Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Je to neuveriteľné, ale Will má pravdu a mama nie, aj keď by to malo byť naopak..." Film má slušné hodnotenie a veľmi dlho, presne roky som sa na neho chystal. Vždy mi v tom zabránila iba mierna alergia na H. Granta. Iba nedávne zistenie, že v tom hrá i moja obľúbená T. Collette i náhodné odvysielanie na stanici AMC ma donútilo sadnúť a neoľutovať! Musím uznať, že som sa skvele bavil a Grant mi až tak nevadil. T. Collette bola tradične skvelá a potešila i R. Weisz , ktorú som takto obyčajne-neobyčajne civilnú a sympatickú ešte nevidel. Najlepšia scéna - ukradnuté tenisky, mamin komentár a následná hádka v reštaurácii. 80%. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Hneď v úvode filmu ma rozladila prítomnosť Hugha Granta (nič osobné, púha alergia). To som ešte netušil, že na scénu vstúpi Marcus a neuveriteľné stvorenie, ktoré nazýva matkou. Zúfalo veriac, že je to iba krátke nedorozumenie, že im jednoducho nevyšiel úvod, som film hrdinsky dopozeral do konca. A bolo iba horšie. Bol som náchylný obviňovať kórejský rekordér, že nahral niečo iné, než mal zadané. Vrútil som sa do ČSFD, aby som zistil, kde sa stala chyba. Ale po prečítaní zopár komentárov som sa musel zmieriť s tým, že niektoré filmy jednoducho nie sú pre mňa. Veď na komentári Pradlíka, že k totálnemu happy-endu mu chýbalo iba to, aby mŕtva kačka ožila a zožrala hodený bochník chleba som sa zabával viac, ako na celom filme, ktorý je zaradený aj ako komédia. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak ako mnohich, aj mna prekvapili bratia Weitzovi, ktori maju vo filmografii aj teenagersku prkotinu PRCI, PRCI, PRCICKY (1999), ze dokazali natocit takuto skvelu komediu, ale nie crazy komediu, skor nieco zo zivota, ale humornym sposobom a este k tomu je pod produkciou filmu podpisany aj Robert De Niro. Vzdy sa mi paci vo filmoch, ked si hlavny hrdina alebo hrdinovia nieco myslia a to, co si myslia, vypravaju nam divakom a da sa to zobrazit aj takymto humornym sposobom - poklona za scenar :-) Ked sa tak nad tym zamyslim, tak najrozumnejsi zo vsetkych postav vo filme bol prave ten najmladsi jedinec Marcus, ktory aj napriek tomu, ze bol sikanovany spoluziakmi, pretoze bol "zvlastny" mal asi najrozumnejsie zmyslanie o zivote - dokonca preco by mal kacky krmit omrvankami, ked moze do jazera hodit cely bochnik chleba, vsak tie kacky si s tym uz nejako poradia, akurat s nasledkami nepocital :-) No, veeelmi malinko chybalo k plnemu hodnoteniu, ale tak 90% tento film u mna ma. Skvela zabava na zlepsenie nalady... 13.08.2010 ________ Hugh Grant - (Will) +++ Nicholas Hoult - (Marcus) +++ Sharon Small - (Christine) +++ Toni Collette - (Fiona) +++ Rachel Weisz - (Rachel) +++ Augustus Prew - (Ali) +++ Produkcia: Robert De Niro, Eric Fellner +++ Hudba: Damon Gough +++ ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Hugha Granta a stejně tak moralizující psychologické filmy, které zobrazují narušené postavy (viz Marcusova matka), jimž má někdo tendenci pomáhat. Radši se nechám balamutit nereálným příběhem, než se nudit u tohohle, který mi silně připomíná Danielle Steel, ale hlavně z něj necítím ŽÁDNÝ optimizmus. Od filmu očekávám zábavu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pre mňa rozhodne dosť veľké sklamanie. Márne som čakal, že to bude tak dobré ako Curtisovky. Málo emócií, málo romantiky, málo sentimentu, málo humoru, málo pohody, málo britskej atmosféry ... Hugha Granta mám rád, ale mal aj lepšie kúsky a About a Boy je dosť precenený film. Navyše všetky postavy mi boli nesympatické a neznášam Killing Me Soflty!!! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Jak na věc je filmovou adaptací třetího dílu knížní trilogie „Omnibus“, která v češtině vyšla v roce 2004. Zfilmovány byly i předchozí dva díly této trilogie Fotbalové opojení (1997) a Všechny moje lásky (2000). (BigBang)
  • Na začátku filmu říká Marcus, že by se o postaral o svou matku (Toni Collette), kdyby byl například dětskou filmovou hvězdou jako Haley Joel Osment. Collette hrála matku Osmenta v "Šestém smyslu". (don corleone)
  • Hoci v tomto filme dostal prvú významnejšiu rolu, Nicholas Hoult má skúsenosti s filmom, divadlom a televíziou už od svojich ôsmich rokov. (Smok)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama