Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Recenze (702)

Matty 

všechny recenze uživatele

Bezedná krabice prvotřídních čokoládových pralinek. Pořád mě baví vytahovat z ní další a další kousky a pořád nejsem zasycen. 95% Zajímavé komentáře: emo, silent cut ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Veskrze sympatický film s neméně sympatickým obsazením, vynikajícím scénářem, vtipnými hláškami, povznášejícím nadhledem a jedním převelikým "ale". Přes všechnu tu koncentrovanou pohodu jsem se u Kiss Kiss Bang Bang příliš nebavil. Buddy movies mě totiž nikdy příliš neuspokojí (nějak mi ten subžánr spíš leze na nervy) ... takže ačkoli KKBB patří určitě spíše k těm lepším zástupcům, více než mírný palec nahoru ode mne nedostane. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zúročené postřehy ze čtení brakových detektivek a sledování béčkových kriminálek v těžkotonážním mixu trefných slovních přestřelek a nevybíravých pohlavků hvězdám současnosti z Továrny na sny. Shane Black sice skóruje na plné čáře ve své hlavní disciplíně, ale ne každému je shůry dáno, aby zpoza kamery dokázal geniálnímu scénáři vtisknout víc než jenom šedivě rutinní tvar. Chtělo by to buď starého harcovníka T. Scotta a nebo z těch mladších Joe Carnahana. Škoda převeliká, která si napoprvé 4* nezaslouží, ale ke druhému zkouknutí ničím nenaláká. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem nad tim a nakonec jsem se rozhodl pro pět hvězdiček. Ano film je akční, dobrodružný, kriminální, ale hlavně komediální. Tak dlouho jsem se nenasmál u filmu kde padá hlášek jak kroup na dlažbu. Příběh je opravdu hodně bláznivý a bavíte se od začátku do konce. Na to že je to film debutujícího režiséra Shane Blacka, který už mimochodem hrál v pár filmech, tak je to hodně slušné. Mimochodem napsal scénáře k filmům jako je například Smrtonosná zbraň nebo Poslední skaut takže je jasný odkud tamní hlášky přišly. Doufám, že to není konec, ale rozhodně je to veliké překvapení. --- Máš jen deset vteřin – Páni to jsou ale tlaky! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $4,243,756Tržby Celosvetovo $15,785,148║ Shane Black boduje na plnej čiare na režisérskom kresle, žánrová "buddy" pochutinka s excelentnými hercami. /90%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení a pro fanoušky i comeback Shanea Blacka. Jako režisér sice není neomylný, ale jeho nabroušený scénář, který se nebojí experimentovat a do poslední kapky potu hrající Robert Downey jr. a Val Kilmer, s přehledem likvidují veškeré nedostatky. Nebýt zakolísání tempa někde ve druhé třetině filmu a několika vtipů, co vedou do slepé uličky, bylo by na místě nekriticky slavit. Takhle je KKBB "jen" sladkou třešničkou pro ty, kdo si potrpí na neortodoxní buddy detektivky a tvůrce, kteří ještě dneska umějí být svěží. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Shane Black .. Překvapivě dobrý výlet do L.A. a ironický pohled na dění v Hollywoodu. Shane Black, scénáristický otec série Lethal Weapon nebo filmu Last Boy Scout se rozhodnul pro svůj nejnovější scénář chopit také režie. Ta není zrovna nejnápaditější, za povšimnutí přesto stojí. Těžiště snímku ovšem stojí jinde. Je to právě scénář, který je směsicí buddy detektivky, svěžího komediálně-parodického přístupu plného narážek, cool hlášek či dialogů a zajímavých postav, které jsou velmi dobře obsazeny. Herci Val Kilmer a Robert Downey Jr. si svoje role poctivě vychutnávají, naopak oko potěší Michelle Monaghan a spousta dalších holek, které se "snaží" stát herečkou. Zamrzí jen mírná rozvleklost, až přílišná překombinovanost, kdy jsem si několikrát řekl, to už je moc a nevyrovnané tempo, které trochu sráží tuto jinak skvělou nevážnou záležitost. 75%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

„Problémy jsou moje specialita“. Ale stejně ... ten pocit, že ruka co vás drží při životě, patří mrtvole ...... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Scénaristický bůh Shane Black to vzal poprvé do rukou se vším všudy. A nevedl si vůbec zle. Velice obstojný přírustek do upadajícího žánru buddy komedií. Robert Downey Jr. i Val Kilmer jsou super a hláškují ostošest. Absurdní situace jako za starých dobrých časů Riggse a Murtaugha, sexy Michelle "nejsem jenom ta holka z M.I:3" Monaghan pasuje a...a vůbec. Podívejte se na to sami. Tímhle snad nepohrdne nikdo. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ten tolik opěvovaný a legendární scénárista musel být ve skutečnosti šílený, jinak by si jako recept pro psaní svého scénáře nemohl vzít Čapkovu pohádku o tom, jak pejsek s kočičkou vařili dort a naplácali do něj ale úplně všechno, co našli poblíž... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Možná jsem retard, ale ten děj jsem na poprvé úplně nepochytil. Přesto jsem se fakt dobře bavil. Shane Black tam naházel fakt neotřelé komediální scény a ústřední herecké trio je fakt super. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Pohodová klasicky ukecaná buddy-movie záležitost, kde rozhodně nejde o akci, ale o sympatické dialogy a herecký projev Downeyho Jr. a "Buzíka Perryho" Kilmera. Jen škoda že scénář je až moc přeplácaný s příliš mnoha samoúčelnými humornými situacemi a násilným přepínámím mezi humorem a vážnem. Ovšem jako oddychovou záležitost nemůžu než doporučit...už jen kvůli narážkám na hollywoodské star a sebeironii... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

být detektiv je těžká práce. zvlášť když jste ještě před chvílí byli bezvýznamným zlodějíčkem a kradli v hračkárně. ženský umírají, chlapi se olizujou a když náhodou v šoku pomočíte mrtvolu, musíte mít strach, jestli je ,,stopa" nedovede až k vám...... . tak tohle mě dostalo!! zajímavé vyprávění (jako bych tenhle vypravěčskej styl už někde viděl), spousta překvapivých situací, žádná nuda, dobrý hlášky, V.Kilmer a R.Downej Jr. působí dojmem, že si natáčení dost užili. odvaz a pohoda vyzařují z jejich rolí. a když je konec, mám dojem, jako by se to doopravdy stalo. i stou drsňárnou se staříkem na konci. tak HNUSNÝ SPANÍ. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 226 // Otvárací Víkend USA: $180,660 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Moc jsem nečekal ,ale dvojice Kilmer/Downey mi naservírovali jednak velmi vtipnou( takhle nahlas jsem se dlouho nesmál) akční kriminálku se zajímavým příběhem i nějakou tou akcí. No prostě vynikající zábavná jízda,která mi vykouzlila úsměv na tváři. 80% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

musím po dotknout, že hodně dabingů snesu... ale dabing tohohle filmu mě málem zkazil skvělý zážitek.. nedávno to dávali na jedné komeční televizi :) a nějak mě začátek nezaujal.. tak jsem přepínala dál.. ale na doporučení kamaráda jsem koukla na snímek s tímto názvem a on to byl on :-D díky díky moc :) takhle hodně jsem se dlouho nezasmála.. Robert Downey mě poprvé zaujal a zavrtal se do podvědomí :) a Kilmer se o to slušně pokusil.. komedie tohohle ražení mám ráda.. takže pro mě jen samé plus :) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Parádní zkřížení žánrů. Noir se tu paroduje a zároveň získává pořádnou poctu a buddy-movie, jako prakticky mrtvý žánr, dostává vydatnou injekci na několik let dopředu. Hlavně ústřední dvojice "buzíka Perryho a Newyorčana Harryho" umí věrohodně přitvrdit, posadit osvědčené tvrďácké finty na hlavu a překvapivě se i dostat divákovi pod kůži hned od úvodních minut. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je mŕtva?“ – „Len má zavreté oči.“ – „Aha.“ – „Má zlomený väz, kokot.“ Počúvať príbeh od rozprávača, ktorí vie rozprávať príbehy, je vždy na nezaplatenie. Očká vám ihrajú, hltáte každé druhé slovo a v duchu závidíte, lebo vy takí nikdy nebudete. Sympatický frajer Shane Black je kultový herec (okuliarnatý spojár Hawkins z PREDÁTORA) a legendárny buddy scenárista (SMRTONOSNÁ ZBRAŇ, POSLEDNÝ SKAUT) a podľa mňa medzi takých rozprávačov patrí (toto nedokáže napísať každý: „Vtedy som pochopil, že niekoho ľutovať a kefovať je skoro to isté; ste zničení smútkom a vták vám stojí ako Eifelovka.“). Jeho režijný debut prišiel neskoro... ale prišiel - a je skvelý. Svižný, svieži, originálny, pôvabný, pop-kultúrny („Bol som unavený, ako Drew Barrymoreová v nočnom klube.“) a okrem dialógov, ktoré svišťia len tak prašťí, sa môže pochváliť výkonmi Vala Kilmera a Roberta Downeyho Jr. Iste, Black sa občas v dialógoch príliš predvádza, ale aj tak je to okúzľujúce. A teraz zamávajte medveďovi. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Totalni masakr. Necekal jsem, ze by mel film bejt nejak uzasnej, spis sem doufal, ze by se to mohlo Blackovi povest a on to dokazal. Od prvnich minut do vas totiz prevazne Robert Downey pere jednu hlasku za druhou. A musi se nechat, ze misty jsou ty hlasky naprosto dokonaly. Tenhle film nesazi ani tak na akci, v podstate jedina poradna tu je jen na zaver, kdy lita vzduchem auto a rakev. Tenhle film sazi na genialni dialogy. A vetsina dialogu je fakt dokonalejch, navic ty Downeyho komentare filmu, jakoby byl divak, jsou fakt super. Ale to neni vse, ke skvelejm dialogum Black vymyslel i skvele propracovanou kriminalni zapletku. Co se tyce hercu, tak Michelle Monaghan je fajn a navic ukaze kozy, Val Kilmer je jako buzik Perry v pohode a pak tu je Downey, kterej je proste dokonalej, at uz breci, ze mu upad prst, snazi se strilet, dela romantickou nebo dramatickou scenu a hlavne hlaskuje, vsechno mu proste verite, zvlast kdyz Black uz na zacatku ukaze, ze nejde o zadnyho hrdinu, ale spis chudaka. Proste skvele napsanej, zahranej a zrezirovanej film s genialnima dialogama. ()

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama