Pánská jízda
Komedie / Romantický
USA, 1984, 105 min
Neal IsraelHudba:
Robert FolkPlakáty
Polsední dny svobody před svatbou se musí náležitě oslavit. Sympatický řidič školního autobusu Rick Gassko se zamiluje do krásné a bohaté dívky Debbie Thompsonové. Přestože i ona jeho city opětuje, cesta k oltáři není zase tak jednoduchá, jak by se na první pohled zdálo. Nejenže se totiž rodičům Debbie mladý řidič ani trochu nelíbí, ale navíc mají pro dcerušku vyhlédnutou daleko lepší partii. A té se rozhodně nemíní vzdát. Mladí milenci proto musí překonat řadu nástrah, které jim do cesty staví odmítnutý nápadník, jehož poslední šancí je Rickův večírek na rozloučenou s mládeneckým životem. Rozhodne se ho zdiskreditovat všemi možnými i nemožnými prostředky, a tak se stane, že prostitutky pozvané přáteli Ricka dorazí na úplně jinou party k rodičům Debbie. Večírek, na který určitě nikdo z přítomných nikdy nezapomene, však ještě zdaleka nekončí... (oficiální text distributora)
Radyo
Rozverná komedie o mládenecké jízdě, té poslední před uzavřením sňatku. Překvapivé obsazení Dudikoffa, který vyjímečně není zcela toporný. Tom Hanks v jedné z prvních rolí zcela zjevně dominuje. Některé fórky sice působí otřepaně, ale jinak je to příjemná oddychovka.(22.7.2002)
AngelAngie
Že by se "Pařba ve Vegas" inspirovala?(15.7.2008)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $38,435,947║Tržby Celosvetovo $-║(30.11.2008)
Rob Roy
Ten dabing je vážne příšernej a jako celek tahle komedie za moc nestojí. Až na toho osla, co se sjede koksem.(2.4.2005)
Oskar
Tak trošku přisprostlá komedie, která je mírně řečeno nenáročná, ale celkem vzato milá. 40 %(15.4.2003)
Hitman_47
Super pařba.....na které se sjede osel.(31.8.2004)
Stegr
60%(16.1.2010)
Slarque
Netuším, proč je právě tato Hanksova komedie tak populární. První půlhodinu se skoro nic neděje a pak se rozjede průměrná (poněkud přisprostlá) zábava, která se od podobných filmů osmdesátých let liší jen tím, že v ní hraje Tom Hanks.(1.9.2004)
InJo
Očekával jsem tupou, ale zábavnou a vtipnou nenáročnou komedii a dostal jsem tupou, ale setsakra ZÁBAVNOU a VTIPNOU (a dost vulgární) nenáročnou komedii. Těžce nářezová jízda typická pro zlatá 80. léta.(31.8.2004)
blackrain
Velmi příjemá komedie s mladíčkem Tomem Hanksem hlavní roli. Jen ho nemusel mluvit Mahdal. Poslední dobou jsem na něj alergická. Michael Dudikoff byl pro mě stejně velkým překvapením jako Lorenzo Lamas v Pomádě.(2.2.2010)
Phos4rus
Pro me tedy trosku slabsi odvar. Spojeni Hanks+Duddikogf mi opravdu nesedi.. To je jako porovnavat Armaniho a vetnamce(30.6.2005)
.maggie.
Jsem nevěděla, že Tom Hanks zamlada byl i vtipný:-) Legranda! A pak že nějaký Kevin Smith je originální.(9.4.2011)
Korbitch
Nejlepší je ten jeho věčně vyjetej kámoš,který když otevře další várce pařičů zahlásí:"Děvky napravo,drogy nalevo.":-D Z toho umírám dodnes.(26.11.2009)
Terva
Díka Tomu Hanksovi se z toho stala podařená komedie.(7.6.2011)
davidek
Dobrá komedie o "zpívání", kde je k vidění i dost dobře jetej oslík a spousta ňader. Samozřejmě nechybí zápletka s třetím v pozadí, který se to snaží všemožně překazit. Bohužel má podporu u otce budoucí nevěsty. Absolutně nenáročný film, ale dobré fóry. Hanks dobrý, ale pozdější filmy o dost lepší.(28.2.2005)
Skleena
Tak já vám nevím. Je to takové rozporuplné. Na bláznivou komedii to sice bylo dostatečně bláznivé, ale na můj vkus až moc prvoplánově vtipné. S ohledem na dobu vzniku poměrně dost obnažených poprsí, avšak dobrých gagů by člověk (nebo alespoň já) napočítal na jedné ruce. Za zmínku snad stojí jen scéna, vyobrazující snahu o podřezání zápěstí elektrickým strojkem - tam mi koutky úst zacukaly, přiznávám. Tom Hanks jako mladé pískle zahrál sympaticky, nic víc, nic míň. Něco mi ale říká, že být tento film bez takového hvězdného jména v hlavní role, celkové hodnocení by kleslo o dobrých patnáct, dvacet procent míň - tam bych ho také umístil.(5.7.2009)
cab
Blaznive skopiciny a napady mladiku oslavujicich posledni dny (Tom Hanks) pred zasnoubenim. 55%(16.5.2006)
Natabar
odpad!Je všobecně známým smutným faktem, že 80-tá léta se stala synonymem totálního nevkusu, hrůzy a trapnosti. Přesto se však vyskytlo i v oné dekádě pár výjimečných exemplářů, které se v dobrém tomuto neblahému trendu vyhnuly. "Pánská jízda " jím ovšem není. Bylo až bolestné koukat na ty všechny divně načesané existence ostentativně žvýkající a klátivou chůzí okatě frajeřící (což znamená, že se chovali jako debilové) v zvláštním domnění, že je to strašně in! Není a nebylo. Trapné, trapné, trapné!(17.1.2010)
corpsy
Komediálny skvost 80. rokov. Teda aspoň pre skorej narodených.(31.12.2010)
Lacike
Mam rad Hanksa ako dramatickeho herca, ale tymto filmom mi znova dokazal, ze ako komik velke nadanie nema.(9.9.2011)
| Na levném DVD od: | 26.11.2008 Blesk |
|---|
Související
- Pánská jízda 2: Poslední pokušení (video film) (2008)