Léto je jako stvořené pro lásku, překážkou jí nemůže být ani odlišná národnost nebo sociální role jednotlivce. Jak se o tom přesvědčí hongkongský student Bond (Vaness Wu) a korejská učitelka Kim (Kim Hyun-Joo), kteří se setkají během letní školy. Každý má jiné cíle, ale při jejich dosahování si mnohé uvědomí. Možná právě přitom změní svůj pohled na život a sebe sama. (Vavča)
Nudná, ničím nezajímavá romance mezi žákem a učitelkou z prostředí zápasů sanda, pokud tedy nepovažujete za zajímavost, že tam v roli trenéra týmu hraje legenda akčních filmů Gordon Liu, bohužel, Clint Eastwood z něj nikdy nebude. Snad by se dalo poukázat na docela ucházející akční scény, jen by jich tam muselo být poněkud víc. Vyhněte se tomu, nebo si pro jistotu nařiďte budík. Anglické názvy, pod kterými to i přes mé varování můžete najít jsou Kumite, nebo Star Runner.(13.7.2007)
Mějte mě třeba za divného, ale tenhle filmík není primárně akční a vůbec mi to nevadí(ačkoliv je tady akce na bojové úrovni velmi slušná a bez použití drátů). Podstatná část příběhu je sice orientována na klasický bojový námět, jak divný a ještě divnější trenér udělají z amatéra slušný bojový stroj. Jenže nejlepší a nejnápaditější část filmu patří právě romantické love story mezi taiwanským hercem jménem Vaness Wu a Korejkou Kim Hyun-joo, moc jim to sluší a je mezi nimi potřebné pnutí. Daniel Lee má velmi svojský vizuální styl, ať už jde o klipový styl bojových scén jasně čerpající z estetiky pc her, nebo nádherné nápady a vychytávky pro romantické momenty, poklidné scenérie, retrospektivní pasáže, práce s barevnými filtry, kompozicí scén atd.(26.11.2011)