Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Water Fielding je úspěšný právník a daňový poradce. Veškeré jeho výdělky ale stačí rozházet jeho rozmařilý tatík. A tak Walter žije s čerstvě rozvedenou houslistkou Annou Crowleyovou v domě jejího bývalého manžela - dirigenta Maxe Belssarta. Max se však vrací a Walterovi s Annou nezbude, než hledat si nový domov. Díky "výhodné" koupi, zprostředkované přítelem Jackem, koupí na první pohled krásný, prostorný dům. Zde je však čeká peklo. Na cokoli sáhnou, to exploduje, zřítí se, v nejlepším případě nefunguje (tato část překypuje velmi zdařilými gagy). Původně zamýšlené drobné úpravy se mění ve větší, až nakonec nezbývá než zadat generální rekonstrukci. Po čtyřech měsících je parta budovatelů _ dohozená ze známosti _ v nejlepším. Oběma hrdinům tečou nervy. Jejich původně něžný vztah se mění v utrpení a situace se ještě komplikuje ve chvíli, kdy Anna hledá útěchu u svého exmanžela, který se ji vší silou snaží přivést zpět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Všude dobře, doma nejhůř. Ty nejvíc akční scény mi trochu připomínaly velký úklid u mě doma. Obdivovala jsem Waltera a Annu, že to nevzdali. Já být na jejich místě, už ve dvacáté minutě ten pekelný dům sejmu plamenometem, spáleniště posypu solí a zazpívám nad ním komickou píseň. Takhle jsem se jen smála jako blázen. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, kterou bych si ale do filmotéky nezařadil. Tom Hanks už v této době prokazoval komediální talent a je radost se na něj koukat. Oba dva hlavní představitelé nezklamali a díky nim film rychle uběhl. Scénář se nějakou originalitou pyšnit nemůže, ale s mladým a vtipným Hanksem na tom vůbec nezáleží. Poctivé čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, Hanks jako tradičně skvělý, ale hlavní roli hraje šílený dům, ve kterém platí Murpyho zákon "co se může pokazit..." na tisíc procent. Schody, vana, krb, kuchyně, řetězová reakce z lešení u toho jsem doslova chcal smíchy. Za vizuálními vtípky nezaostávají ani hlášky mezi Hanksem a Longovou a výborný přihrávač Godunov. Radost sledovat. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Námet a aj vyznenie tejto komédie typické pre obdobie svojho vzniku. Mohol z toho byť ideálny šláger pre prapôvodný začiatok TV Nova. Ale nebol. Tom Hanks tu ešte nebol tým Hanksom, ktoré si neskôr všetci tak obľúbili. Až za dva roky po tejto komédii dal do placu Velkého, až za 7 rokov Philadelphiu a ešte o rok neskôr Forresta Gumpa. Áno, našli sa tu dve-tri scény, ktoré by sa dali nazvať zábavnými, ale inak nudné plahočenie uprostred kvanta postáv s označením křoví. Cez 70% ? To ako keby ste radili na rovnakú úroveň komédií (z roku 1986) Číslo 5 žije a Krokodýl Dundee. A to každý musí uznať, že tieto dve urobili do filmovému sveta oveľa výraznejšie zárezy. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Něco uvnitř mi říká, že to zase tak velká pecka nebyla, pouze úsměvný film z osmdesátek, kdy bylo možná daleko víc lepších filmů. Ale hrál tam můj Tom Hanks a nad tím se nedá jen tak mávnout rukou. Je to klasika, kde se ale najde pár opravdu vtipných momentů a když si k tomu dáte kafčo nebo vínko a zahučíte do křesílka, tak vám Walter s Aničkou zpříjemní těch devadesát minut a na konci bych se k nim přidala, ale proč, to vám nikdo nepoví ani kvítek medový....... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (4)

  • Dům, který Walter Fielding, Jr. (Tom Hanks) a Anna Fielding (Shelley Long) zakoupí, byl ve skutečnosti dřívější obchod. (SONY_)
  • V roce 2016 byl dům, který sloužil štábu k natáčení, ke koupi za přibližně 6 milionů amerických dolarů. (SONY_)
  • Ve filmu se dvakrát objevila, v té době velmi slavná, americká glam metalová kapela White Lion. Poprvé na zkoušce, kde si postava Toma Hankse přijde půjčit peníze. Podruhé, když na konci hrají hlavním představitelům na svatbě spolu s orchestrem. (Frank.Magnus)

Reklama

Reklama