Reklama

Reklama

Ostrov

  • USA The Island (více)
Trailer 1
USA, 2005, 136 min

VOD (1)

V poslední době se stále více zajímáme o klony a už jen čekáme na jejich lidskou podobu. Na Zemi došlo k examinaci, přežilo jen pár stovek výjimečných lidí, vše bylo zničeno. Existuje jediné místo, které stále připomíná Zemi - Ostrov. Dostane se tam jen vylosovaný, ostatní musejí čekat na své štěstí dál. Ale co když to tak není? Co když k žádné examinaci nedošlo? Co když žádný Ostrov neexistuje? Takto začal přemýšlet Lincoln 6-Echo. Je v "Ráji" už 3 roky. Jeho život se mu zdá nenaplněný. Copak je jediným cílem života dostat se na Ostrov? Jeho kamarádku Jordan 2-Delta to však vůbec nezajímá, vždyť vyhrála v losování, jede na Ostrov! Jenže Lincoln své podezření potvrzuje a snaží se zachránit Jordan od jisté smrti. Nejsou lidé, jsou kloni a žádný Ostrov není. Země katastrofou zasažena nikdy nebyla. Utíkají tedy, a protože se nikdo nesmí dozvědět, kdo jsou zač, stíhá je jejich stvořitel všemi možnými prostředky. Na povrchu se pokusí kontaktovat "originál" Lincolna... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 312)

POMO 

všechny recenze uživatele

Obsahovo (scenáristicky) zatiaľ najstrhujúcejší film Michaela Baya. Vážny námet (s niekoľkými stiesňujúcimi scénami), obratne spracovaný do svižného, všetky potrebné parametre napĺňajúceho hollywoodskeho blockbusteru. Ústredné duo hercov bol zlý komerčný (producentský), no perfektný dramaturgický (režijný) ťah. Ich postavy potrebovali čo najviac civilnosti a najväčšiu charakternú rolu mali zohrať pri oboznamovaní sa s "novým svetom". Mojou najobľubenejšiou pasážou filmu je stretnutie s deťmi na stanici... Ewan McGregor a Scarlett Johansson nesklamali. Akčné scény si zachovávajú Bayovu špičku, tá s lietajúceou "osou" a jej preletom cez mrakodrap je pravým eye-candy highlightom. Vizuálne a hudobné poňatie je gíčovejšie než napr. v Minority Report, no stále si udržuje latku dôstojnosti, je dôveryhodné a dokáže upútať. A skladateľ Steve Jablonsky prekračuje vlastný tieň. Zopár dier v logike sa nájde a film má dva konce, no do nudy neskĺza. Bol som rád, že ešte nie je koniec a ešte chvílu sa poveziem... Prvý film Michaela Baya, ktorý ma zaujal a pobavil nielen pekným vizuálom. Zaujímavejší a odvážnejší sci-fi popcorňák než minuloročný I, Robot. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Po Mizerech 2 jsem si řekla, že výtvory tohodle chlapa už nechci vidět, tak nepříjemný to pro mě byl zážitek. Protože ale kolem Ostrova byly tak rozporuplné reakce, chtěla jsem vědět, do kterého z táborů bych zapadla já a velice stručně řikám, že pozitiva drtivě převládají. Pokud jde o logiku, je tam díra na díře, ale zatímco jinde mě to otravuje, tady jsem s tím neměla problém, i když Ewanovu objevu toho nejtajnějšího z tajného, který proběhl v rámci jeho poflakování po areálu jako po másle, jsem se musela pousmát a nejen tomu. Co je to ale platné, když film mě nejen svým dějem, ale i hereckými výkony a špičkovým vizuálnem upoutal tak, že na nějaké šťourání jsem ani neměla čas. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Michael to má prostě v ruce. Nikdo neumí tak cool záběry na statické lidské tváře, nikdo nemá tak vypilované vizuály, které podporují experti na hlášky. U Ostrova jsem se ani chvíli nenudil a nebýt hodně brakového finále, připíchl bych mu bez rozpaků čisté čtyři hvězdičky. Takhle nějaký ten flíček posbírali, ale ani za boha jsem jich nenapočítal tolik, aby překryly skvělého Ewana McGregora a obrazově fantastický non-stop úprk, v němž akce protentokrát není cílem, ale pouhým prostředkem. Nutno podotknout, že bezchybně zpracovaným prostředkem. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Podle předpokladů se jedná o ne zcela typický Bayův film a to přesto, že tu najdeme takřka všechny jeho trademarky, i když některé lehce pozměněné. Bohužel dojmy i pro mě, jakožto Bayova velkého fanouška, jsou lehce rozpačité a nevím tak úplně, co si o filmu myslet. Bay rozhodně neubral ze svých zásad, a diváka chce hlavně bavit akčními scénami a humorem. Zároveň však jakoby chtěl i něco vážného sdělit, ale prostě to k němu nesedí. Což hodně poznamenalo především samotný závěr snímku, který stejně jako u Pearl Harboru není z nejpovedenějších. Fanoušci Michaela Baye si však užijí své, jeho odpůrci zase budou mít příležitost si na Baye plivnout. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za trojici výborných herců (Bean, McGregor, Johansson) a ta druhá poskládaná ze čtvrthvězd za námět, kameru, efekty a hudbu. Kulisy a výprava mi většinou připadaly, jako bych už něco podobného viděla v dřívějších filmech (Matrix, 2001: Vesmírná Odyssea,...). Ano, Michael Bay umí točit dobré akční scény a pokud si zrovna nehraje na to, že řeší nějaký obrovský morální problém, tak to beru. Jenže tenhle film si hraje na něco, čím opravdu není - totiž na inteligentní sci-fi. Přitom jde ale jenom bezduchý akčňák nasazený na rádoby intelektuální příběh, který se ztrácí v tuně nelogičností a obrovských výbuchů. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Michael Bay má rozhodně svůj styl. Že je to styl za vším tím efektním pozlátkem a ještě efektněji (nebo lépe řečeno zběsileji) sestříhanými honičkami obsahově prázdný jako makovice Paris Hiltonové, to je věc jiná, ale rozhodně sehrává v zážitku z Ostrova svoji roli. Naštěstí pro Baye, který, abych mu nekřivdil, rozhodně není netalentovaná troska nebo komická figurka jako třeba Uwe Boll, je jeho věhlas takový, že mu do filmu nakráčí hejno kvalitních herců Ewanem McGregorem počínaje a roztomilým nosíkem Scarlett Johanssonové konče. A tyhle osobnosti mají dost soudnosti, aby nepřehrávaly a když, tak vtipně (viz první Mizerové). Ano, Ostrov si nepochybně hraje na něco většího a hlubšího než ve skutečnosti je (myšlenka práva na život je tu jen čímsi o maličko víc než spinpointem) a v podstatě nepřináší ani to známé, ale nikým neviděné zblo (co to vlastně je???) originality, ale nějakým způsobem to zase jakž takž funguje, a to po celé ty dvě hodiny. Nezodpověděl bych si před sebou, kdybych Ostrov nehodil do červeného, ale pro ty kopance ve scénáři to rozhodně nebude víc než 70%ní hodnocení. Od Michaela Baye se sice propracovaného scénáře asi nikdy nedočkáme, ale to není omluva. PS: Ten člun chci...na Scarlett netrvám:) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Na Baye patřičně rozmáchlé, ale vesměs již jen recykluje dříve předvedené. Dobré tempo a výborné herecké obsazení bohužel nedokáží plně zamaskovat nevyváženost děje, který má sice velmi zajímavých úvodních třicet minut, ale poté se zapomene na hru otázek a odpovědí a jede se již čistě jen na efekt. Nic proti tomu, ale tak nějak se vytratily i ony hrátky s alternativní budoucností, zbyla jen akce... a jak jsem podotkl výše, akce již mnohokrát viděná, takže proto "jenom" tři, i když jsem se vlastně po celou dobu nenudil... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ostrov je další akční slátaninou Michaela Baye, která je oproti jiným akčním slátaninám Michaela Baye horší tím, že v ní místy prosakuje snaha nebýt jenom další akční slátaninou Michaela Baye. Třeba prvních téměř třicet minut žádnou akční scénu v pravém slova smyslu neobsahuje. Ze začátku je film nicméně zábavný alespoň postupným odhalováním nových dílků jednoduché skládačky (a to i v případě, že víte jakým směrem se bude děj dále ubírat), což už nelze napsat o jeho zbytku, tvořeném nezáživnou akcí. Nevím čím to je, ale akce mě tentokrát vážně nechala zcela chladným. Bay režíruje stále stejně efektně, aniž by vyvíjel patrnou snahu o zakomponování nových, dospělejších elementů, s čímž vyvstává obava, zda-li jeho filmy nezůstanou navždy na úrovni dvanácti až patnáctiletých puberťáků. Co je však ještě smutnější – Bay začal velmi okatě vykrádat sám sebe (Mizerové 1, 2) i jiné (Metropolis, Mechanický pomeranč, THX 1138). Příběh je příliš jednostranný, zcela postrádá pohled z druhé strany, věci se prostě mají tak, jak se mají. Pokud se mě za měsíc někdo zeptá na film Ostrov, mnohem spíš si vzpomenu na poetickou romanci s rybářskými háčky ve vagíně než na unylé akční sci-fi. 65% Zajímavé komentáře: Djkoma, choze, k212, Tommy987, Aiax, Kapybara, ric, Weirdman, Gardenboy, ashton ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Příjemný kompromis mezi seriózností a popkronem. Po Mizerech II. rozhodně kvalitativní posun nahoru. Akční náboj mi nevadil, "cameo role silnice" zase příjemně pobavila...některé záběry braly dech. A pokud něco stagnovalo, pohled na Scarlett to bohatě vynahradil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut mě málem vyhodilo s kina .Jasně daný systém co má pravidla vše přesné a dokonalé stejnokroje je mě to odporné jak v představách tak ve filmech zřejmě.Naštěstí se vyrazí na výlet zjistit jak to s těmi pravidly je a to je panečku jiná káva , starej dobrej Bay. Toho bůh musí milovat ,ale Scarlett miluje určitě !! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Je to skoro na pět hvězdiček, ale bohužel námět sám o sobě není zcela původní, resp. čerpá nápady z řady sci-fi knižních děl, ale i snad z některých filmů (malinko mi to asociovalo Gattacu, v něčem i Já, robot). Každopádně se ale tento snímek v rukou Michaela Baye nerozmělnil v cosi neoriginálního, nýbrž zůstal skvěle koukatelnou akční scifárnou s výbornými herci, klasickou bayovskou režií a minimem hluchých chvilek. Pokud se vám líbily dva mnou výše zmíněné sci-fi snímky, bude se vám líbit i tohle. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je Ostrov hodně kvalitní sci-fi které pobaví svojí akcí, zaujme svým příběhem a překvapí samotnými herci, ale na druhou stranu tento film obsahuje cosi v sobě, co nedokáže tolik nadchnout, tolik zaujmout a tolik donutit diváky se na film dívat, což je určitě škoda. Díky tomu si film také na sebe nedokázal vydělat, protože ačkoliv to v kinech bylo avizované dost, na to nakonec nikdo nepřišel. Film, u kterého to skutečně nechápu a je to docela škoda. Sám o sobě je totiž hodně zajímavý a hodně funkční a určitě by se mohl srovnávat kvalitně třeba i s Minority Report. Škoda jen, že tenhle tak trošku paradox musel odsrat právě tenhle film, protože v Hollywoodu si pak plno lidí rozmyslí, jestli jít v budoucnu do sci-fi nebo ne, a přitom se na ně tak hezky kouká. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $126miliónovTržby USA $35,818,913Tržby Celosvetovo $162,949,164║ Režisér Michael Bay je ako odchovanec gigantického producenta Jerryho Bruckheimera, doteraz živený len na letných blockbastrov a v tomto prípade to nie je ináč aj keď tento film je konečne už skôr zo strany Baya prezretejší a nie vyznievajúci fatálnymi hláškami alebo efektamy naprázdno do vzduchu. Od výbornej nadupanej akčnej Skaly(1996) natočil filmy ako Armageddon, Pearl Harbor - tie sa ako tak dali ale ozaj len čisto ako popcornovky ale po Bad Boys II to už bola rana pod pás, a v mojich očiach bol už len ako rutinér živiaci sa na trápnych filmoch. Až prišla veľká zmena a to odchod od Bruckheimera (Buena Vista) k Spielbergovi teda DreamWorks a spravil dobre aj keď sa film Ostrov nestal plnohodnotný letný hit , ja som to tiež riskol a zúčastnil sa na ňom v kine a spravil som "Tak dobre , ako sa len dá!" , prekvapenie nasledovalo až po viacerých vzhliadnutiach toto strhujúce filmové divadielko už z hlavy nikdy nedostanem, uchvátilo ma a to som ho po 1. pozretí hodnotil "len" na 80%! Ja tento film beriem ako geniálnu sci-fi s výborným príbehom doplneným kvalitnou režisérskou obratnosťou, Bay je jednoducho vizuálny talent , v porovnaní režisérskom ho môžem radiť len medzi takých blockbástrových titánov ako sú Cameron a Spielberg, aj keď toho ešte toľko nepreskákal ale verím že odteraz bude jeho kariéra len napredovať. _Obsadenie je famózne, na projekte sa zúčastnilo veľa zvučných mien ale hlavnými ťahúňmi sa stávajú Ewan McGregor a Scarlett Johansson - ladí im to, pekný párik, popri tom im výborne ako náprotivok sekunduje "charizmatický" Djimon Hounsou jeho pohľad je taký ukľudňujúci aj keď hrá záporáka, Sean Bean je tiež fajn aj keď mal už lepšie herecké výstupy, ďalej z tých známych a Bayovích obľúbených sa ti mihnú aj Steve Buscemi a Michael Clarke-Duncan. A na koniec nesmiem opomenúť meno skladateľa ako Steve Jablonsky ten stvoril k filmu nadpozemskú melódiu a hudbu, ktorá filmu dotvára iný rozmer a výborne dotvárajúcu pompéznosť zbesilých scén, hlavne v miestach keď dej popúšta na príbehovej uzde a nabehne do nervydrásajúcej akčnej jazdy, čo sa z našej strany sleduje bez dychu. /videl v kine 2x: 100%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

První film toho odpudivého rejžovského megalomana po Skále, který jsem si zase vychutnal i s polevou. Opravdu nevím, proč v případě Ostrova mluvit o nějaké závažnější myšlence, ta je sice možná v embrionálním stádiu zajímavá, ale naštěstí má Bay z hlubších témat zjevně strach, takže celou mravoučnou základnu Ostrova zredukoval do drobátko nablblých, ale snesitelných dialogů a po chvíli už se celá zápletka zredukuje na "před kým je třeba utéct / koho je třeba porazit a co je třeba zničit". Žádné kličky, ale naopak parádní akční palba ze všech kanónů, rychlý střih, výborná podkresová hudba, dechberoucí efekty (zejména scéna s vlakovými koly je úchvatná). Ostrovu dominuje až klinicky čistý styl obrazu, krystalicky jasná a ničím nekomplikovaná futuristická estetika, která je stejně přehledná a čitelná jako příběh filmu. Sama klouže krkem a netíží v žaludku. Vůbec nemíněno ve zlém. Všechny ty klišovité zpomalovačky, přelety kamery atd. umí Michael Bay čistě a precizně jako málokdo a Ostrov operuje s výrazivem akčního filmu s naprostou bravurou. Výsledkem jsou dvě hodiny, ky jsem měl sladce vypnuto a jel jsem pouze na vlně adrenalinu, který není ničím tlumen. Parádní relaxační zážitek, samozřejmě chápu, že kdo čekal inteligentní sci-fi, musel být zklamán. Ale chtít to zrovna od Míši je asi jako požadovat obřízku u sv. Víta. Už jsem někdy psal, že je Scarlett Johansson absolutně k SEŽRÁNÍ??? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

... Omlouvám se, ale zamyslel jsem se proč má The Island tak hrozné kritiky a tak nízké tržby. Přitom jde o Bayův další film, který není horší než jeho předchůdci a má obrovský potenciál. V první polovičce filmu předvádí Bay něco na co u něj není nikdo zvyklí. Rozjíždí jízdu, která nemusí být akční jízda bez nutnosti pásu a mozku, ale možná poprvé (a naposledy) film, který se věnuje problémům a ukazuje chyby společnosti. Problematika a celé téma klonování by vydalo na desítky filmů, ale Bay použil to nejzajímavější a filmu daroval jeden velký dar. Potenciál. A jaký!!! Mít v hlavní roli Ewana McGregora, jehož hvězda začíná zářit jako zapalující se motory Bitevního křižníku z Hvězdných válek a Scarlett Johansson, která mě osobně poprvé ukazuje svou krásu v plném rozměru. Poprvé se na tuto slečnu dívám a chápu jeden citát z filmu o její fotce v Maximu:). Celý film je plný výborných hlášek. Např. Víte kdo je Bůh? To je ten co vás ignoruje, když k němu mluvíte se zavřenýma očima a sepnutými dlaněmi. Steve Buscemi není ve filmu jak je jeho zvykem příliš dlouho, ale stihne toho nakecat opravdu dost. Sean Bean jako vynálezce klonové technologie, který se chce stát "Bohem" je hodně uvěřitelný a temný. Bayův styl je však velmi patrný a jeho slavné přelety konečně získávají důvod a údernost. Proč se tu zabývám vizuální stránko vždyť každý Baye zná a ví , že zde je jeho síla.Celkový future styl je perfektní a v první půlce filmu není snad nikdo kdo by dokonalosti stylizace a barevné krásy nepodlehl. Všechno se rychle začne měnit a druhá polovička filmu odehrávající se převážně v LA roku 2019 je malinko slabší. Jedna honička připomíná lehce dvojku Mizerů (ano, scéna s padajícími počítačovými autíčky se vrací). Zde však film trochu ztrácí dech a hlavně padající R-ko je docela příliš(až uvidíte pochopíte). Konec je čistě Bayův(on snad jiné neumí) a uzavírá velmi dobrý film, který by se měl stát hitem letošního léta, ale bohužel nestal. Velká škoda, ale kdo za to může? Možná kritici, kteří Baye už pár let nenávidí a určitě diváci. Ti možná začínají více než komiksy číst filmové recenze a uvědomují se, že nejvyšší slast na světě není třetí coca-cola a čtvrtý MEGA popcorn. PS: všiml si nějaký znalec sci-fi podobnosti s filmem Loganův běh? ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alex Kurtzman, Roberto Orci, Caspian Tredwell-Owen .. Znáte to, i mistr tesař se utne .. a Bay tadyhle tnul mimo a ne poprvé. Když bych se měl pozastavit nad tím, proč byl film propadák, nenapadá mě jednoznačná odpověď. Možná proto, že trailer už sám o sobě prozrazoval téměř vše podstatné z děje. A když k tomu potom první diváci přidali fakt, že jinak skvělý režisér akčních scén už velmi okatě vykrádá sám sebe, na průšvih je zaděláno. Něco obdobného zažil také M. Night Shyamalan s jeho Vesnicí. Má to všechny potřebné ingredience, ale stále ze stejné vody, tj. prověřených postupů apod. se vařit ten nejchutnější pokrm prostě nedá. Nejhorší Bayovina to ovšem není! Dost pomáhají herci, ústřední duo Scarlett Johansson a Ewan McGregor je skvělé a spousta vedlejších postav a záporáku je taktéž výborně obsazená. Navíc sci-fi námět s příchutí klonování je velmi dobrý, jen některé scénáristické kličky a chyby zejména v pozdější fázi filmu zamrzí. 75%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Ale kdeze, tomuto filmu bohuzial nepomohla ani nadherna mrska Scarlett. Myslim, ze ma to tak sialene iritovalo a nebavilo, ze som odisla pol hodinu pred koncom. A to nerobim ani pri tych zlych, najhorsich filmoch :) ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Na to, jak se to šťavnatě prezentovalo, jsem se cítila poměrně ospalá a ve stavu nutné bdělosti mě udržoval jenom zmatený děj. A to jsem žádnou velkou logiku neočekávala! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Akýkoľvek náznak rozvinutia emócií a zaujímavého potenciálu, ktorý príbeh tohto filmu v sebe ukrýval ako aj s možnými presahmi, je spoľahlivo ubitý Bayovým režijným ne-vedením. Kopiace sa logické chyby (ktoré pri filme, vydávajúceho sa hlavne v svojej prvej polovici za seriózne sci-fi sú skrátka podstatné) robia z filmu u mňa jedno z "najblbších" filmových predstavení roka. Celok tak nezachráni ani pre režisérov štýl typická, obrazovo príťažlivá paleta farebnej štylizácie a prepracovaný mix zvuku. Navyše neustálym recyklovaním seba samého v kombinácii s novinkou v podobe "handy-cam" do prázdna vyšumievajú aj Bayove typické trademarky a v zobrazovaní akcie jeho epileptickosť v montáži už naozaj prekročila únosnú mieru. Bay očividne stráca prehľad o tom, v čom spočíva jeho sila a čaro pre jeho fanúšikov - v dobe, kedy aj vďaka systému tzv. "spider-cam" je možná plná kontinuita aj v tom na pohyb najzložitejšom zábere, v ktorom by práve Bayov vizuálny štýl o to viac vynikol, on samotný komponuje obrazy v pravom opaku - akciu fázuje do čo najväčšieho počtu doslova stotinových záberov, ktoré už z princípu nedokážu vygenerovať akékoľvek atraktívne obrazové kompozície. Bay týmto filmom viac ako inokedy dokázal, že je iba klipár, ktorý nedokáže natočiť čo i len trocha inteligentný film (Skala je v jeho prípade naozaj výnimkou, potvrdzujúcou pravidlo). V mojich očiach sa Bay týmto filmom stal režisérom, ktorý sa nielen stratil v svojom vlastnom štýle, ale navyše začal trpieť schizofréniou vychádzajúcou z bezradnosti nad výsledným spracovaním príbehu (seriózna sci-fi prvá polovica versus prehypovaná akčná druhá polovica). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Bayův pokus o jiný snímek než je u něj zvykem zůstal tak napůl cesty. Zpočátku zajímavě se rozvíjející scénář se nakonec ukáže tím nejslabším článkem filmu. Celou dobu ač se stále něco děje a střih je hodně zběsilý, tak jako by tomu paradoxně chybělo tempo. Přesto se díky vynikajícímu McGregorovi a precizní technické stránce jedná o nadprůměrnou záležitost, která je rozhodně více sympatická než-li předchozí Bayovi snímky, ale bohužel není zároveň i lepší. ()

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Další Bayova apokalypsa?

Další Bayova apokalypsa?

20.03.2007

Žádný strach, král popcornu nehodlá natočit remake Coppolova slavného vietnamského opusu (ačkoli představa je to nadmíru zábavná). Jeden Armageddon mu však zřejmě nestačil a přestože právě dokončuje… (více)

Michael Bay pohořel

Michael Bay pohořel

25.07.2005

Nový mega-projekt režiséra Michaela Baya (Skala, Armageddon) OSTROV sa stal prepadákom ako hrom, keď pri rozpočte 122 miliónov dolárov zarobil v USA za prvý víkend chabých 12 miliónov. V rebríčku… (více)

Reklama

Reklama