Reklama

Reklama

Tichá pláž

Obsahy(1)

Škola končí a čtyři studenti se rozhodnou strávit začátek prázdnin na krásné opuštěné pláži. Před nimi leží širý oceán, volné dny plné slunce a objevování tajemství lásky a sexu. Žádný z nich netuší, že je čekají i chvíle hrůzy, která proniká až do morku kostí. Gary, Brad, Emily a Tracey se setkají s podivínem Zippem, ale to ještě neví, že strach je uvězní v síti jako bezbranné ryby... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

jenik71 

všechny recenze uživatele

Každý občas udělá nějakou hloupou věc. Třeba že se podívá na tenhle film. Sledovat absolutně nesympatické "herce", naprosto stupidní děj a k tomu poslouchat dementní dialogy o ničem, to je skutečně ubíjející. Věřte, že větší zábavou je na pláži sledovat třeba kraba, jak se snaží vrátit do moře. I kdyby to mělo trvat hodiny. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi docela i líbil, i když z toho šlo vymáčknout mnohem více. Docela mi tam scházela lepší hudba a lepší kamera, která byla kolikrát i hrozná. Ale celkově dobře budovaná atmosféra a dobrý konec. Pro mě to je za 50% a být tam lepší kamery, tak dám i 60 až 70. Velká škoda dobrého nápadu. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Civilní herecké výkony s neatraktivními herci nejsou tomuto filmu vůbec na škodu. Představte si, že jedete ve čtyřech (dva páry) na liduprázdnou pláž užívat si surfování, s nadějí na víkendové sexování. Co ale diváka trefí mezi oči, je nepěkné prostředí pláže s tábořením mezi nevzhlednými křovisky, kdesi na hlíně. Toto považuji za paradox (příslib superstudentského víkendu x nepěkná krajina), který divákovi navodí stísněné pocity. Přidám-li k tomu postavu tajemného muže oděného v nečistých hadrech, mohu říct, že zde nebude něco v pořádku. V této stísněné atmosféře, proložené adolescentními dialogy, každou chvíli začne někomu jebat. A to postupně všem čtyřem. Aby se zase jeden po druhém uklidnili. Scénář je vypracován tak, že divák pořádně neví, o co se tam jedná, co tam je za problém. Když si dva na pláži povídají a jeden ze zbylých dvou stojí opodál a dívá se nepřítomně na moře, aniž by reagoval na volání kamarádů, je to velice podivné a bizarní. Proto vyvstávají dvě otázky: Buď je scénář mistrovským dílem nebo sami tvůrci přesně nevědí, co chtějí daným dějem a příběhem říci. Já nechci být moc kritický, ale myslím si, že se jedná spíš o tu druhou možnost, protože amatéřina zde prostě cítit je. Jenže možná právě proto lze být k filmu tolerantní. A když člověk moc neuvažuje a přijme tento film takový, jaký je, není to na škodu a může se jednat o celkem slušný divácký zážitek. Proto tomuto filmu dávám celkem slušné tři hvězdy. Hlavně tedy pro zajímavě bizarní atmosféru. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 2/10 Děj 2/10 Hudba 4/10 Efekty 2/10/// +no tak to rozuzlení bylo opravdu překvapující, no ale aspoň nějaký zvrat -špatná režie, toporní a nesimpatičtí herci, ze začátku nulová atmosféra/// Našlo by se tady hodně nedostatků. Jediný opravdu kloudný nápad je ta pointa v závěru. S takovou se člověk nesetkává každý den. Jinak je to ovšem divný film. Vše je divné, člověk se neorientuje, nechápe. Postavy se chovají hloupě a podivně, atmosféra je budována pomalu. Nedočkáme se ani žádné pořádného masakru. Vlastně žádného je přesnější termín a při tom dlouhém čekání na "něco" to dost nudí. Navíc na obálce je napsáno "horor se sexy mladými lidmi. Leda prd. Sexy určitě nejsou./// Celkem 24%/// ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Začneme pozitivy kterých film moc nemá. Krátká stopáž a celkem zajímavej námět. Tím výčet pozitiv končí. Vše je pohřbeno otřesným až amatérským zpracováním. Počínaje hereckými výkony konče prací kameramana. Škoda, protože pro tenhle typ filmů mám slabost a určitej potenciál aspoň co se týče námětu tady určitě byl. Za mě to jsou slabší 2hvězdy. Kdo by tomu chtěl přece jenom dát šanci ať to zkusí třeba mu to sedne víc. Na rok 2003 má film zatím jenom 398hodnocení takže jde nespíš o pozapomenutej snímek. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama