Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolená starostka rozhodla, že každý, bez ohledu na velikost, váhu, pohlaví, vzhled či fyzickou sílu, může vstoupit do místní Policejní akademie a po jejím absolvování se stát ochráncem pořádku. Když velitel akademie, major Lassard, spatří nové adepty na místa policistů, směsici roztodivných postaviček, podivínů, nemotorů a nekňubů, přikáže svým podřízeným, aby jim dali pořádně zabrat a vyhnali jim z hlavy přání být policisty. Každý totiž může kdykoli školu opustit. Z davu dychtivých čekatelů na policejní odznak postupně vystupuje do popředí několik svérázných figurek: mohutný a poněkud těžkopádný černoch Moses Hightower, háklivý na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlý imitátor zvuků Larvell Jones, drobná a nesmělá černoška Laverne Hooks s vysokým dětským hlasem, bojácný tlouštík Leslie Barbara, fanatický pistolník Tackleberry a samozřejmě zlodějíček a povaleč Corey Mahoney. Ten jediný nemůže ze školy odejít dobrovolně, skončil by totiž ve vězení. Může však být vyhozen. A tak je zcela jisté, že začíná válka nervů, kde na jedné straně stojí Mahoney, na druhé důstojníci akademie v čele s poručíkem Harrisem. Po náročném výcviku, se nezkušení nováčci ocitají v ulicích města... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* z nostalgie jsem si chtěl připomenout tuhle starou americkou komedii, která za totality prolétla snad všemi tehdejšími videorekordéry. Vzpomínky nebyly špatné, ale i tak jsem nečekal, že by dokázala po těch letech vykřesat čtyři hvězdičky. Prostě bláznivá komedie s nezapomenutelným hereckým obsazením a kupodivu dobře fungujícím scénářem. Nejspíš trapnosti se začali objevovat až v dalších dílech, z nichž jsem některé určitě viděl, ale není důvod si je připomínat a kazit dojem z jedničky. Proto má za mě palec nahoru. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Strážníku! Můžete sundat moji kočičku ze stromu?“ - „Bez problému, madam!“ Hlavní zábavu tohohle filmu zaručuje především rozmanitá paleta postav (jedním dechem je pak potřeba pochválit vydařený casting). Militantní magor Tackleberry, stehnatá správňačka Thompson, citlivý obr Hightower, šeptající tvrďačka Hooks, sympatický rebel Mahoney či můj zdaleka nejoblíbenější kadet, velmistr imitací zvuků Jones (a další charaktery samozřejmě také nebyly špatné). Horší je to s vtípky. Ačkoliv je Policejní akademie dokonalým důkazem, že i velmi jednoduchý humor může fungovat, slabých fórů tu není zas tak málo (nemluvě o těch hraničních typu „řečnický pult“). Naštěstí těch povedených je zde pořád víc, takže na ty bezduché se dá v průběhu sledování celkem v klidu zapomenout, nemluvě o tom, že některé věci už stačily za ta léta „zlidovět“ (nejlepším příkladem za všechny je Modrá ústřice). Příjemná zábava za solidní 4*. „Už jednou jsem vás varoval. Mě nikdo nebude ojebávat!“ - „Až najdete tu pravou dívku, tak se to možná změní.“ ()

Reklama

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Musel bych souhlasit s každým, kdo by tvrdil, že je tohle opravdu jen přiblblá americká komedie, ale... ale povídejte to klukovi, který strávil půl dětství u videokazet, a vyrůstal společně s Mahoneym, Hightowerem, slizounem Harrisem a dalšími, a spoustou jejich takřka legendárních hlášek v nepřekonatelném českém dabingu (v tom prvním myslím, samozřejmě :P). Tohle už mám prostě v sobě, a kdykoli vidím třeba jen fotku z toho filmu, musím se smát :D Pro mě jedna z osudových a asi nepřekonatelných komedií, což platí společně i pro druhý a třetí díl, prostě pořád je to ta samá parta .) Co bylo pak, to už jde mimo mě. 5* jako pocta postavám, které budou žít věčně :) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak na přelomu roku jsem se dostal k repríze této série kterou jsem mnoho let neviděl. No u prvního dílu musím konstatovat, že se kouzlo trochu vytratilo, ale pořád je to obstojná zábava. Film si na nic nehraje nemá cenu v tom hledat nějaké poselství prostě situační komedie ve které třeba můžou přijít i dva slabší gagy, ale tomu třetímu už se zasmějete. Navíc i pár sličných dívek odhalí prsíčka a zadečky a celkově se to nese v duchu pohodových osmdesátých let, ale s odstupem času už první díl vidím jen na lepší tři hvězdy a 65% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

policejní akademii, jsem poprvé viděl někdy v 8 letech a už tehdy jsem si jí zamiloval, byla to naše první VHS a proto naní mám krásné vzpomínky. První akademie se může chlubit originalitou a skvělými herci. Humor je prošpikován každou scénou a tak se člověk nenudí ale baví. Já osobně mám nejradši celou sérii, a i když nějaký díl klopýtne tak se bavím neustále. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (63)

  • Warner Brothers požiadali Hugha Wilsona, aby napísal tento film. Wilson súhlasil až po tom, čo mu bola ponúknutá možnosť aj režírovať ho. (Arsenal83)
  • Film se stal nejúspěšnějším snímkem roku 1984 promítaným v Německu. (HellFire)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama