Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Parta nezkušených, nešikovných a hloupých civilů, kteří vystudovali, aby se stali nezkušenými, nešikovnými a hloupými policajty, přichází ve svém třetím bujarém vystoupení se spoustou dobrého, bláznivého humoru. Rozpočet je v krizi a díky tomu může přežít jen jedna ze dvou státních policejních škol. Začíná tedy souboj o to, která z nich předvede lepší výkony a vyhne se tak zrušení. Mahoney (Steve Guttenberg), Hightower (Bubba Smith), Tackleberry (David Graf), Jones (Michael Winslow), Hooksová (Marion Ramsey) a Callahanová (Leslie Easterbrook) – vedení věčně zmateným velitelem Lassardem – se proto neuvěřitelně zmobilizují na obranu své staré dobré školy. Máte právo mlčet – nakonec ale budete řvát (smíchy). (Magic Box)

(více)

Recenze (247)

Gemini 

všechny recenze uživatele

No nevím, tahle kopie jedničky už se mi i přes doplnění kádru o další neortodoxní jedince typu Sweetchuck a Zed nezdála nic moc, s výjimkou pár příhod z výcviku si z filmu nepamatuju nic, a tak pro mě zapadá do šedi průměru. Tzn. 50%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mezi dvojkou a trojkou je velký rozdíl. Třetí díl si bere gagy z jedničky a nezpracovává je dokonale, jen tak napůl. Myslím, že nejvíce filmu neprospělo obsazení Zeda (který byl sice trhlý záporák, ale přece jen záporák) do role policisty. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Přestože televizní stanice pravidelně celou sérii cpou do letního programu, první a třetí díl zůstávají důkazem, že to kdysi opravdu bylo k zasmání. Díky Zedovým šílenostem se tu naposledy objevily náznaky nových prvků. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bol veľmi nahnevaný. Padali aj silné slová. Nadávky. Dokonca talianske. Niektoré boli aj írske, myslím. Inak som ale optimista. Nepochybujem, že uspejeme. Možno.“ Všetko, čo malo v 80. rokoch úspech, bolo okamžite podojené v nekonečnej sérii pokračovaní. Najviac sa to týkalo hororov, ale skutočný rekord trhla zrejme až séria Policajná akadémia. Tá rok čo rok prišla s ďalším pokračovaním. Trojka sa v kinách objavila rok po premiére dvojky a ako dvojka oproti jednotke, aj ona oproti dvojke je ešte bláznivejšia, ešte mohutnejšie utrhnutá z reťaze, miestami ako keby až s „kresleným“ humorom. Prvý diel oproti zvyšným pôsobí ako smrteľne vážna realistická krimi. Ako dvojku, aj trojku natočil Jerry Paris, ktorý ešte v tom istom roku zomrel vo veku 60 rokov na mozgový nádor. Novou posilou sa stáva Brian Tochi ako Nogata (dovtedajšia hviezda série Pomsta šprtov), ktorý do USA prichádza v rámci medzinárodnej výmeny. Vracia sa obľúbená dvojka Bobcat Goldhwait ako šialený Zed a Tim Kazurinsky ako okuliarnatý Sweetchuck; prvý hral v dvojke šéfa zločincov a terorizoval druhého, v trojke sa obaja predstavujú ako policajní kadeti. Pôvodní kadeti (Mahoney, Hightower, Tackleberry, Jones, Hooksová) sú už skúsení policajti, ktorí kadetov zacvičujú. V meste sú však dve akadémie a jedna musí byť zrušená. Okolo tohto sa točí celá zápletka a musím sa priznať, že mi vôbec neprekážalo, že je taká jednoduchá a priamočiara a v podstate ani nemá scenár, ale pozostáva len z voľne poprepájaných komických vystúpení. V trojke prichádzajú gagy, ktoré by postavy buď neprežili, alebo prežili s ťažkými doživotnými následkami. Nevadilo mi to v Sám doma  a nevadilo mi to ani tu, no predsa len ma viac bavili rafinovanejšie vtipy ako baterky, vlčiaky alebo identifikácia páchateľa. V trojke realitu nikto nerieši: vidno to nielen na tom, že sa k uniformovaným strážcom zákona v službe bežní civili správajú ako k odpadu, ale tiež z neortodoxných postupov samotných policajtov, kedy po civilov strieľajúc z kuše, alebo ničia verejný majetok strelou na verejnosti. Na trojke sa mi páčilo, ako tu všetci ťahajú za jedno lano, sú zohratí (spevácke vystúpenie), matadori pomáhajú kadetom, držia pri sebe. Asi starnem. Akčné finále je každopádne i vinou amatérskych dvojníkov a nízkorozpočtových kaskadérov (doslova čakajúcich na úder od herca zaneprázdneného mlátením iného kaskadéra) útrpné. Rovnako tak osemdesiatková záľuba v karate. Potešil ma väčší priestor pre senilného Lassarda, ktorý to miestami dáva už až niekde na Lloyda Bridgesa z Horúcich striel. Samozrejme nemôže chýbať návšteva baru Modrá ustrica. V malej roličke môžete zahliadnuť Davida Jamesa Elliotta (neskôr hviezdu seriálu JAG). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Treti dil uz je lehce slabsi, vicemene variace na dil prvni, navic se tu recyklujou napady z obou dvou predchozich dilu, takze vicemene vse uz bylo predtim videno, i kdyz v drobnejch obmenach. Vycvik je tentokrat lehce odflaklej, sem tam je nejaky to hluchy misto, ale jelikoz tu je furt kompletni sestava sympataku, ktera utahne i ty slabsi momenty, porad to dava super komedii. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Poslední díl se Stevenem Guttenbergem a myslím, že moc dobře věděl, proč se neupsat dalším dílům. Humor už není zdaleka takový jako v předchozích dílech a celkem už mi to příde jako vaření z vody....... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vrchní velitel Hurst byl velmi vzteklý. Hodně zlých slov padlo o naší akademii. Některá byla i cizí. Italská či irská, myslím." Souboj akademií nebyl špatný, ale základem je výcvik a ten mě zase hodně bavil. Původní sestava pro mě neztratila své kouzlo, dement Zed měl vynikající chvilky a mě vlastně bavil i "obr" Sweetchuck, mitsubishi Nogata nebo poskok Proctor. Takže až jednou budu muset zachránit svou akademii, tak se to rozhodně neobejde bez rozhodnosti velitele Lassarda, prsou seržantky Callahanové a Tackleberryho koltu. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Posledný skutočne zábavný diel z teraz už sedemdielnej série je síce len opakovaným mlátením starej slamy, no tá naivná atmosféra, ktorú mám tak strašne rád a ktorá vo mne vyvoláva toľké radostné spomienky na dopoludnia strávené pred televízorom, tam ešte stále je. Nie taká intenzívna, ako by som si prial, ale dosť silná na pekné štyri hviezdičky. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na předcházející díly to sice nemá, ale stále je to výborná komedie, ve který zase exceluje Steve Gutenberg, Bobba Smith, David Graf a další který ještě zbyly z prvního dílu a k tomu se přidali další který nijak zvlášť nezaostávaj, bohužel to je už poslední díl kterej stojí za řeč ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přestože šel tenhle díl s kvalitou již trochu dolů, jedná se o vcelku dobře zvládnutou komedii. Nijak zvláště originální námět umožňuje autorům spojení všech známých postav, díky čemuž není velkým problémem opět klasickým způsobem rozpoutat bránici. Největší problém je tak v tom, že všichni hrdinové jsou nám již známí. Žerty tak nemohly vycházet jen z jejich charakteristických vlastností, neboť to by bylo poněkud trapné. Docela rád bych napsal, že s tímhle problémem si tvůrci hravě poradili, ale lhal bych. Na svěží vtípky tu opravdu nenarazíte a vše se odehrává v již známém konceptu. Jediné štěstí je, že některé situace jsou stále směšné a můžeme se jim opravdu od srdce zasmát, bohužel jich není až tak moc. Jedinou jasně patrnou změnou je tak návrat Zeda, který bych označil za ten nejlepší možný nápad, neboť právě on je dle mého názoru tou nejzábavnější postavou celé série – a rozhodně za to nemůže jen jeho chování. Jelikož v předchozím díle vystupoval jako šílený záporák, kterého nelze nijak jasně zaškatulkovat, nepůsobí jeho přechod na dobrou stranu nijak kostrbatě, ba právě naopak, jedná se stále o toho samého uřvaného chlapíka. Každopádně tomu ale něco chybí, jak už zde někdo chytře napsal jedná se o jiskru, která byla tou největší sílou předchozích dílů. Spíše z nostalgie hodnotím 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veru tak, malo to ostať trilógiou a bolo by všetko v poriadku. Z tradičnej partičky ubudlo, ale pevný základ zostal a tak ešte vedia počas triezvej stopáže naniesť úsmev na tvárach divákov. Transformácia Zeda na zle-dobrého policajta sa podarila na výbornú. 70%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dříve jsem jednotlivé díly moc nerozlišoval a bavil se u všech. Jelikož skoro to samé pociťuji i dnes, nemám problém s udělením plného počtu...84% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Trojka se mi hodně plete s dvojkou, má stejné plusy i mínusy. Jinak gagy se už hodně opakují a přichází občas stereotyp. Ale nenáročná a neurážející zábava je to stále. P.S.: A Mahoney se tu už moc neobjevuje. 50%. ()

Reklama

Reklama