Reklama

Reklama

Pod kontrolou

  • Česko Pod dohledem (více)
Trailer 1

Extrémně nebezpeční masoví vrazi projíždí krajinou a mezi lidmi se šíří strach. Policie je bezradná, dokud maskované vrahy při jedné akci náhodou nezahlédne trojice očitých svědků – starší policista, osmiletá holčička a mladá žena závislá na drogách. Na jejich výslechy pod dohledem kamer jsou povoláni dva speciální agenti FBI. Původně rutinní práce se brzy změní v tajemnou hru, kterou mezi sebou svědci a agenti hrají. Nikdo zde totiž nemluví pravdu. Originální příběh s nečekaným zvratem natočila režisérka Jennifer Lynchová, dcera významného režiséra Davida Lynche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (157)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Za 3 s odrenyma usima. Lynch je proste jenom jeden, a i kdyz bude v titulcich napsanej treba stokrat, ale nebude to jeho prace, tak to stoji za prd. Protoze koukate na "jakobylynche", a to proste neni ono. Nakonec z toho vyjde takovahle napodobenina...no nic. P.S.: jak dlouho Vam trvalo nez jste poznali kdo je ten spatnej? Taky celych cca deset minut...? ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Krvavý masakr na opuštěné silnici přežije jen jeden policista, mladá feťačka a malá holčička. Ostatní zůstávají ležet v kalužích krve. Do města přijíždějí agenti FBI, aby za pomoci místní policie vyslechli přeživší, a zjistili co se vlastně v místě tragédie stalo. Výslechy ale přináší nečekaný zvrat ... Jedno sobotní odpoledne nebylo do čeho píchnout, a ruka mi padla na tento film (i když musím přiznat, že spíš omylem - čekal jsem stejnojmenné krimi s Raye Liottou). Naštěstí mne tento film nezklamal, ale naopak docela příjemně překvapil. Sice se film rozjíždí velmi pomaličku, ale s utíkajícími minutami diváka víc a víc vtahuje do děje, aby na konci převrátil naprosto vše, co jsem do té doby viděli. I když spousta lidí zde píše, že pointu čekali, tak já tentokrát vůbec ne, a proto mne velmi příjemně překvapila. Je znát, že Jennifer Lynchová od svého otce leccos odkoukala - a na druhé straně se (naštěstí) nezamotává do filmových kliček, jak se někdy stává jejímu otci ... ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Akonáhle som zistil, že v úvode filmu sa na mňa zubí Michael Ironside, začal som tušiť, že táto krimihororthrillerdráma do červeného nepôjde a následné prehrávanie všetkých zúčastnených, okrem malej Ryan Simpkins, ma v tom tušení súvislostí len utvrdilo. Aj keď to celé spočiatku vyzeralo ako U sprostých na dvore, po chvíli sa príbeh slušne rozbehol, no vďaka prehrávačom a mizernému talentu zbytku filmového štábu, potrebné otáčky nedosiahol a moju obľúbenú tému o psychopatických maniakoch, dementných policajtoch, feťákoch a iných podobných občanoch, som si nevychutnal. Trištvrte na tri plus dvadsaťpäť minút, ktorých bolo naozaj slušných. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Když si o filmu přečtu, že má mít zajimavý nebo šokující konec, nedá mi to a v prnich minutách si řeknu tu najbsurdnější kombinaci, jak by to mohlo dopadnout. Stalo se mi to u prvního SAW a i tady, že jsem se prostě trefil. Není to um ani s tím nechci jít do televize, ono je to ve skutečnosti zklamání, i když v některých případech je to dobře odůvodněné. Chtěl bych jenom vyšvihnout pár věcí, jako Pullman je už dost starý a Ormond se mi do role nehodila, ale taky že postava feťačky byla hodně sympatická a herečka Pell James ji zahrála na výbornou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem uviděl v úvodních titulcích, že na filmu spolupracoval i sám David Lynch, byl jsem velice zvědavý, jak si s režírováním poradí jeho dcerka a zda jí do toho i tak trochu nefušoval sám. Když film skončil, nemohl jsem sice na jednu stranu skrýt lehké zklamaní z „profláknutého“ scénáře, kdy ti pozorní odhalí zápletku někde v půlce filmu, ale na druhou stranu jsem se tady ani moc nenudil. Dopomohli k tomu i velice solidní herecké výkony, vybudovaná atmosféra (chaosu, bezcitnosti a lehkého mysteriózna) a dvojice „hodného – zlého“ poldy. Každopádně v tom nevidím žádný „slibovaný“ zázrak, nýbrž lepší průměrný thriller. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Píseň "Speed Roaster", která zní při závěrečných titulcích, zpívá režisérčin otec David Lynch. (skudiblik)
  • Jedná se o první celovečerní film režisérky Jennifer Chambers Lynchové po patnáctileté pauze, která následovala po dokončení snímku Helena v krabici (1993). (Conspi)
  • Snímek získal cenu pro nejlepší film na Sitges - Catalonian International Film Festival 2008. (klo11bouk)

Reklama

Reklama