Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedaleko francouzského pobřeží vytáhnou rybáři z moře postřeleného muže. Když se probere, nedokáže říci, kdo je a co se mu stalo. Jediným pojítkem s minulostí je čip s kódem k účtu ve švýcarské bance, který měl implantován pod kůži. Když se uzdraví, vydá se pátrat po své minulosti. Ke svému překvapení zjistí, že dokonale ovládá bojová umění, když v parku hravě vyřídí policisty, kteří chtějí vidět jeho doklady. Pátrání ho zavede k bankovní schránce, kde objeví pistoli, velkou finanční částku, americký pas na jméno Jason Bourne. Jde na americký konzulát, tam je nečekaně napaden a musí prchnout před ozbrojeným komandem. Dostane se z budovy a venku přesvědčí německou dívku Marii, aby ho za dvacet tisíc odvezla do pařížského bytu, jehož adresu našel také v bankovním boxu. Teprve s její pomocí začíná skládat první kamínky do mozaiky své minulosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 151)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Bournův multižánrový cocktail podle Douga Limana: __ Ingredience: Dravá akce. Břitká inteligence. Bondovský esprit. Hitchcocovský motiv muže na útěku. Chobotnice tajných služeb. Osudová žena s tváří Franky Potente. Místo deštníku koňská dávka amnézie. Postup: Protřepat, promíchat...Až do dna, Jasone... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem tomu napodruhé asi přišel na chuť. Je to pecka, nejde říct nic jiného. Matt Damon je jako agent neskutečně cool a především realismus, který z něj čiší je to, co na něm má člověk nejraději. Hudba dodává neskutečné grády, chladná atmosféra je také víc než povedená (tónování a filtry). Na můj vkus možná ne tak úplně precizní akce, kterou sem tam kazí pár odfláklých střihů, ovšem co se obsahové stránky týče, je to jízda. Možná ještě lepší než Bourne Supremacy. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem dost, dostal jsem ještě víc. Přesněji pak dokonale intimní akční jízdu, která ve svém žánru nemá obdoby. A přestože divák dobře ví, kam děj bude směřovat, nechá se rád vést cestičkou agentů, šéfů, atentátů a podrazů. Tajemství hlavní postavy navíc funguje na jedničku. A i přes tolik obdivu musím přiznat, že jsem tenkrát ani nedoufal, že by se z Jasona mohl stát nejefektnější zabiják nultých let a z adaptací Ludlumových knih pak téměř až artově populární záležitost, kterou budou milovat jak puntičkáři, tak řadoví diváci. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jason Bourne není James Bond, ani John McClane, on nemá žádné cool vychytávky, nepotřebuje styl a nemá ani čas na humor, či odpočinek, je to prostě bývalý tajný agent, který se jen snaží přežít a zjistit, co se mu vlastně stalo. Bourne Identity sáží hlavně na autentické a realistické zpracování, věrohodnou akci a hektickou a tísnivou atmosféru, která nepovolí snad ani na minutu... A funguje to vážně skvěle! Parádní bitka v Jasonově bytě, adrenalinová automobilová honička městem i napínavý poslední souboj v bytě a na schodišti - vše maximálně působivé, akční i dosti realistické (divák se tedy lépe dostane "dovnitř" filmu). Výhrady snad jen k trochu násilně integrované love story a standardnímu (klišé) happy endu. 9/10 ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jason Bourne, vytažen posádkou rybářské lodi z moře si nepamatuje nic, co se stalo před dvěma týdny. Ale CIA si jej pamatuje a chce jej mrtvého (proč je to vždy CIA?). Agent bez minulosti připomíná špionážní filmy šedesátých let, je však lépe zpracovaný. Matt Damon se překvapivě hodí do role tajného agenta CIA. Ovšem vynikající herecké výkony vidíme od všech zúčastněných. Mimochodem zde najdete rvačky, přestřelky a skvělou, dlouhou automobilovou honičku. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (76)

  • Professor (Clive Owen) používá odstřelovací pušku SIG SG 550 Sniper. Jím používaný supresor je pouze hliníkové předpažbí pro pušky AR15 / M16 od firmy Hogue OverMolded™, tudíž na jeho pušku by jako supresor nefungoval. (Maulincio)
  • Původním autorem hudby pro film byl Carter Burwell, kvůli prodlevám v natáčení ale projekt opustil. (HellFire)
  • Strih vychádza na každé 4 sekundy. (Algren)

Související novinky

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

28.01.2021

Britský herec Jamie Dornan (Synchronic, Anthropoid) byl obsazen do hlavní role v připravované koprodukční limitované sérii s jednoznačným názvem The Tourist. Natáčení šestidílného seriálového… (více)

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Gambit je zpátky ve hře?

Gambit je zpátky ve hře?

21.10.2015

Channing Tatum si už brzy zahraje Gambita, neworleanského mutanta, který ovládá kinetickou energii a s oblibou hází kartami. Pořád ale není jasné, kdo ho bude režírovat, protože nejnovější x-menovský… (více)

Reklama

Reklama