Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování slavného vědeckofantastického filmu Rona Howarda. V jeho závěru odlétly tři desítky starých lidí s mimozemšťany na jejich vzdálenou planetu, kde už dávno neznají války, nemoci ani stáří. V úvodu tohoto pokračování, natočeného o čtyři roky později, tedy v roce 1989, se šest z nich vrací zpět na Zemi. Doprovázejí své mimozemské přátele při jejich novém pokusu vyzvednout ze dna moře zámotky s jejich druhy. Během původně plánované krátké návštěvy však někteří z důchodců začínají uvažovat o rozhodnutí na Zemi zůstat. Navíc se armádě podaří zajmout jednoho z mimozemšťanů a podrobit ho nelítostnému a krutému výzkumu. Je na Jackovi, který se opět setkává se svou mimozemskou milou, aby se uvězněného mimozemšťana pokusil zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Dvojka výjimečně nepropadla a není ani o mnoho slabší než jednička. Opět vpodstatě platí to, co jsem napsal o prvním dílu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $18,924,919Tržby Celosvetovo $25,024,919║ Celkovo veľmi príjemný film z niekoľkými krásnymi momentkami a samozrejme že nechýba taká ľahkosť scén a pohodová zábavnosť. /65%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pokračování průměrné komedie je ještě o trochu horší než původní film. To minimálně z důvodu vytrácení originality a zábavnosti. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Jednicka me naprosto okouzlila a pokracovani neni o nic horsi. Opet nas skvele bavi sarmantni duchodci a jejich povedene hlasky. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pokračování se bohužel moc nepovedlo. Taková ta rodinná pohoda, která sálala z prvního dílu, se jakoby mávnutím vytratila a přišla rodinná křeč, která hraje na city, ale bohužel trapně a zcela nefunkčně. Alespoň ten Guttenberg se pořád snaží. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Už som to raz videl, ale vždy ma to ohromí.“ To by neboli producenti Zanuck/Brown (vlastne by to neboli NIJAKÍ producent), aby si nechali ujsť príležitosť na zarobenie si nových miliónov na podojení kravy, ktorá už v minulosti raz podojená úspešne bola. Zámotok v roku 1985 bol dojemnou, príjemne odľahčenou sci-fi o dobrých mimozemšťanoch, pozemsko-mimozemskej láske a ľudskej starobe. Snímkou, v ktorej zostarli len efekty. V neposlednom rade to však bol i parádny hit a tak nečudo, že už o tri roky neskôr vzniklo pokračovanie. Bohužiaľ, scenár stratil moment prekvapenia, takže to miestami pôsobí skôr ako remake, než ako plnohodnotný sequel. Návrat starých známych je s prepáčením vycucaný z prsta; proste dôvod, prečo vrátiť obľúbené postavy naspäť do hry a zarobiť vďaka nim pár desiatok miliónov dolárov, sa vždy nájde. No remeselník Daniel Petrie (televízny werewolf movie Znamenie vlka z roku 1972) nie je Ron Howard. Našťastie, ak sa zmierime so smutnou situáciou, že snáď každý úspešný titul sa akoby až MUSÍ dočkať dvojky (a s niekoľkými "čudnými" scénami, ako je tá v reštaurácii), zostane nám vlastne príjemné a poctivé žánrové remeslo, ktoré je (viac než len) znesiteľné i vďaka návratu všetkých starých známych (Brimley, Ameche, Guttenberg, Dennehy, Welch). ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pro pokračování Zámotku patří v mém případě totéž, co pro jedničku, tedy jde o takový pohodový, ale v podstatě nemastný neslaný film s tím rozdílem, že už schází originalita původního nápadu, takže jde o klasickou nastavovanou kaši, která vznikla z důvodu komerčního úspěchu jedničky. Celkový dojem: 35 %. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

oproti jednotke veľké sklamanie.alebo že by za to mohol ten slovenský dabing?neviem.jednotka je o 2*lepšia ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které se drží stejné laťky jako jeho předchůdce. Tentokrát hraje mnohem více na emoce a to po pěkně dlouhou dobu. Proto je možná u dvojky o něco silnější zážitek, ale zase se vytratila originalita. Když se podíváte na jedničku, tak si s klidem můžete pustit i dvojku, není špatná. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

O chlp horsie ako jednotka. Uz je tu bohuzial par trapnych scen a zaroven tu chyba kuzlo originality prveho dielu. Prakticky je to to iste po druhykrat. Najviac sa mi pacilo riesenie dilemy postav, ci ostat na zemi alebo nie. Za jedno pozretie stoji aj dvojka. 5/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

O chlp menej vydarený sequel, ale ináč v rovnakom štýle a tempe. Nedocenené a nespravodlivo zabudnuté pokračovanie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takové klasické pokračování. Na jednu stranu máte radost, že se postavy, které jste si mohly oblíbit, vracejí, ale na druhou stranu si uvědomujete, že už toho ve skutečnosti nemají co říct a jediné, co by mohlo zaujmout, bude jejich smrt, nebo něco podobně nostalgického. A přesně takový je tenhle druhý díl. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Kupodivu dvojka se celkem povedla, není o mnoho horší jak jednička - ale již je více o ničem a snaží se čerpat z již čerpaného, což většinou nepřinese něco nového a lepšího. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Velice slabé pokračování.Mohu jen konstatovat , že tvůrci filmu neměli tento díl vůbec natáčet.Nijak zvlášť se jim nevyvedl. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

První hodinu to byla celkem příjemná taškařice, jejíž existence je přeci jenom poněkud zbytečná, ale nějak fungovala a docela i úctyhodně navázala na jedničku. Jenže pak to začínalo přehnaně hrát na city těmi nejlacinějšími možnými způsoby, humor se vytratil kdovíkam a tak jsem aspoň doufal, že se tu víc rozvine příběh, na který se v té první hodině moc nehrálo, jenže ani to ne, celé to skončí úplně nejjednodušeji jak jen to šlo. Nechápejte mě špatně, já od toho žádný strašně sofistikovaný příběh rozhodně nečekal, ale stejně s tím dalo víc vyhrát. Kdyby se třeba Bernie s tou prodavačkou rozhodli jít na jinou planetu, nebo kdyby ta mimozemšťanka vzala Jacka sebou... Úplné drobnosti to jsou a přitom bych za ně byl dost rád, protože takhle to pokračování celé bylo takové... chudé. Bohužel. Ale minimálně půlku filmu jsem se u něj bavil, to zase jo. Slabé 3* ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinové prvního příběhu se vrací zpět na zem, aby vyzvedli zbylé kokony s marťany. Jenže jednoho vyzvednou vědci a začnou jej zkoumat. Zbývá málo času na záchranu. Přesto se během záchranné akce najde čas na budování vztahů mezi mladými i starými a také na uvažování o tom, zda žít věčně mimo Zemi nebo zůstat doma a v klidu zemřít. Jsou zde ale rozehrány i vážnější témata, jako je ztráta nebo záchrana blízké osoby. Ve filmu zazní mnoho mouder, zvláště když hlavními hrdiny jsou starší lidé plní životních zkušeností. Na rozdíl od jedničky sice filmu chybí napětí i více akce, naopak je zde více kladen důraz na mezilidské vztahy, a protože film hlásá pozitivní myšlenky zaobalené ve slušně plynoucím příběhu, zaslouží si podobné ocenění jako jeho předchůdce. ()

Reklama

Reklama