Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolená starostka rozhodla, že každý, bez ohledu na velikost, váhu, pohlaví, vzhled či fyzickou sílu, může vstoupit do místní Policejní akademie a po jejím absolvování se stát ochráncem pořádku. Když velitel akademie, major Lassard, spatří nové adepty na místa policistů, směsici roztodivných postaviček, podivínů, nemotorů a nekňubů, přikáže svým podřízeným, aby jim dali pořádně zabrat a vyhnali jim z hlavy přání být policisty. Každý totiž může kdykoli školu opustit. Z davu dychtivých čekatelů na policejní odznak postupně vystupuje do popředí několik svérázných figurek: mohutný a poněkud těžkopádný černoch Moses Hightower, háklivý na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlý imitátor zvuků Larvell Jones, drobná a nesmělá černoška Laverne Hooks s vysokým dětským hlasem, bojácný tlouštík Leslie Barbara, fanatický pistolník Tackleberry a samozřejmě zlodějíček a povaleč Corey Mahoney. Ten jediný nemůže ze školy odejít dobrovolně, skončil by totiž ve vězení. Může však být vyhozen. A tak je zcela jisté, že začíná válka nervů, kde na jedné straně stojí Mahoney, na druhé důstojníci akademie v čele s poručíkem Harrisem. Po náročném výcviku, se nezkušení nováčci ocitají v ulicích města... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Klasika, kterou jsem viděl snad stokrát. Vždycky pobaví. Mahonney je opravdu génius. I tento film se v nedávné době dočkal předabování, což je ale pochopitelné vzhledem k tomu, že se na všech postavách střídají v celé sérii různí dabéři (jedinou výjimkou je komandant Lassard). "Mahonney. Určitě to byl Mahonney." (192.) ()

Derek 

všechny recenze uživatele

keď som bol mladé ucho a na viedokazetách príliš filmov ešte nebolo tak som policajnú akadémiu vedel celú naspamäť. keď si ju dnes pozriem opäť tak musím uznať, že to nie je nejaká dokonalosť, že má niekoľko hluchších miest, ale i napriek tomu je to dobrá zábava (bez vulgarít a oplzlého humoru, ktorý je dnes v každej druhej komédii) pri ktorej sa bavím stále dobre. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

z čírej nostalgie (pretože spolu s Home Alone bola Police Academy filmom môjho detstva) nemôžem dať menej ako 4* a podľa mňa si ich aj zaslúži. 80.te roky boli úžasná dekáda - nápad spojiť "policajný film" (ktorý v dekádach predošlých fungoval skoro ako samostatný žáner spájajúci thriller, krimi a detektívku) a grotesky - špeciálne tie keystonovské, sennetovské s policajnými naháňačkami je podľa mňa vskutku originálny rovnako ako aj základná premisa/zápletka, ktorá dovoľuje spojiť a vytvoriť naozaj pestrú paletu charakterov - a tie sú na Akadémii to najlepšie: každého milujete a nemôžete sa dočkať, čo vyvedú najbližšie. nezabudnuteľné gagy a legendárne hlášky - a návaly smiechu či aspoň úsmevu - to má dobrá komédia mať a to Policajná Akadémia (jednotka) má a preto jej radi prepáčime niektoré chyby, že? ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Zážitek z roku 1988. Sestřenice přivezla VHS s tímhle filmem, jakože to musíme vidět. Jedinej videopřehrávač široko daleko byl tehdá u otce v práci, kam jsme celá rodina museli povinně capkat (a kde se o víkendu netopilo). Takže viděno v zimní bundě s příšernou obrazovou kvalitou a simultánním dabingem. Tenkrát mě to asi bavilo, časem se ale potvrzuje moje zásadní přesvědčení, že americké komedie z 80. let jsou neskutečně pitomé. Steve Guttenberga z téhle doby snesu jen v Okně z ložnice. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy z osmdesátých let a přestože nemám moc v oblibě americké komedie, tak se mezi nimi občas objeví nějaká ta výjimka. První díl je i v mých očích nejlepším počinem celé série. Již od dětství jsem si zamiloval většinu postav, které se zde objevily a i dnes (kdy mi táhne na třicet) se na něj podívám vždycky rád znovu. Některé scény jsou prostě nezapomenutelné a i přes některé rasistické narážky, se film může těšit obrovské divácké podpory. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (63)

  • Ve starší verzi českého dabingu se na všech postavách střídají různí dabéři. Jedinou výjimkou je komandant Lassard (George Gaynes), kterého ve všech dílech dabuje Bohumil Švarc. V nové verzi jsou již všechny postavy hlasově sjednocené. (L_O_U_S)
  • Keď sa Steve Guttenberg zúčastnil na konkurze, mal na sebe starú policajnú košeľu patriacu jeho otcovi Stanleymu Guttenbergovi, ktorý bol policajtom v New Yorku. (Arsenal83)
  • V scéne, keď Jones (Michael Winslow) spadne zo schodov a následne sa dvíha, napodobňuje niektoré zvuky z populárnej videohry "Q*bert". (m.a.t.o.)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama