Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti se nám rozhodně vyplatí dohlížet na univerzitní laboratoře se specializací na molekulární biologii. Je totiž možné, že už dnes k nějakému takovému místu upíná svůj zrak člověk jako Thomas Nielsen. A kdo je Thomas Nielsen? Mladý idealistický genetik, který věří, že může spasit svět. Jenže cesta do pekla bývá vždy lemována hlavně těmi nejlepšími úmysly. Protože to však vědcům nikdy nevysvětlíte, není divu, že ani Thomas neposlouchal, když ho ostatní varovali, že podnikat pokusy na takovém psychopatovi, jakým je násilnický, na smrt odsouzený zabiják Vincent Iparrak, je holé šílenství. Nielsen totiž věřil, že může Vincenta z jeho sadismu vyléčit, a předat tak lidstvu lék, který by jednou provždy vymazal násilí z povrchu zemského. Jenže experimenty na bázi očišťování DNA se brzy zvrhnou v jedno velké neštěstí. Pravda, z Iparraka se skutečně stává flegmatik, neptejte se ale, co se stane z Nielsena. Francouzský vědeckofantastický horor Monstrum pochází z dílny režisérky a scenáristky Roselyne Boschové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Jossie odpad!

všechny recenze uživatele

Nesympatičtí herci bez špetky talentu, vyprávění příběhu nestojí za nic, bestiální vrah, který působí trapně, bezbřehá nuda.... mám pokračovat? ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Film s podobným námetom ako staršia LIOTTAova pecka POD KONTROLOU. Žiaľ po mrazivom úvode, režisérka rezignovala na hlbšiu sondu do podvedomia vedca i vraha a začala sa utápať v nudných a bezobsažných záberoch. O vrahovi sa nedozvieme v podstate nič zásadné a pre príbeh nemá nakoniec zásadnejší význam. Záver celého príbehu po našlapanej prvej polovici pôsobí ako zlý vtip. Skrátka ďalší "európsky" film ktorého rozpočet mohli radšej poslať na pomoc hladujúcim do Afriky. (1.8.2007) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že tomu opravdu chybí potřebná šťáva. Očekával jsem od toho přece jenom trošku víc, než jen slabé scifi drama, které až na pár momentů postrádá napětí a atmosféra místy neskutečně nudí. Chtělo to trochu okořenit například několika záběry z vrahovy minulosti. Jeho masturbace totiž nikoho nevyděsí… ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem to je těžký. Zajimavé téma zobrazené zajimavou kamerou tady máme, ale samotný scénař se střihačem ztrací pomalu dech až se ve filmu dozajista ztratíte a než si zase pomaloučku najdete cestu zpět, vyblejou na vás raději závěrečné titulky. Mé hodnocení se proto zastavilo na slabších dvou hvězdičkách a jako bonus dostanete ode mě upřímné doporučení zvolení raději jiného lepšího filmu a že jich je mraky... ()

davidek 

všechny recenze uživatele

Tak nějak od začátku do konce jsem věděl co se bude dít. Film který mi nic nedal. Odpad ne, ale daleko k tomu nemá. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

díky nějaké genetické substance se z masového vraha(ke kterému byl docela volný přístup) stane flegmouš a z vědátora který substanci vymyslel se stane predátor...atmosféra má sestupnou tendenci...špatné střihy a jakési klipové záběry narušovaly běh příběhu...složité handrkování které bych si nechal ujít! ()

Mashak 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu není špatný, ale poté se to zvrhne v nudnou báchorku o ničem. Téma dobra a zla úplně do detailu nezobrazila ani Bible a tenhle film se nepřiblížil ani k náznaku podobné analýzy. ()

6sense 

všechny recenze uživatele

Divný, občas nudný. Trochu mi to připomělo jak jsem si četl o Fluoru jak se přidává do zubní pasty, kdysi ho dávaly vězňům do vody, aby byly poslušnější a hloupější, tady je to akorát víc "věděčtější", ale zde i opačným směrem k agresivitě. ()

atlee 

všechny recenze uživatele

Nesúhlasím s tvrdeniami, že by obsadení herci nemali ani štipku talentu. Stačí si pozrieť Press v My Summer of Love,či Wilsona v Ondskan, kde ukázali vzhľadom na ich vek a striedanie hereckých polôh veľký potenciál, chyby v ich výrazoch by som teda hľadal inde. Uznávam ale, že Monstrum ako film za veľa nestojí, pri transformácii fabuly do sujetu scenáristi urobili zopár zásadných chýb, kamera a strih pôsobili (zrejme zámerne) rušivo, čo som osobne veľmi nepochopil. Ako debut Roselynea Boscha na režisérskej stoličke sa to ospravedlniť dá, každopádne ako scenáristovi mu to ide lepšie (Bratstvo ticha). Sú béčka, ktoré ma dokázali zaujať, no Monstrum medzi ne nepatrí. ()

Tomx112 

všechny recenze uživatele

Film z blízké budoucnosti, z čehož vyplývá i základní příběh. Ovládnutí základních instinktů člověka je jistě zajímavé téma a tak když hlavní hrdina kliďas díky svým testům na vlastní kůži pozná co je to agresivita a zároveň vyléčí z agresivity sériového vraha, má divák o atraktivní příběh postaráno. Pravda, zakončení filmu je přinejmenším podivné, ale to už si každý nejspíš přebere po svém. Filmu hodně ubírá to že některé dějové linie by mohly být daleko více rozvedeny narozdíl od některých použitých, některé jsou jakoby náhle zapomenuty ( hlavně scéna kdy Vincent předá sérum Thomasově sestře, ta vypadala celkem důležité a potom kde nic tu nic). A tak i přes občasnou nudu v některých pasážích dávám 3 hvězdy a v budoucnu nebudu mít problém se na tento film znovu podívat. ()

Jurator 

všechny recenze uživatele

Monstrum rovná se: (Mlčení jehňátek plus Mechanický pomeranč) minus (herecké výkony plus příběh) a celé se to vydělí béčkem. ()

Reklama

Reklama