Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Řada mých oblíbených uživatelů nasázela plný počet hvězdiček, ale já se v tomhle případě přikláním k názoru Sobise87, jehož koment do značné míry vystihuje i mé pocity. I to srovnání s Americkou krásou, která se pohybuje ve stejné kombinaci žánrů satiry a dramatu, sedí, protože v mých očích druhý snímek drtivě poráží Generaci X. Nedávno jsem tvrdě zkritizoval snímek, jehož hlavní hrdina se choval jako blb a člověk odřízlý od reality, tady se pro změnu jako blbové chovají všichni, a to jen proto, aby potvrdili scénáristovo a režisérovo snažení. Co chce ten film kritizovat, je celkem jasné. Je to ať už vypjatý individualismus, egoismus, konzumismus a navíc se snaží potvrdit tvrzení, že populace v USA je nejvíc zasažená nejrůznějšími psychiatrickými poruchami. Jenže honí až moc zajíců najednou a kromě póz, teatrálnosti a křeče nabízí jen funkční momenty a jednotlivé hlášky nebo scény, místo aby fungoval jako celek. Celkový dojem: 40 %. Typicky festivalový kousek, který může fungovat na určitou diváckou kastu. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Neuveritelne bizarna zalezitost, ktora ma od reality asi tak blizko, ako ja k funkcii prezidentky Pobrezia Slonoviny, ale uzasne sa na to pozeralo. A ten herecky ansabel, no co viac k tomu dodat... Treba brat s nadhladom, nehladat hlbsi zmysel a naplno si uzit tuto vybornu cynicku, cierno-humornu koninku... PS: Glenn Close je bozi! Jej asi 10 krat opakovana veta "A chcela som ti este povedat, keby ta to zaujimalo... Ja vas v ziadnom pripade z Troyovej smrti nevinim" je famozna :) ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

IMDb má pri tomto filme ako prvý žáner komédiu. ČSFD chvalabohu nie. Lebo tu nie je veľmi na čom sa zasmiať, iba ak cez slzy. Mám rada takéto komorné filmy o mestečkách, kde každému tak trochu hrabe. Je to ďašia znepokojivá vízia súčasnej (americkej?) spoločnosti, alebo len ďalší dobre nakrútený úchylný film? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taká príliš prvoplánová kritika života v satelitnom mestečku. Mládež sa nudí a tak vymýšľajú somariny. Rodičia ich prehliadajú, nerozumejú im a pomaly ale isto im už úplne jebe. Problémom je, že film vôbec nejde do hĺbky a všetky postavy sú len prehnane štylizované figúrky. Ale nie dostatočne, aby to bola aspoň poriadna komédia. Takže to skvelé hviezdne obsadenie vychádza nazmar. Jediná fakt silná vydarená scéna je rozhovor na pohrebe medzi hlavným hrdinom a matkou jeho zosnulého kamaráta. Keby bol takýto vydarený celý film, tak to mohla byť pecka. Takto je to len zaujímavá, občas trochu zábavná a miestami smutná jednohubka. 6/10. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Film získal Cenu diváků pro nejlepší film na Filmovém festivalu v Moskvě. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně ve Valencii, Los Angeles a kalifornské Santa Claritě. (Terva)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2005 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama