Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblast San Francisca je sužovaná řadou zdánlivě náhodných vražd bez motivu či šablony. Vrah se policii vysmívá telefonními hovory a dopisy. Mohl by tím maniakem být násilnický řidič kamiónu nebo zdánlivě mírný a způsobný listonoš, anebo dokonce nějaký policajt? (Karlos80)

Zajímavosti (6)

  • Producent filmu Tom Hansen slíbil oaklandské Roperově detektivní kanceláři odměnu 100 000 amerických dolarů, pokud Zodiaca dopadnou. Odměna měla být zaplcena ze zisku filmu, který by po chycení vraha ještě vzrostl. (FilmFan24)
  • Producenti se domnívali, že skutečný Zodiac by mohl být natolik domýšlivý a zvědavý, že by se šel podívat na film během týdenního promítání v San Franciscu. Ve vestibulu kina stála obrovská krabice, kam diváci házeli soutěžní kartičky. Uvnitř byl schovaný muž, jenž četl všechny lístky, které otvorem propadly. Údajně měl vysílačkou zburcovat vedení kina, pokud by si všiml podezřelého textu od někoho, kdo by tvrdil, že je skutečný vrah. Ačkoliv žádná taková zpráva otvorem nepropadla, policie prozkoumala všechny lístky, zda na nich není známé Zodiacovo písmo. (FilmFan24)
  • Producenti filmu vymysleli pro diváky soutěž. Návštěvníci mohli vyhrát motocykl. Stačilo v kině vyplnit kartičku a pětadvaceti či více slovy napsat: "Věřím Zodiacovi, protože..." (FilmFan24)
  • Protože byl skutečný vrah, který působil pod jménem Zodiac, filmový fanoušek a egoista a protože se film promítal v San Franciscu jen skromnému publiku, šance, že vrah bude návštěvníkem filmového představení, byla veliká. (FilmFan24)
  • Film byl uvedený v San Franciscu, v jehož okolí se skutečné vraždy odehrály. (FilmFan24)
  • Nízkorozpočtový film The Zodiac Killer byl první natočený film podle Zodiacových vražd. (FilmFan24)

Reklama

Reklama