Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje ako sú ľudia, teda hlavne rodičia zahľadení do seba a svojich problémov, a vôbec sa nezaujímajú o svoje deti - ako sa majú, či majú nejaké problémy, alebo či skutočne sú tam, kde si myslíme že sú. A keď chce dieťa niečo rodičovi povedať, ale rodič nenastolí priaznivé podmienky na komunikáciu, tak komunikácia viazne, čo môže vyústiť až do katastrofálnych rozmerov. A je teda na deti, aby si navzájom pomohli. Zaujímavý komentár: KevSpa, ktorá film okomentovala z holistického pohľadu. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Chumscrubber na jedné straně působí hodně autenticky, opravdově, občas ale hodně zatahá za oči svou nadsazeností. Nemám nic proti autentické, realistické analýze společnosti a miluju nadsázku a extrémní kritiku, jenže tenhle film se celou dobu potácí někde mezi tím, což mě osobně trochu rušilo. Ale to je jen malá muška na skvěle vypadajícím a voňavém "casserole". Chutě do toho! ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"V žiadnom prípade vás neobviňujem s Troyovej smrti..." Že si film konečne pustím ma presvedčilo hlavne prirovnanie niektorých užívateľov k filmu Americká krása. Skutočne to v niektorých momentoch tento film pripomína. Je však o niečom inom. Bell hrá veľmi dobre a nestačil som sa čudovať koľko známych tvárí hraje vo vedľajších úlohách, pretože pred zhliadnutím som okrem Bella zvyšok obsadenia bližšie neskúmal. K úplnej spokojnosti tomu chýba dosť, ale základ je dobrý. Vadilo mi rozprávanie s obesencom, zbytočne animované-komiksové momenty, hlavný záporák a nepresvedčivý teatrálny výstup s vypichnutým okom...Nie je to film bez chýb, asi každý tu nájde niečo, čo mu veľmi nesedí, ale na druhej strane som našiel i niekoľko zaujímavých a magických momentov a celkovo ma svojím netradičným spracovaním prekvapil. 70%. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

No konečne! Nie len vynikajúca premisa a potom už iba slušné, ale nedotiahnuté dielčie nápady, vo výsledku chabá mozaika samostatných epizód, koláž najpodivnejších postavičiek. Kdeže... poctivý, plnohodnotný film; príbeh, pointa, krása - radosť pozerať! Nič tomu nechýba. Arie Posin - neprestávaj, prosím, tvoju odvahu a inteligenciu, ničím nezaťaženú radosť a všetko to ostatné práve dnešný film potrebuje ako už dlho nie! [90%] ()

sharky 

všechny recenze uživatele

65% Podivný mix mezi Zoufalými manželkami, teenagerským hororem a nezávislým filozofickým dílkem. Film je chvíli vážný, chvíli sarkastický, chvíli šílený, úplně mi ta žánrová nejednoznačnost nesedla, ale na druhou stranu jsem se nenudil a v pohodě to dokoukal až do vysmátého/dramatického konce. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • V 11. minutě, když jdou děti do školy, zní v pozadí skladba „Pure Morning“ od britské hudební kapely Placebo z jejich alba „Crossing All Over! Volume 8“, které vyšlo v roce 1998. (Trajektt)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2005 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčení probíhalo převážně ve Valencii, Los Angeles a kalifornské Santa Claritě. (Terva)

Reklama

Reklama