Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (687)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se těmto třem filmům vyhýbal,tak nějak mi téma nic neříkalo,až nedávno mě jeden neodbytný člověk ke sledování donutil tím,že mi všechny tři díly přinesl až domů a světe div se,bavil jsem se,a to hodně.Pravda,jde o pěkně staré kousky a viděl jsem před nimi spoustu novějších a hodně povedených animáků,ale pořád mají své kouzlo,jednoznačně 5*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Již nějaké to desetiletí si neberu žádnou hračku do postýlky na spinkání, takže patrně nejsem cílovým divákem tohoto snímku, ale přesto musím po jeho zhlédnutí vyzvat své přátele, aby mi letos pod stromeček nedávali nová auta, klíče od luxusních vil, pernamentky do bordelu ani výlety do kosmu - já chci Buzze Rakeťáka. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Nechápu to. Nedokážu to racionálně odůvodnit. Štve mě to. Ale první Příběh hraček jsem jako malej capart viděl všehovšudy jednou, a to ještě v nijak brzkém věku. A nelíbil se mi tak moc jako jiné vrcholné pixarovky. Teď po druhém zhlédnutí ve věku papírově dospělém neváhám s prohlášením, že jsem býval trochu blbej. Ten film nezestárnul ani o vrásku - nejenže animace vypadá nádherně, ale vytvořený svět hraček a jejich starostí nabízí takřka nevyčerpatelný zdroj originálních vypravěčských možností. V jejich využití jsou možná ještě kreativnější díly následující, ovšem jednička je přesto náramně provedený seznamovák - nápaditě konfrontující ústřední postavičky se známým lidským prostředím, výborně rozvíjející vztah dvou ikonických hrdinů a navrch zásobující skvělým dospěláckým humorem. Legenda s legendárním českým dabingem. 90% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to tenkrát celé začalo. První celovečerňák od Pixaru se povedl a na svou dobu byl přímo přelomový. Pokud se chce člověk dozvědět více měl by si určitě pustit dokument Příběh Pixaru. Právě Toy Story je zde věnován notný prostor. Jinak Příběhu hraček nelze vytknout vůbec nic. Výborná animace, příjemné vtípky a sympatičtí hrdinové. Nejvíce mě dostával věčně nejistý Dinosaurus. Jasných 5 hvězd. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Päť * dostáva Toy Story už sa samotný fakt, že bol prvý, a to, že ide o dokonalý animák, je len takou čerešničkou na torte - vynikajúci príbeh, inteligentný humor, ktorý má niečo pre každú vekovú kategóriu, a ešte aj na dnešnú dobu perfektná vizuálna stránka (určite lepšia ako v takej Ice Age) - to sú hlavné devíza tohto vskutku revolučného snímku. Pixar rulez!!! ()

Galerie (79)

Zajímavosti (102)

  • Po tom, čo Woody (Tom Hanks) pomáha Buzzovi (Tim Allen) dostať sa von z prepravky, si je možné všimnúť plechovku s popisom "Catmull rootbeer", čo je odkaz na Eda Catmulla, prezidenta a spoluzakladateľa spoločnosti Pixar. (LuiCJ)
  • Původně měl být hlavní postavou Tinny z krátkometrážního snímku Pixaru Tin Toy (1988). Ztratil se během rodinného výletu a aby se dostal zpět domů, dá se dohromady s břichomluveckou loutkou. Tinny byl později nahrazen hračkou-astronautem jménem Lunar Larry, z něhož se nakonec stal Buzz (Tim Allen); loutka se proměnila ve Woodyho (Tom Hanks). (HellFire)
  • Film Toy Story - Boj hračiek mal celosvetové tržby vyše 360 miliónov dolárov a len v USA sa s ním predalo 22 miliónov videokaziet. V súčasnosti je film tretím komerčne najúspešnejším animovaným filmom všetkých čias (po Levom kráľovi a Aladinovi.) (smolicek04)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama