Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké drama natočené podle skutečné události vypráví o trenérovi z malého města, který má velké sny. Původně měl trénovat středoškolské chlapecké mužstvo, ale poté, co před ním dostal přednost kdosi „s lepší kvalifikací“, na něho zbyl jen dívčí tým, který zatím hraje dost mizerně. Zklamaný Clay Driscoll (Jeffrey Donovan) uvažuje o tom, že tohle místo nepřijme, ale díky podpoře své moudré ženy Jean (Samantha Mathisová) se rozhodne, že to přece jenom zkusí - a „jeho“ děvčata mu dokáží, že si důvěru zaslouží. Cesta od proher k vítězství však je trnitá a Clay i jeho tým na ní musí překonat nejednu překážku … (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky film o tom ako trener dovedie outsiderov k vytuzenemu vitazstvu. Trochu mi to pripominali film League of Their Own s Tomom Hanksom, kde tiez chlap trenoval zeny a odohravalo sa to v minulosti. Hlavny roziel je, ze Believe in Me nie je komedia a viac sa tu hra na city. Film sa sustredi hlavne na trenera a jeho zenu a dievcat ktore trenuje tu je len par vyraznejsich postaviciek. To mi vôbec nevadilo, lebo som si konecne mohol uzit Jeffreyho Donovana znameho zo serialu Burn Notice aj v nejakej inej ulohe. A rozhodne nesklamal. Rovnako ako Samantha Mathis, v ulohe jeho zeny. Celkovo mi ladenie filmu pripomina Hallmarkovske film pre zeny, ale tentokrat to v pohode prezije aj chlap. 7/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled celkem obyčejný film o tom, jak jeden muž dostane na starosti skupinu outsiderů, v tomhle případě je to tým basketbalistek, nechce s nimi nic moc dělat, ale nakonec se ukáže, že jejich spolupráce může nést ovoce. I když to vypadá obyčejně, tak musím uznat, že ty postavy mě prostě bavily. ()

Reklama

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Kluci mají snímek Hráči z Indiany.a holky v basketbalu maji prozměnu svůj film s názvem Věřte mi. Sice to má pomalý rozjezd a nemá to tak parádní soundtrack jako Jerryho Goldsmithe a hvězdné obsazení Gene Hackman, Dennis Hopper, Barbara Hershey z filmu Hráči z Indiany, ale věrnou a milující manželku Samanthu Mathis, která stojí po boku svého manžela Jeffreye Donovana a dává mu cenné rady do života, který měl v plánu trénovat středoškolské chlapské mužstvo. Místo toho dostal za úkol trénovat tým devcat. Farmářské holky vám ukážou na hřišti i v životě jaké mají ostré lokty a pevnou vůli i dobré srdce a nenechají si všechno líbit a jdou si za svým. To jsou děvčata z Middletonu🙂 Ve snímku hraje jedno velké filmové eso a jmenuje se Bruce Dern . ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pátou stovku mých komentářů zahajuji okomentováním tohoto amerického dramatu podle skutečné události z prostředí dívčího basketbalového týmu na jedné střední škole. A je to drama více než povedené. Jak už jsem někde napsal, basketbal není mým oblíbeným sportem, vlastně se krčí až někde vzadu u nejméně oblíbených sportů. Ale v tomto filmu je ve velmi stravitelné formě. Příběh je velice zajímavý a absolutně nenudí, naopak na konci jsem to celé docela emotivně prožíval a byl jsem napnutý, jak tohle celé dopadne. Ale je pravda, že během filmu jsem si říkal, že tohle není asi v reálném světě možné a že zapracovala scénáristova představivost. Na konci filmu však přišel velký šok, když jsem se dozvěděl, že tenhle příběh jako z pohádky je natočen podle skutečné události a během titulků tam byl ukázán předobraz hlavního hrdiny, podle jehož příběhu to bylo natočeno. To mi naprosto vyrazilo dech. Jen to dokazuje, že i když se nám příběh filmu může jevit jako pohádka, je možné něco takového opravdu reálně prožít. Tenhle příběh mne opravdu velmi chytl za srdce a bude patřit k těm nezapomenutelným filmovým zážitkům, které jsem měl možnost vidět. A Jeffrey Donovan v hlavní roli byl velice sympatický a jeho výkon byl bezchybný. Abych to zkrátil, nevidím důvod, proč tomuto filmu nedat maximální hodnocení. Nabídl mi přesně to, co jsem chtěl vidět, nemám k němu jedinou výtku a celý film jsem si perfektně užil. Prostě a jednoduše dávám s čistým svědomím pět hvězdiček. Ale měl bych asi dodat, že kdyby nebyl film podle skutečné události, tak bych asi takto štědře nehodnotil a scénáristu bych považoval za fantastu a snílka. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Malej filmeček, kterej je výrazně lepší než by se zdálo. Je to jeden z těch filmů, který skoro nikdo neviděl a přitom má film rozhodně co nabídnout. Není jen nablejskanej a povrchní, jak často filmy z prostředí studentskýho sportu bývaj. Je prostě uvěřitelnej, sice sem se při závěrečných dějových událostech trochu ošíval, ale kupodivu je film natočen podle skutečné události. No dobře, možná tvůrci závěr trochu vylepšili, ale vůbec mi to nevadí. Přesto by filmu slušelo mírné zkrácení, trochu dynamičtější scény zápasů a možná menší černobílost charakterů. Přesto spokojenost a málem čtyři hvězdičky. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v americkém státě Nové Mexiko. (BMW12)

Reklama

Reklama