Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Water Fielding je úspěšný právník a daňový poradce. Veškeré jeho výdělky ale stačí rozházet jeho rozmařilý tatík. A tak Walter žije s čerstvě rozvedenou houslistkou Annou Crowleyovou v domě jejího bývalého manžela - dirigenta Maxe Belssarta. Max se však vrací a Walterovi s Annou nezbude, než hledat si nový domov. Díky "výhodné" koupi, zprostředkované přítelem Jackem, koupí na první pohled krásný, prostorný dům. Zde je však čeká peklo. Na cokoli sáhnou, to exploduje, zřítí se, v nejlepším případě nefunguje (tato část překypuje velmi zdařilými gagy). Původně zamýšlené drobné úpravy se mění ve větší, až nakonec nezbývá než zadat generální rekonstrukci. Po čtyřech měsících je parta budovatelů _ dohozená ze známosti _ v nejlepším. Oběma hrdinům tečou nervy. Jejich původně něžný vztah se mění v utrpení a situace se ještě komplikuje ve chvíli, kdy Anna hledá útěchu u svého exmanžela, který se ji vší silou snaží přivést zpět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

golfista 

všechny recenze uživatele

Při koupi nového domu je opravdu potřeba dát si velký pozor. Úsměvný film na téma "co nám doma ještě upadne" posazený do stylu lehce romantické komedie s už tehdy výborným Tomem Hanksem. Scéna po propadnutí naplněné vany je opravdu skvělá :) Ve druhé půlce scénáři trošku dochází dech a zábavy ubývá, ale pořád je to nadprůměrná komedie, která vás nezklame. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak je možný, že tuhle komedii neznám? Stará komedie z osmdesátých let v hlavní roli s Tomem Hanksem a milionovým námětem, který je prostě prakticky bez chyby. Aneb jak si v Americe koupit barák a zažít pár hrůzostrašných scének, které jsou parádní od začátku do konce. Jednu hvězdu nedávám snad jenom proto, že geniální destrukční scény film neudrží celých 90 minut. Jinak naprostá bomba! ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle druh „budovatelských“ filmů mám moc ráda. Koupit starý dům, to je jen pro otrlé a každá rekonstrukce přináší vždycky spoustu nepředvídatelných překvapení a nezapomenutelných zážitků. A řemeslníci? Všude stejný. „Když si přišli pro peníze to ještě neznamená, že přijdou pracovat.“ A úředníci? Taky. „Stojím na hromadě sutin a nemám povolení abych se jí zbavil“. A manželství? To se taky pěkně zatřese v základech. „Zabalím ti věci aby ses večer nemusela vracet a zbytek ti pošlu. – Myslíš, že se odstěhuju? - Najít postel ti nedělá problémy. - Nechápu jak si došel k tomu, že mě vyhodíš z mého vlastního domu. Sám poletíš abys věděl.“ Báječné, na tenhle film se dá dívat při každé repríze. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Něco uvnitř mi říká, že to zase tak velká pecka nebyla, pouze úsměvný film z osmdesátek, kdy bylo možná daleko víc lepších filmů. Ale hrál tam můj Tom Hanks a nad tím se nedá jen tak mávnout rukou. Je to klasika, kde se ale najde pár opravdu vtipných momentů a když si k tomu dáte kafčo nebo vínko a zahučíte do křesílka, tak vám Walter s Aničkou zpříjemní těch devadesát minut a na konci bych se k nim přidala, ale proč, to vám nikdo nepoví ani kvítek medový....... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zde leží Walter Fielding. Koupil dům a to ho zabilo." Jen absolutní idiot si koupí dům bez odborné rady. Něco o tom vím, neboť i já jsem tak před mnoha lety učinil a jsem si skoro jistý, že jsem s opravami přibližně v polovině. Přesto mi v domě nic nevybouchlo, nepropadlo stropem a ani se nerozložilo na anionty a kationty. Dokonce mi i tekla z kohoutků voda, ale takové štěstí Walter s Annou neměli a to je dobře, protože dům a opraváři byli nekonečným zdrojem zábavy. Jenže ten humor měl velmi kolísavou úroveň a já se cizím neštěstím neumím zase tak dobře bavit. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet a s tým spojených množstvo vydarených gagov. Je len veľká škoda, že film stráca ku koncu veľmi dobré tempo a vtipnosť. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, kterou bych si ale do filmotéky nezařadil. Tom Hanks už v této době prokazoval komediální talent a je radost se na něj koukat. Oba dva hlavní představitelé nezklamali a díky nim film rychle uběhl. Scénář se nějakou originalitou pyšnit nemůže, ale s mladým a vtipným Hanksem na tom vůbec nezáleží. Poctivé čtyři hvězdičky. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

,,Miláčik, sľúb mi, že sa nebudeš hnevať. Spala som s ním." ,,Ty fľandra!"..... ,,Ty bastard!" Komédia s vtedy ešte začínajúcim Tomom Hanksom, ktorá je zatratene skvelá. Môže vôbec z dielne Spielberga vzísť niečo zlé? Jednotlivé scény sú tak šialené a vtipné, že som neverila vlastným očiam, už dlho som nemala z nejakej americkej komédie taký dobrý pocit. Škoda však, že to nesplnilo očakávania našich intelektuálov :) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tuto crazy komediu som videl prvykrat asi pred 12-timi rokmi a uz vtedy som si ju nahral na VHS. Nikdy by mi nenapadlo, ze sa mi o 12 rokov neskor bude pacit este viac, ako vtedy a ze sa budem smiat cely film od zaciatku do konca a ze pri pretacani filmu na zaciatok, nech som ho stopol v akejkolvek minute, som musel opät vybuchnut smiechom. Mozno pre mnohych je daleko lepsie nieco od Monty Pythonovcov, ako tato komedia, pod ktorou je ako producent podpisany aj Steven Spielberg, avsak pre mna je to jedna z najlepsich komedii, aku som kedy videl. Musim pochvalit aj kvalitny slovensky dabing, pretoze ked som neskor tuto komediu videl v nemcine, zdaleka nedosiahol kvalit nasho dabingu. Predsa len prave na vybusnych emociach Toma Hanksa a Shelley Long visel cely film a Nemci skor pokazili to, co malo byt humorne. Dufam, ze to z ceskym dabingom nedopadlo podobne, pretoze ho mam daleko radsej, ako slovensky... 10.10.2009 _______ Tom Hanks - (Walter Fielding) +++ Shelley Long - (Anna Crowley Beissart) +++ Alexander Godunov - (Max Beissart / dirigent) +++ Maureen Stapleton - (Estelle) +++ Philip Bosco - (Curly) +++ Billy Lombardo - (Benny) +++ Josh Mostel - (Jack Schnittman) +++ John Van Dreelen - (Carlos) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall +++ Hudba: Michel Colombier +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Advokát a houslistka mají nakročeno k úspěšnému společnému životu. Jenže její ex ji vystrnadí z bytu, takže dvojice hledá něco nového. Prostorný dům za (podezřele) výhodnou cenu se zdá být ideální volbou. Stačí jen „pár“ úprav, které zaberou tak zhruba „dva týdny“. Samozřejmě řada momentů je vyhnaných do extrémů a absurdna, naštěstí herci tu nejsou jen od toho, aby v reálných interiérech velkého domu vypadali legračně. Pointy některých vtipů jsou zbytečně natahované, velmi často se ale tým kolem producenta Stevena Spielberga trefí do černého (pád vany, pád schodiště, rezignace při dalších karambolech). Celé je to energické a docela nápadité, gagy a slovní přestřelky solidně odsýpají a divák tudíž nemá čas postřehnout, že se jedná o prostinkou story, která přesně zapadá do osmdesátých let, ve kterých Tom Hanks tradičně sahal po komediálním žánru. Velmi milá oddechovka. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že tohle byla velmi originální komedie, u které jsem se nesčetněkrát zasmál a velmi mne tahle komedie pobavila. A to ani ne snad díky svému námětu. Přece jen, námět je velmi triviální. Mladí snoubenci koupí dům, který se jim rozpadá pod rukama. Naprosto triviální zápletka. Ovšem bylo to natolik vtipně podáno, že jsem se naprosto bavil a byl jsem nadšený. Úžasné bylo, jak Toma Hankse téměř "spolkl koberec" či jak spadl krb a ze sutin vylezl mýval. Takové a mnohé další scénky udělaly z průměrného námětu nadprůměrně vtipné představení. Prostě zábavný film, který je určitě kvalitním výběrem pro chvíle odpočinku a relaxace. Já jsem spokojený a dávám čtyři hvězdičky. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

prvá polovica rozhodne za5*.ale druhá tak za 1*.takže priemer.bolí ma bránica z pomyslenia keby bol celý film taký ako prvých 45 minút. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dom za všetky peniaze je film, ktorý mi celý čas unikal. Sem tam som nejaké kúsky z neho videl keď to bežalo v telke, no dostal som sa k nemu až teraz. Okrem toho, že tu hrá Tom Hanks a produkuje to Steven Spielberg ma zaujal aj bežný príbeh zo života, ktorý mi pripomenul vlastnú prerábku bytu. Prejdime, ale k filmu. Tom Hanks s jeho priateľkou hľadajú bývanie a naskytne sa im priestorovo luxusný dom za výhodnú cenu. Avšak každá výhodná ponuka je niečím podozrivá a postupne sa im celý dom začne sypať na hlavu ako domček s karát a s menších oprav je zrazu kompletná rekonštrukcia domu. Zhrnuté a podčiarknuté, je to skvelo zahrané, zábavne, hravé a navyše je to krátke, takže to moc nenudí. Určite odporúčam aj skvelý slovenský dabing a hlavne odporúčam tým, ktorí už majú úspešne vlastnú prerábku za sebou. 75% - 4* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Krásna typická komédia 80s. Z jednoduchého nápadu sa vyťažilo maximum. "Pár si kúpi zničený dom a ten sa rúca" - z toho námetu tvorcovia urobili toľko skvelých gagov, že sa mi ani nechce veriť. K tomu pripočítajte skvelú hlavnú dvojicu - Hanks&(sexy)Shelley a je postarané o skvelú zábavu. Skoro o sto percentnú, ale v poslednej tretine gagy a skvelé tempo ustúpi a príde na scénu akýsi dej a hneď to oslabne. K tomu by som ešte prirátal podpriemerný (takmer nijaký) soundtrack (s výnimkou kapely White Lion, ktorá si tu aj zahrala). Film si žiadal o krásne synťáky, ako sa používali v iných komédiach v tomto období. Každopádne táto komédia z produkcie Stevena Spielberga je príjemná ukážka a spomienka na genialitu ejtísackých komédií. Hanksovka ako sa patrí! ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Málokdy mi tečou slzy od smíchu, ale u scény, kdy jde Tom Hanks pro vodu, jsem se opravdu neudržela. Výborná komedie. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola veľmi príjemná a svieža komédia s výborným mladučkým Tomom Hanksom. Tomuto chlapíkovi vyhovuje a vždy aj vyhovovala každá herecká póza, jeho komediálny talent by mu tu mohol závidieť kdejaký komik. To súviselo hlavne s jeho "nehodami" vo vnútri domu, alebo na stavbe, úsmev z tváre mi nezmizol snáď po celý čas. Príjemný relax v jedinečnej atmosfére 80. rokov, na oddych a zlepšenie nálady ako stvorené. 80/100 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, přesto výborná komedie plná skvělých gagů, ve kterých exceluje nejen starý dům a Tom Hanks, ale také třeba Alexander Godunov ve vedlejší roli Maxe. Film, který se v našem videu ocitá až podezřele často. Není divu. Scény jako je Hanksova cesta pro vodu nebo rozhovor na téma "spala jsi s ním?" patří k těm, které prostě musí člověk vidět znovu. A znovu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Groteska s rozpadajícím se trvalým bydlištěm dobrá, ale hlavní hrdinka nesympatická a z jejího vztahu s ex se nepodařilo nic vytřískat. Slušná hudba. Celkově moc přeháňka i na komediální žánr. ()

Reklama

Reklama