Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se ohromně, slovní výměny mezi ústřední trojící jsou totiž ďábelsky vtipné a situace, do nichž se všichni dostávají, rafinované. Kromě toho, že je vtipný, je ale scénář také docela složitý a přiznávám se, že jsem se v něm napoprvé místy dočista ztrácel. Napodruhé to ale bude určitě lepší - a že se na Kiss Kiss Bang Bang brzy podívám znovu, to je jisté. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Scénaristický bůh Shane Black to vzal poprvé do rukou se vším všudy. A nevedl si vůbec zle. Velice obstojný přírustek do upadajícího žánru buddy komedií. Robert Downey Jr. i Val Kilmer jsou super a hláškují ostošest. Absurdní situace jako za starých dobrých časů Riggse a Murtaugha, sexy Michelle "nejsem jenom ta holka z M.I:3" Monaghan pasuje a...a vůbec. Podívejte se na to sami. Tímhle snad nepohrdne nikdo. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Shane Black se těžko mohl jen tak spokojit s obyčejným scénářem. Opět se jedná o jakýsi typ Buddy Movie tentokráte ale obsazení vskutku nečekané. Jedním s detektivů je gay a ten druhý vlastně má detektiva jenom hrát. V tomhle filmu normálnosti opravdu nehledejte. Bláznivá jízda, které by ještě trošku akce rozhodně prospěla. On se ten film vážně ale brát ani nedá. Takže vše co bylo uvěřitelné na Posledním skautovi nebo na Smrtonosným zbraních tady je naprosto šílené. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Už jenom zdařilé úvodní titulky se jménem scénáristy podporují naději, že mrazivý snímek KKBB bude nadprůměrnou podívanou. U filmů podobného typu je hlavní, jak se tvůrci poperou s geniálním scénářem, jaký tvar mu nakonec přisoudí obratnost jednotlivých složek. Shane Black je režijní debutant. Na poli scénáristickém ale přivedl na svět nejen naprosto mimořádného Posledního skauta, ale i sérii Smrtonosných zbraní. V žánru buddy-movie tak není zdaleka nováčkem. Jeho nová postava, Harry Lockhart, je ale všechno jiné, jen ne hrdina. Z krádeže v hračkářství se omylem ocitá před castingovou porotou, kterou uchvátí svým výkonem a ještě toho večera se potuluje na večírku celebrit. A události se začnou hýbat. A mrtvoly přibývat. Black nás zavádí do míst, kde každý chce být celebritou, každá vyschlá modelka i vyhaslá herečka, co několikrát zaštěkala v reklamách, touží po jakékoliv roli. Úvodních třicet minut je geniálních, pak se ale tempo zpomalí, přijdou místy zbytečně ukecané momenty a některé scény nezachutnají dle režisérova přání (celá pasáž s prstem a psem). Přesto nás zasypává hláškami, nečekanými flashbacky a geniálními nápady (nechtěné močení na mrtvolu), jeho neustálé narážky se občas přehoupnou v lehkou satiru na hollywoodské poměry, vyprávění člení do kapitol. Vypravěč navíc permanentně komunikuje s divákem a občas se musí v ději vrátit, protože na něco zapomněl. Naprosto trefný Robert Downey, Jr. opět dokazuje, jak obrovský talent má, škoda, že jeho značnou část kdysi dobrovolně obětoval pro své kokainové prohřešky. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Další prohláškovaná akční komedie z pera Shanea Blacka, který si tentokrát sedl i na režisérskou židličku. Neuvěřitelný scénář, plný zvratů a výborných replik ještě doplňují skvělé herecké výkony. Robert Downey Jr. hraje jako o život a "buzík" Val Kilmer ho skvěle doplňuje. Nebýt místy pomalejšího tempa a někdy příliš přehnaných fórů bylo by to za plný počet. Stejně mě ale o to víc mrzí, že pátá SMRTONOSNÁ ZBRAŇ nakonec nebude protože mám pocit, že Blackův scénář mohl dát sérii o hodně důstojnější zakončení. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

  • Vyzvánění Perryho telefonu je píseň „I will survive.“ (HellFire)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama