Reklama

Reklama

Pepek námořník potkává čtyřicet Alibabových loupežníků

  • Česko Pepek námořník a čtyřicet Alibabových loupežníků (více)
Dobrodružný / Animovaný / Komedie / Krátkometrážní
USA, 1937, 19 min

Obsahy(1)

Abu Hasan, metla pustiny, zajme Oliveho a Wimpyho, když on a jeho čtyřicet loupežníků rabují oasu. Pepek a jeho špenát přichází na pomoc. (duklak2)

Recenze (14)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Čtyřicet pějících alibabistů mělo poušť pevně pod svou kontrolou, ale svým neuváženým tahem naštvali jednoho námořníka s nezvykle vyvinutým předloktím, plně natankovaným velbloudem, autogenovou dýmkou a pohotovostní zásobou zelené rostliny, z čeledi merlíkovitých obsahující fytohormony pro růst svalstva, v kapse. Tohle mne zkrátka nemohlo zklamat. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě zajímalo, jak by dopadl souboj Pepka s Asterixem a Obelixem, když ani Alibaba a 40 jeho hrdlořezů nezmůže nic pro Pepkovým oldshatterhandovským úderům (Pepek dává samý lobb). Dokonalá věc beze slov. Ale čím méně slov, tím více ran. Spencer a Hill vědí své :) ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

Popeye the Sailor Man a jeho jízda na velbloudovy, kterýho napřed natankoval až po okraj vysokooktanovým benzínem neměla chybu. Celý je to díky roztomilé animaci rozkošné a Pepek to na konci v jeskyni plné nebezpečných loupežníků mastí pěkně. Nejvíc na budku samozřejmě dostane Alibaba. Tyhle ty krásné kreslené pohádky se dnes již netočí a to je škoda. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pepek a Alibaba mi vedle Sindbáda a Čarovné lampy přišel nejvíce hravý a vtipný, ať už šlo o humorně pojatou cestu přes poušť, rabování loupežníků v městečku nebo o chytlavou písničku aneb Zuby, zuby, zuby - a taky ryby, ryby, ryby! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Tvorca Pepka námorníka, E. C. Segar, sa nechal pri vymýšľaní postáv inšpirovať niekoľkými skutočnými ľuďmi. Samotného Pepka námorníka obkreslil podľa miestneho drsňáka Franka "Rockyho" Fiegela. Fiegel síce nebol žiadny silák, ale zato bol naozaj šeredný. Bola to taká miestna legenda, rád sa po krčmách bil a veľmi ho bavili bitky s niekoľkými ľuďmi naraz. (HOMERjeALIEN)

Reklama

Reklama