Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Konečně se začne mluvit veřejně o tom, co v sobě ženy dusí! Renomovaný psycholog George C. Chapman se zabývá sexuálním chováním a zvyky amerických manželek. Zatímco některé ženy považují jeho výzkumy za odsouzeníhodné, jiné se k testování dobrovolně propůjčí. Mezi přihlášenými je i čtveřice z losangeleského předměstí. Čtyřicátnice Sarah hledá v románku s divadelním režisérem Fredem to, čeho se od manžela věčně sledujícího baseball v televizi už asi nikdy nedočká. Naomi má nekonečnou potřebu alkoholu a sexu, a tahle kombinace u ní vyvolává záchvaty nezvladatelné zuřivosti. Opačným problémem trpí Kathleen, která si po manželově tragické smrti vsugerovala, že je frigidní. Umělkyně Teresa je spokojená v manželství s Geoffreym, dokud na pláži nepotká mladého fotbalistu Eda. (dopitak)

(více)

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ta-bu doktora Chapmana! Na svou dobu a místo vzniku hodně odvážné téma, se kterým měl Cukor podle všeho problémy, a po foxáckém odmítnutí našel přístav až u Warnerů. Claire Bloom i Jane Fondě to samozřejmě moc sluší. Rozhovory asistenta Paula Radforda s ženami vedené přes neprůhlednou stěnu považuji za nejlepší část filmu, a otázky jdou fakt do hloubky... Je to ale roztahané a dlouhé a z hlediska počtu postav široké a tedy mělké. ()

Reklama

danecek24

všechny recenze uživatele

20. Zlatý Glóbus za rok 1962 - nominace (4) - Nejlepší film (drama), Nejlepší herečka (drama) - Glynis Johns, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Harold J. Stone, Nejlepší režie - George Cukor ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama