Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (480)

golfista 

všechny recenze uživatele

Nepřeslazená romantická komedie s překvapivě naprosto úžasným Hughem Grantem v hlavní roli. Angličani mají trošku jiný pohled na humor, který když se dělá dobře, funguje progresivněji než polopatické servírování legrace (i když jak na koho). Bratři Weitzové se do této polohy vpravili nadočekávání skvěle a vytvořili jeden z nejvtipnějších filmů, co jsem za dlouhou dobu viděl. Herecký výraz Hugha Granta se v mých očích zlomil v "Bridget J. Diary" a tady pokračuje v ještě lepší formě. Pokud v tomhle vývoji bude pokračovat, máme se na co těšit :-) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Za prvé - Hugh Grant, kterého jsem po všech těch přitroublých a připitoměle se usmívajících modrookých chudáčcích nemohla vystát a nechápala jeho oblibu - u žen, se tady narovnal, vypadal jak chlap a taky tak hrál, za druhé - klučík, který tu oproti knize nevyznával Nirvanu (škoda), ale i tak byl pro film velkou výhrou a za třetí - scénář, ač předlohu zkrátil, ponechal to nejpodstatnější a nejvtipnější. Tohle je film, který vyvrací stesky, že kvalita, vkus a skromný rozpočet nemůže naplnit kasy. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s božím Hugh Grantem, který si po mnoha letech konečně získal mé maximální sympatie. Bratři Weitzové namíchali osvěžující letní drink ve stylu Bridget Jonesové. Rodinná feel-good paráda. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Po Fever Pitch a High Fidelity další skvělá adaptace knížky Nicka Hornbyho. Byť je tu ve středu zájmu malý chlapec, nejde o žádné sentimentální dílko. A vidět Hugh Granta jako playboye, místo jeho iritujících koktavých hrdinů, je také velice příjemné. Tak trochu jiná romantická komedie je zkrátka povedená, bratři Weitzové se dokonale přizpůsobili anglickému prostředí. (90 %) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který rozesměje a dojme zároveň a pohladí po duši. Musím přiznat, že něco tak inteligentního a decentního bych od prcičkoidních bratří Weitzových nečekal. Casting je naprosto perfektní a hlavně Hugh Grant jako "self-centered bastard" prostě nemá chybu a dokazuje, že má herecky mnohem na víc. Je přímo požitek sledovat v tomhle filmu jeho mimiku a jeho výkon je prostě jasně oscarový. Jak na věc je letošním roce jeden z nejlepších filmů, co jsem viděl a protože mně nenapadá nic, co bych mu vytknul, dávám mu ruskou jedničku, tedy za pět. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Komedie, která je až na jedno místo (mrtvá kachna) "pouze" úsměvná, což ale není ani náhodou na škodu, protože narozdíl od většiny ostatních filmů žánru má inteligentní scénář, není přeslazená ani přehnaně pozitivní. Naštěstí. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

I přes slabší tempo v závěru je to neuvěřitelně pohodová komedie s nezvykle skvělým Grantem. 85% Zajímavé komentáře: Lima, Oskar, Hal_Moore, Balu... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Taky jsem se jal přemýšlet o "bratřích W+W", dokud mi nedošlo, že je to adaptace vynikající knihy. Všechno to přesně balancuje na té nepřesně vymezené hranici mezi hodně černým cynismem a tím naším starým známým sentimentem. Jen nechápu, proč se Will tak divil, že se zamiloval právě do Rachel. Já potkat Weiszovou, tak fakt neváhám ani nanosekundu :-D ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Sem-tam klišé, ale inak veľmi príjemný a pri cynických vnútorných komentároch hlavného hrdinu aj nadmieru zábavný film. Nebyť Lásky nebeskej, asi by som to nazval najlepším Grantovým filmom. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $41,385,278Tržby Celosvetovo $130,549,455 ║ Herecky v celku fajn, dokonca podmanivé, či roztomilé, občas aj zábavné ale dejovo strašne okukané. /60%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velmi milé a příjemné překvapení v podobě sice o všech stránkách konzervativní, ale koukatelné a inteligentní komedie o osamělém lovci dívčích srdcí a jeho postupném prozření skrze klukovské oči. Hornbyho bodrá poetika dělá hodně, takřka chybí trapné a kýčovité momenty, naopak vyvrcholení filmu je dokonalým vzorem scénáristické cudnosti a chytrosti. Postava Hugha Granta je v jádru dosti přesnou a citlivou karikaturou muže-lovce a v podobně uvěřitelném duchu pokračují i ostatní postavy. Potěšitelným doplňkem je výborná hudba a hodně nevlezlý situační humor. Ač nemám rád Granta ani žánr romantické komedie, About a Boy je dost vzácnou symbiózou za srdce beroucích momentů a satirických úšklebků. Velmi ostrovní a to já prosím mohu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale i mě dokáže podceňovaný film uspokojit a nezabránilo mu v tom ani obsazení mého nepřítele numero 2 Hugh Granta. Rachel Weisz se filmem proveze v pár scénách a nazval bych to spíše malou cameo rolí, než pořádnou postavou. Grant-ův sarkastický humor je někdy opravdu vtipný a může poděkovat scénáristovi, že jeho postavu obdařil přesně takovou dávkou černého humoru, ironie a nakonec i sebereflexe, že v mých očích předvedl druhý nejlepší výkon kariéry(ale komediálně nejlepší!). ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Konecne se Hugh Grant oprostil sve image romantickeho stydlivky a vystrihl paradni studii mestskeho povalece, ktera filmu dodala vyjimecne kouzlo a vtip. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Peter Hedges, Chris Weitz, Paul Weitz .. Jak na věc? Jak přežít tento osaměle fungující svět? Skvělé glosování pustého života, hledání sebe, hledání ženy, hledání čehokoliv, aby život dostal smysl. Hugh Grant je bezvadný, jeho podání samotářského, arogantního starého mládence je více než výstižné. Bratrská dvojice Weitz zajímavě adaptuje a perfektně, citlivě režíruje. Vynikající počin! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hlavně ze začátku fakt vtipná komedie, ale jak chlapeček postupně získával sebevědomí a Grant ho naopak ztrácel, tak mě to trošku přestávalo bavit. Konec s písničkou byl ale dojemnej. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

"Every man is an island ": říká Hugh Grant ve vynikající adaptaci Hornbyho románu a spokojeně v ní svléká kůži ňoumovitého mrkajícího stydlína. Nepravděpodobné setkání okouzlujího bohatého povaleče, jehož jediným závazkem je předplatné několika tuctů lifestyle IN časopisů, a chlapce, který je pro své vrstevníky totálně "OUT“, vytvoří /ne/obyčejné pouto na gauči mezi chipsy a televizním ovladačem...... Marcus není ostrov, ale satelit pupeční šňůrou obtočený kolem své alternativní matky se sebedestruktivními tendencemi. Velké dítě Will, který si jako balící techniku vytvoří imaginárního synáčka, se za neotesané pomocí malého dospěláka Marcuse učí, jak vytvořit soustroví a hodit kotvu, zatímco Marcus je pomocí tenisek Nike a hudby, co letí, pomalu, ale jistě propašováván do mainstreamové školní komunity a pomalu začíná zpívat svou vlastní píseň.....Životní moudrosti v tomhle filmu nenuceně plavou v hořkosladkém oceánu humoru a jedna z velkých deviz tkví v tom, že je to jeden z mála filmů pro celou rodinu- od školáků a teenagerů až po prarodiče. Bratři Weitzovi uvařili britskou specialitu fish and chips ještě lépe než kdysi upekli American Pie:-) 9/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nebýt představitel Markuse tak nesympatický, s absolutním hodnocením bych neváhal. Nezaměnitelný britský look, perfektní soundtrack a Hugh Grant s brilantními hláškami a kytarou. ()

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama