Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak těžké bývá někdy naplnit dětské sny, zvláště, když se někdo na pennsylvánském venkově touží překopat s pomocí rýče do Číny.
Harriet Frankovitz, jednou nohou v dětství a druhou v pubertě, touží uniknout před všedností jejího života. Žije s matkou alkoholičkou a promiskuitní starší sestrou. Celá rodina se živí provozováním malého venkovského motelu. Všichni si o Harriet myslí, že je podivínka, věří na UFO a její snem je vydat se na cestu do daleké Číny, kde snad najde někoho, kdo ji pochopí takovou jaká ve skutečnosti je. Jeji osud se změní po seznámení se s mentálně postihnutým Rickym, jemuž je 30 let. Stanou se z nich dobří přátelé, odkázani jeden na druhého. Okolí vnímá oba jako stracené existence. Spoločně vymyslí plán jak změnit své osudy. Naneštěstí se jejich tajné království prozradí a podezíravé rodiny obou pochybují o nevinnosti jejich vztahu. Sila lásky a vzájemné úpřimnosti je silnější než odpor okolí, s kterým se musí potýkat. (SPI Film)

(více)

Recenze (27)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Krásný lidský příběh o přátelství mezi v "oblacích" se vznášející holčičkou Harriet a mentálně retarovaným mužem Rickym, podpořený vynikajícími hereckými výkony, musím říct, že Bacon opravdu překvapil (svou roli zvládl bravůrně) a Ewan Rachel Wood mi jen potvrdila, že opravdu je výtečná herečka, to co předvedla v jedenácti letech je obdivuhodné a i po této roli se neochvějně drží mezi mou hereckou elitou. Navíc byl film protknut velmi příjemně padnoucí hudbou, který filmu vnuknul tu pravou venkovskou atmosféru. A ještě se musím zmínit, že po dlouhé době, jsem viděl snímek, kdy jsem si opravdu přál pozitivní konec (dočkal jsem se). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vôbec som netušil, že tu K. Bacon hrá mentálne postihnutého. Stačilo mi vedieť, že v tej dráme hrá a dal som si povedať. Napriek jeho snahe ponoriť sa do postavy čo najviac som mal niekedy pocit, že mu ho až tak neverím. Príbeh priateľstva medzi malým dievčaťom a dospelým postihnutým chlapcom ozvláštňuje a skvele dopĺňa najvďačnejšia postava filmu a to sestra i matka v jednej osobe - M. S. Masterson. Jej som to veril a prekvapuje ma, že sa tak pohľadná i dobrá herečka niekde vytratila... 60%. ()

Reklama

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Celý film v podstatě táhne hlavní postava: chytrá, temperamentní a nesnesitelná holčička. Dost pochybuji, že by si vybrala za kamaráda výrazně staršího retarda, který jí intelektuálně naprosto nestačil. Zmíněná kombinace však umožňuje vpravit do děje četné sentimentální momenty, což mají Američané moc rádi. Já to mám poněkud méně rád a tady mi to fakt brnkalo na nervy. Předností filmu jsou občasné komické situace (hlavně v cca první třetině děje), k nimž přispívají postavy matky a sestry hlavní hrdinky. Kdyby se předělal scénář, vypustil by se retard, utlumily by se tragické a srdceryvné motivy, upravila by se zápletka a dílo by se pojalo jako ryzí komedie, byl by výsledek mnohem lepší. ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Notak co říci k Tunelu do Číny, asi tak to, že Kevin Bacon byl vážně skvělej a dlouho jsem přemýšlel, jestli ještě kvůli němu nezměním trošičku mé hodnocení. Jeho role mě vážně chytla, zahrál ji bombově a mě se hrozně líbila. I jako celej film, celej příběh, to všecko bylo velmi dobré. Nemůžu si to vynachválit. Sám ale říkám, mít doma takovédle děcko, asi bych se nedokázal ovládat. Jinak pane Bacone, supr. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Když se mi někdo zeptá na strhující herecký výkon, ode dneška si vybavím Kevina Bacona v roli Rickyho. Naprosto dokonale zahrál mentálně retardovaného muže, kterému věříte každý moment, každý pohyb, každou větu. Velice solidně mu sekunduje Rachel, která mně pokaždé voláním UFO vytvářela úsměv na rtech. A jejich přátelství mi dělalo dobře u srdéčka. To co osud spojí, žádná překážka nerozpojí. Kupříkladu mě a Tunel do Číny :o) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Evan Rachel Wood v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama