Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael pracuje v aukční síni Sotheby´s. Miluje dívku Ginu a chce si ji vzít. Gina se ale nápadně distancuje od své rodiny. Michael si tedy najde sám podnik jejího otce, restauraci a bar The La Trattoria. Tam se k němu všichni hned chovají moc přátelsky, vědí, kdo je, otec ho seznámí s dalšími příbuznými. Hned by ho rádi taky zatáhli do různých kšeftů, ale Michael se z toho pohotově vyvlékne. Když se to Gina dozví, je z toho zoufalá, a vysvětlí Michaelovi, že všichni včetně jejího otce jsou kriminálníci a mafiáni, a varuje ho před nimi. Michael na to moc nedá, ale hned příštího dne zpozoruje, že mafie se už po špičkách začíná vkrádat do jeho života. Najednou fungují věci, které dřív nefungovaly, atd. Největší překvapení ale zažije, když se na jeho aukci objeví znenadání příšerný obraz syna jednoho z mafiánů, který má Michael vydražit za padesát tisíc... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa vydržal pozerať len vďaka tomu, že tam hral môj obľúbený herec James Caan. A aj tak som u neho skoro vôbec nevydržal v kľude presedieť, čo sa mi inak zásadne nestáva. Skrátka, je to celkom nuda, ani výkony hercov nie sú nejako prevratné, ale kto má rád americko romantické a šialeno bláznivé komédie bude určite spokojný.Jeden z tých horších mafiánskych filmov, aj keď až tak o mafiu nejde. Navyše je to aj komédia, takže veľa som od toho nečakal. Aspoň potešia známe mafiánske tváre z iných filmov. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na poli romantickej komédie sa už nedá vymyslieť vôbec nič. To je fakt a treba sa s tým zmieriť. Tak sa hladajú všemožné prostredia, kde by sa mohli odohrávať obohraté príbehy s klasickým koncom. Tvorcovia si vybrali mafiánske prostredie, čo asi nie je najoriginálnejšie, ale zopár gagov sa nájde a ústredná dvojka je fajn, takže sa jedná o solídny priemer. Lenže od romantických komédií očakávame, že sa k nim budeme s radosťou vracať aj po rokoch, napríklad na Vianoce. Mickey mi osobne stačil raz. VIDENÉ ZNOVA 12/20: Neviem či je to vekom, ale to, čo som pôvodne vyčítal, totiž neoriginalitu, mi tentokrát po dlhšom čase pripadalo nesmierne osviežujúce a nápadité. A dokonca to bolo aj napínavé, čo je pri romantickej komédii veľká pochvala. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jako zaměstnanec aukční síně požádáte svou dívku o ruku, čímž následně zjistíte, že pochází z mafiánské rodiny, která toho následně využije pro praní špinavých peněz. Jak byste s takovou situací naložili? Romantická komedie se zajímavými zvraty, avšak ne úplně tlačící na pilu v humoru. Satira? Karikatura? Parodie? Od všeho trochu. "Malá laskavost, malá lež a jsi jejich!" Gina takto varuje Michaela, který vzápětí pozná, jak pravdivá slova to byla. Že jde v podstatě o gangsterský příběh tvůrci diváka upozorňují docela fikaně. Jakmile se ve scéně z baru objeví tvář Joela Viterelliho, každému znalci gangsterských filmů musí být okamžitě vše jasné. Snímek se bere vážně i s odstupem humorně a v tom je právě asi ten největší problém. Stala se tím tak docela těžkopádní záležitost vedoucí diváka k nerozhodnosti, jak k takovému snímku má přistupovat. Satirických scén je víc než dost, ale vyloženě k pobavení poskrovnu málo. Snímek tak spíše vyvolává jednoduchý odpočinkový dojem, při kterém se nemusí nijak složitě přemýšlet. Po vcelku úspěšném snímku 'Notting Hill' (1999) bylo u Hugha Granta očekáváno něco podobného, však chyba lávky. Jiný film, jiný koncept zábavné atmosféry, rovná se spíše zklamání z daného diváckého očekávání. Ale třeba snímek časem uzraje. Kdo ví. ()

natalie15 

všechny recenze uživatele

Tak túto komédiu zbožnujem, pretože som sa smiala od začiatku dokonca a bolo mi jedno aké absurdné situácie tam boli - proste komédia s veľkým K! :-) Hugh Grant je super ako Mickey ktorý che zabaliť mŕtvolu do mikroténového sáčku, James Caan je ako otec Giny tiež úžasný, mafiánska rodina podarená, Jeanne Tripplehorn príjemná a celkovo je to taká oddychovka, pri ktorej ma už v strede filmu bolela od smiechu bránica. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Je to parádní film, nejspíše překvapení měsíce. Čekal jsem obvyklou Grantovskou taškařici, ale dostal něco úplně jiného. Mickovy modré oči jsou přehledem těch nejšílenějších nápadů složené ve velmi kompaktní celek. Úžasně též funguje gradace příběhu, tvůrci se nad žádným zábavným tématem dlouho nepozastavují a v moment, kdy by přestala být daná věc vtipná ji okamžitě nahrazují něčím mnohem zábavnějším. Mezi herci musím pochválit jak oblíbence Jamese Caana, tak i zcela úchvatného Burta Younga v jedné ze svých nejlepších rolí. Škoda jen toho zbytečně přeslazeného konce, černější závěr bych jen ocenil. [TOP 19/6 57%] ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Kapela v steak house hrá upravenú pieseň "La Strada" od Federica Felliniho, ktorá bola zároveň titulnou piesňou filmu. (m.a.t.o.)
  • Väčšina hercov, ktorí si zahrali v tomto filme, sa objavila aj v seriáli Sopranovci (od r. 1999). (m.a.t.o.)
  • Prezývka jedného z gangstrov je Tony Dvojprsťák. Rovnaká postava sa objavila aj vo filme Likvidátor (1996). Zaujímavosťou je, že Tonyho Dvojprsťáka tam hral Joe Viterelli, ktorý v tejto snímke stvárňuje Vinnieho D'Agostina. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama