Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na štědrovečerním večírku půvabná a poněkud svobodomyslná Sydney slíbí svému milému Kitovi, že se za něho provdá a odjede s ním do Kanady, kde chtějí vychovat své děti. Také její matka Meg Fairfieldová plánuje svatbu se svým dlouholetým přítelem Grayem Meredithem. Právě tím se hodlá konečně zbavit tíživého rodinného břemene, jež jí leží na srdci řadu let a dát svému životu nový, šťastnější smysl. Vše ale změní nečekaná událost. Po patnácti letech strávených v klidu za zdí psychiatrické léčebny se domů vrací Hilary Fairfield, který uprchl z dohledu lékařů poté, co se mu vrátila jeho paměť...
Příběh natočil uznávaný klasik světového filmu a americké kinematografie George Cukor, který položil důraz na vystižení jednotlivých charakterů a jejich proměn. Roli Hilaryho Fairfielda hraje John Barrymore, který zaujal již v éře němého filmu (Dr. Jekyll and pan Hyde), později ve snímcích Lidé v hotelu, Večeře o osmé, Marie Antonieta. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

otík 

všechny recenze uživatele

Postarší drama o tom, jak už to dnes nechodí - v rodině žena poslouchá, má sice svůj názor, ale neprosazuje ho, dcera místo vlastního štěstí se postará o tátu, mládí poslouchá stáří. Drama o rodině, do jejíž šťastného života zasáhne návrat muže, který kdysi býval manželem, pak ale šel do války a vypukla u něj duševní nemoc. Teď je ale zdráv a chce zpět svou rodinu. Jenže ta má jiné plány ... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Premýšľal som o priemernom hodnotení, ale herecký výkon Johna Barrymoreho a hlavne debutujúcej Katherine Hepburnovej ma presvedčil, že musím pridať. Výkon mladučkej Kate je zrelý obdivu a svoj talent od Boha dokázala pretaviť do neuveriteľných hereckých kreácií počas ďaľších sedemdesiat rokov. Samotná rodinná dráma je natočená podľa hry, takže dôraz je kladený na dialógy a mimiku. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších věčných příběhů George Cukora, o muži který se pomátl ve válečné vřavě a když se o 20 let později vrátil domů z ústavu, zjistil že je už dávno rozvedný, má dceru a manželka se znovu vdává. Trošku senilní (ale dobrý) herecký výkon Johna Barrymorea a pro mě hodně zajímavá Katherine Hepburn, kterou jsem nikdy moc nesledoval a nedávno mi přišla neskutečně otravná při sledování AFRICKÉ KRÁLOVNY. Je trošku překvapivé, že ani za 70 let nikoho nenapadlo natočit remake s Richardem Gerem v hlavní roli .)) Samotný závěr s piánem se mi pak líbil hodně a až na pár momentů to Cukor natočil moc dobře a tak se skoro nedá říct, že film je poplatný době 30tých let (pokud samozřejmě nezmiňujeme pár přehrávajících herců odškolených na němých filmech). "Na pláč je vždycky dost času." ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nemá být tak docela o Katherine, ale co naplat, jako pachatelka (tehdy) věkem blízká nemůže být jakkoliv upozaděna. John Barrymore předvádí širokou škálu emocí a několikrát se mu povede obalamutit diváka a změnit tak na chvíli vyznění tohoto snímku, ale moje oči a srdce patří úžasné Katherine, jejíž krutá životní poznání a rozhodnutí mě zasáhla víc než nestoudná lež o tom, že nebyla nijak krásná, ale dokázala to skvěle zahrát. 80% ()

5150 

všechny recenze uživatele

30%.. Můj čtvrtý zkouknutý George Cukor, ale z toho snad jen TO BY SE MĚLO STÁT VÁM snese nějaká měřítka. Začínám mít silný pocit, že se ke mě dostávají jen ty jeho horší filmy. Tenhle je prostě dalším z nich, ničím zajímavý a bez šance konkurovat dnešní produkci..)) p.s. tak už jsem viděl PLYNOVÉ LAMPY a těmi si u mě pan režisér konečně zvednul reputaci..)) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Film vychází z newyorské hry Clemence Danea, která udělala v roce 1921 hvězdu z Katharine Cornell. (Pavlínka9)
  • Postavou Sydney Fairfieldové debutovala ve filmu Katharine Hepburn, čtyřnásobná držitelka Oscara a jedna z největších legend stříbrného plátna. (Kulmon)

Reklama

Reklama