s filmem provedl například Tim Burton (temná atmosféra), David Fincher (napětí) nebo legendární Stanley Kubrick ? Ostrov je nádherné pozlátko, uvnitř však prázdné. A rozčilovat se nad spoustou logických chyb by bylo nošením dříví do lesa. Nicméně, nemohu popřít, že se mi to pozlátko líbilo a že jsem z kina ani neodcházela zklamaná, vlastně spíš mile překvapená, protože podle historek kolujících v zákulisí, jsem čekala hrozný průšvih. A tím Ostrov rozhodně není, vlastně vůbec není lepší nebo horší než ostatní Bayovy filmy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Hlavu hore." Bay, ty si ale Satan! Nie každý dokáže skĺbiť bombastickú akciu (koľajnice lietajúce v preplnenej cestnej premávke) s psychológiou (právo na vlastné rozhodnutie). Film v kinách zaznamenal katastrofálny komerčný neúspech , ktorý takmer zruinoval štúdio DreamWorks. Ostrov je jedno z najpríjemnejších prekvapení roku 2005 s pôvabnými hereckými výkonmi podporných (Buscemi, Bean, Hounsou) a titulných postáv: Scarlett Johansson je kus krásnej mladej ženy a Škót Ewan McGregor je z tých, ktorí nie sú klasickými krásavcami, ale vo svojej koži sa cítia dobre a to je na nich vidieť; charizmou hádže z kopy na kopu ako keby to bolo seno. Obaja sa vyvíjajú: na začiatku sú hlúpi, takmer až smiešni. Na konci schopní prijať neradostné rozhodnutie so všetkým rizikom, s tým súvisiacim. Ostrov je môj druhý (po Skale) najobľúbenejší Bayov film, nasledujú Bad Boys 2 a potom už nič. Dá sa povedať, že Ostrov je posledným filmom Stevea Buscemiho v megablockbustri či už od Baya, alebo Bruckheimera (alebo od oboch - Con Air). Buscenmi tu má síce len malú, zato tradične neprehliadnuteľnú rolu, i tak ale jeho účasť v akčných trhákoch 90. rokoch dodnes vnímam ako jednu z najnepochopiteľnejších záhad desaťročia. Kino Považan 2005 ()

Galerie (128)

Zajímavosti (38)

  • V jedné scéně se mihne v pozadí auto Bugatti Veyron, které se vyrábí pouze v desítkách kusů ročně. Jedno stojí více než 1 milion amerických dolarů. (don corleone)
  • Při automobilové honičce byla zničena velmi drahá kamera. (cariada)
  • Dotykový počítač v kancelárii Merricka (Sean Bean) bol navrhnutý špeciálne pre film od poradcu z MIT, ktorý sa usiloval o uveriteľnú víziu futuristickej technológie. (Greenpeacak)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Další Bayova apokalypsa?

Další Bayova apokalypsa?

20.03.2007

Žádný strach, král popcornu nehodlá natočit remake Coppolova slavného vietnamského opusu (ačkoli představa je to nadmíru zábavná). Jeden Armageddon mu však zřejmě nestačil a přestože právě dokončuje… (více)

Michael Bay pohořel

Michael Bay pohořel

25.07.2005

Nový mega-projekt režiséra Michaela Baya (Skala, Armageddon) OSTROV sa stal prepadákom ako hrom, keď pri rozpočte 122 miliónov dolárov zarobil v USA za prvý víkend chabých 12 miliónov. V rebríčku… (více)

Reklama

Reklama