Reklama

Reklama

Moje léto lásky

  • Velká Británie My Summer of Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Mony a Tamsin. Setkaly se náhodou a během jednoho parného léta se spřátelily. I přesto, že jedna je pravým opakem té druhé a přes prvotní obavy z jejich rozdílných povah a zázemí, přerostl jejich vztah do vzájemné fascinace a přitažlivosti. Opojná romance dvou žen, jejich vzájemná zničující posedlost, boj za lásku a víru v ní, ve společnosti, pro kterou je to nemožné. Bezprostřední, neobyčejný a tajemný příběh ozvláštňuje půvabné herecké obsazení obou hlavních postav. (Intersonic)

(více)

Recenze (132)

POMO 

všechny recenze uživatele

Poeticky vedená, pouze mírně záživná romance dvou holek z rozdílných světů. Pokud znáte třeba Život Adéle s jeho psychologickou detailností a pocitovou obsažností, tohle vás jen lehce ovane a dlouho ve vás nezůstane. Překvapivý závěr tomu zas tolik šťávy nepřidává. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Náhodné setkání a vznikl vztah tak silný, tak intenzivní, že posunul hranici přátelství, protože „jenom přátelství“ nedokázalo všechen ten cit, vzájemnou potřebnost a lásku obsáhnout. Citlivě natočený film o složitosti dospívání s ( pro mě) naprosto neznámými herečkami. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Komorní příběh dvou mladých dívek, kterými zmítá jejich vnitřní neklid. Není to k zahození, ale není se ani k čemu vracet. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Mám ráda nezávislé snímky, které nevypovídají o ničem jiném než o lidské touze, lásce, zranitelnosti, hlouposti, zaslepenosti a malosti, které se umí dívat na přírodu jako na krásnější a velkolepější věc než jsou domy nebo věci pošetilých lidí, které mají soundtrack, při kterém se mi srdce zastavuje a oči trochu skelnatí. Tak přesně takové pro mě Moje léto lásky není. Ze všeho nejvíc působí klišovitě a naplánovaně. Chceme divnýho chlápka? Necháme ho věřit v Ježíše! Chceme znuděnou holku? Necháme ji číst Nietzscheho! Chceme opravdové city? Budou spolu chlastat a kouřit a zkoušet si šaty! Chceme nezávislý film? Tak k tomu občas nebude hrát hudba! --- Ne, tak takhle vážně ne. Tohle není sen, ale není to ani noční můra. Je to panenka Barbie za výlohou, která má krásné červené šaty a dlouhé nohy, ale výraz v obličeji je prázdný a chladný. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Místy syrový, místy snový snímek. Převalující se líná atmosféra, prosycená vůněmi léta, jeho dusného horka a jednoho nevšední vztahu. Tak jako má léto své horké dusné dny, i takový je vztah těchto dívek - chvíli čistá láska, chvíli dusno. Dvě rozdílné povahy, dva rozdílné světy, zaostalé maloměsto, bratr zaslepený Boží láskou... Úžasný film, kterému bych vytkla jediné - škoda, že jej distributor neuvedl v létě. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Nezávislý film jako vyšitý. Pomalý, atmosférický, krásná hudba, skvělé herecké výkony a zvláštní osudy postav. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Anglie v letním parnu aneb romance trochu jinak. Tasmin je krásná, rodiči hýčkaná a sečtělá, kdežto Mona je sirotek s jednodušší povahou a nepříliš atraktivním vzezřením. Obě se setkají náhodně na venkově a přes počáteční rozdíly propadnou lásce.. S těmi odlišnostmi jsem měla trochu problém, protože i Emily s Natalií jsou úplně jiné-zatímco ta první umí hrát, druhé to příliš nejde. Ale hned, jak se přes to přenesete a necháte se unášet kouzlem krásného teplého léta (mimochodem doporučuji všem,kteří si myslí,že v Anglii ani nevědí,co je to slunko) a pohodové atmosféry, tak začnete vnímat, že ty rozdíly tam hrají určitou roli. Od počátku jsem tušila, že Tasmin to s Monou nemyslí úplně vážně, ale to neznamená, že Emily nehrála skvěle jako vždycky. Naopak, pro její fanoušky je tento film povinost. Co mi tam vadilo, byl ten fanatický bratr. Nakonec z toho vychází taková průměrná podívaná s výborným zakončením, hodící se na letní dny. Takže slabší 4*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, který bez povšimnutí proběhl našimi kiny. Citlivě vyprávěný britský příběh dvou dívek, nespokojených se svými životy. Jejich intimní vztah přeroste v možnost unikat z reálného světa. Komorní příběh nabízí dvě odlišné postavy – skromnější a obyčejnější Mona a z vyšších vrstev, vzdělaná Tamsin. Opět je zde apel na britský sociální film, ostatně britský film pravidelně produkuje netradiční záležitosti (Můj bratr Tom). Režisér polského původu nejvíce využívá improvizace dvojice mladých hereček (velké díky za širší představení Emily Blunt)!! Ty jsou společně s půvabným obrazovým řešením největším přínosem filmu.. Buďme za takové rádi!! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že film sem si původně pustil jen kvůli Natalii Press, možná i proto jsem byl překvapen, jak skvělej film na mne vykoukl, romantickou stránku jsem tu spolknul i s navijákem... Herecký výkony a stejně tak i scénář a technický stránky - Úžasný. A závěr mě emocionálně dostal, jako dlouho nic ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

My Summer of Love sa dá zaradiť do kategórie najnudnejších festivalových klišé. Je to film o dospievaní. Všeobecne sem patria diela, v ktorých si teenegeri prvý raz z nejakého dôvodu narazia zobák. V rámci tejto kategórie ide o podpriemernú snímku, okrem iného aj preto, že v sebe tak povediac obsahuje dva príbehy dospievania za cenu jedného. Je tu zamontovaná aj nejaká tá sociálna tematika a dokonca aj celkom odpudzujúci pohľad na organizované náboženstvo cez osobu Moninho brata. Pawlikowského (kto to sakra je?) snímke niečo podstatné chýba. Nemá dosť silný scenár a nemá ani dosť nadhľadu, aby sama seba brala s rezervou. Je to film príliš očividne zameraný na festivalové, klubové obecenstvo a následne využívajúci otrepané a rutinérske postupy, ktoré sa aj v tejto sfére nevyhnutne vyvinuli, napriek snahe nezávislých filmárov o originalitu. Vzhľadom na predchádzajúce poznámky nemá asi veľký význam rozpisovať sa o hereckých výkonoch (Natalie Press je tak odpudivá, že som prehodnocoval svoju sexualitu), réžii, kamere, strihu či o soundtracku. Moje leto lásky sa dá rozhodne odporučiť všetkým, ktorí potrebujú spáchať psychické harakiri. ()

Aidan 

všechny recenze uživatele

Bylo to jako ošklivý sen. Odnesl jsem si dojem, že režisér musí být velmi chmurný, zklamaný člověk, který asi nemá nikoho rád a žije s pocitem, že lidé jsou pokrytci, hlupáci nebo sobci a že veškerá opravdovost je jen iluzí. Ale to jen tak psychologizuji... V každém případě jsem rád, že nemusím obývat svět tohoto filmu. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dvě holky (~20) se spřátelí o prázdninách na venkově, jedna z nich má staršího bráchu, co se vrátil z basy a dal se na Boha. Vše se točí kolem úvodního dua, resp. tria. Zápletka nijak dramatická, spíš se děj polamu vleče (není míněno nutně špatně). U podobných filmů, které se dotýkají náboženské tématiky se sám sebe ptám, jestli jeou ti pánbíčkáři takoví magoři, nebo je tak jen vykreslují ve filmech. Středí pasáž trochu nudnější, závěr ale zajímavý, nečekaný a realistický. # [viděno: monitor, sluchátka] # příběh 6 | hudba - | humor 1 | akce 1 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5 ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci film, citlviý, po scenáristickej stránke prepracovaný, vtipný a dokonca aj pomerne odvážne kritický s množstvom pekných nápadov a detailov, príjemným soundtrackom a geniálnymi výkonmi hlavných predstaviteliek, hlavne tej hlavnejšej, pehatej ryšavej Moni. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Americké nezávislé filmy majú svoj štýl, európske nezávislé filmy majú svoj štýl a špeciálne britské nezávislé filmy majú tiež svoj štýl. Pokiaľ sa vám páči názov, choďte do toho, presne film vystihuje. Trochu melancholické, trochu kruté, trochu sexy a celkovo úprimné a civilné. Každý hľadá vo svete svoje miesto a svoju soulmate. O Natalie Press som už potom nepočul, zatiaľ čo z Emily Blunt sa stáva veľká hviezda. Po druhom pozretí ešte doplním, že s Emily Blunt by som rád strávil moje leto lásky, množstvo chlapov (nielen Mona) by určite kvôli nej vraždilo. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"'If you leave me, I'll kill you.' 'If you leave me, I'll kill you..and then I'll kill myself.'" Snímek My summer of love pojednává o neobyčejném vztahu dvou neobyčejných žen. Obě jsou velmi charismatické a dokáží se svým charismatem naložit. Jejich přátelství přeroste v lesbickou lásku. Je ovšem opravdově myšlená oboustranně?! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

PIANISTKA+CRASH Príjemný a pritom silný film. Tak trochu prvoplánové nastolenie rôznych vzťahových problémov, ale pritom nestráca šmrnc nezávislosti. Zaslúžené ocenenie objav roku pre hlavnú úlohu... a vôbec, celkovo sa mi to páčilo, aj keď už je leto dávno preč... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

A ta zrzavá vstala a šla dál a dál a pořád dál. Ať dá odpad ten, komu se tady Emily nelíbila. Pro takový pohled na louce postavil bych kříže i dva. Docela správná mysteriózně letní dráma, rozhodně ne komedie. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt uviedla, že sa hanbí za to, že sa v tomto filme odhalila a že by to už nezopakovala. Ja si myslím, že sa má hanbiť za oveľa viac. Taký scenár normálna a slušná herečka neoberie. Ale tak za peniaze a kariéru všetko a potom po rokoch ospravedlňovanie. ()

Reklama

Reklama