Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý duchovní se svou ženou se vydává na příkaz církve z Británie do Austrálie, aby zde navštívil excentrického umělce Normana Lindsaye. Jeho obraz Ukřižovaná Venuše totiž ne zcela zapadá do kontextu chystané výstavy pořádané církví. Oba jsou šokováni atmosférou, která panuje v Lindsayho domě, kde dočasně přebývají. Anthony sám sebe považuje za pokrokového, ale přesto ho pobuřuje, že Lindsay v domě žije nejen s manželkou, ale i se třemi svými modelkami. Estella je zase sváděna erotickým dusnem, které naplňuje každou místnost. Oba brzy zjistí, že nepodlehnout vášni bude mimořádně těžké. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film, v ktorom sa skrýva možno viac ako sa zdá. Herci boli dosť dobrí a prirodzení. Bolo to také zvláštne, ale milé a myslím že aj dosť umelecké, teda niektoré scény boli prekrásne a okúzlujúce. Chápem aj ľudí čo tomu neprišli na chuť, no ja som tomu na chuť prišiel a som rád, že som to videl. 75% ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

John Duigan mě pokaždé zaskočí tím, že je lepší, než bych čekal. Naposled v "Sirénách" - komedii chytré, vkusné, sexy, místy básnivé a průběžně lehkonohé, ale zároveň mimochodné. Vousaté téma střetu (mužské) oddanosti řádu a (mužského) volnomyšlenkářství tu neustále vytěsňuje obhajoba ženskosti podle ženských představ. Ve výstupech domorodé zvěře, možná vypůjčených z Roegova "Putování", určitě ne náhodou vyniká někdejší miláček Velké Matky, muži později ocejchovaný jako pokušitel a po špinavé zemi se plazící šmejd. Malíře Normana Lindsayho si tvůrci kupodivu nevymysleli. ()

Reklama

fantoci 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film doporučuji ke shlédnutí. Nádherná atmosféra počátku 20. století. Anthony Campion co by vyslanec církve jede se svoji ženou k malíři obrazů Normananu Lindsayovi na návštěvu s cílem donutit jej, aby stáhl některé své obrazy z galérie. "Jsou nestoudné a skandální." Na místě se setkávají s celou řadou postav a postaviček, především s malířovými modelkami. Film je plný poetiky a něžného erotična. Pohladí po duši. ()

Spaceball1 

všechny recenze uživatele

Výtvarně i hudebně umělecky pojatý (a pro můj vkus výborně vyznívající) film. Mladý Hugh Grant jako v prostředí přeplněném smyslností. Důkaz, že film může obsahovat erotický prvek a přesto vyznívat poeticky vtipně, nanejvýš hravě (snad díky vhodně uměřenějšímu britskému zpracování?) Tara Fitzgerald má na vynikajícím vyznění snímku velkou zásluhu, a tak zamrzí, že se objevila v nemnoha filmech (za všechny alespoň Tmavomodrý svět). ()

charge odpad!

všechny recenze uživatele

Většinou na filmu nějaký ten klad tak na tu hvězdu najdu, zde ovšem nikoli. Příšerný dlouhý záběry naprosto o ničem se tady střídaj jak na běžícím pásu. Nějakou dějovou linii, která by mě udržela v pozornosti alespoň na pět minut jsem tady taky hledal marně, jestli tady nějaká vůbec byla, tak jsem jí pro samotnou nudnost a otravnost musel přehlídnout. Jo a těch pár poprsí, který se tam během filmu občas mihnou zkrátka film bez děje nevylepší. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama