Reklama

Reklama

Zeptej se prachu

  • USA Ask the Dust (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama podle slavné románové předlohy Johna Fanteho se odehrává v období americké hospodářské krize. Temperamentní Mexičanka Camille (Hayek) doufá, že si polepší sňatkem se zámožným Američanem. Vše se ale zkomplikuje, když se setká s Arturem Bandinim (Farrell) – mladým Italem, který se chystá ukončit svou spisovatelskou kariéru a usadit se s nějakou půvabnou modrookou blondýnkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Začátek je děsně trapnej, mladej krásnej spisovatel hledá inspiraci a potká mladou krásnou servírku…zííív…..pak se film rozjede, když postavy dostanou jakous takous hloubku a uvěřitelnost, spisovatel se projeví jako nafoukanej protivnej fracek a servírka jako dost sebevědomá a nespoutaná mrška! Střední část je skutečně koukatelná, nejen kvůli vnadům Salmy Hayek. Jakmile ale servírka poprvé zakašle, jde všechno do haye a film se vrátí do stupidních klišé kolejí, které po úvodním rozjezdu docela úspěšně opustil a my už jen čekáme na závěrečný patos! A proč tam vlastně byl ten Donald Sutherland? ()

wikus 

všechny recenze uživatele

Ako tak pozerám, nesúhlasím s väčšinou. Podľa mna to nebola nemastne neslaná melodráma. Aj keď je pravdou, že keby Antonia nehral Colin a čašníčku, v tomto filme určite nielen prsiami zaujímavú, Salma, nebolo by to to, čo ja momentálne hodnotím (slabšími)4*.Nie je to film ktorý nudí k smrti, miestami tam možno boli hluché miesta, ale ako celok to bol celkom príjemne spracovaný film o (ne)úspešnom spisovateľovi. A čo sa citov týka, mohlo to byť spracované viac emocionálne, záver filmu mohol byť viac zameraný na city diváka. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film je vtipný, romantický, i smutný. Ze všeho něco. Děj se mi při prvním shlédnutí líbil moc. Odehrává se sice v období americké hospodářské krize, ale to neznamená, že by hlavní postavy řešili stále dokola co jíst, kde spát, či co dělat. Kdybych byl ženou, tak bych dal ale přednost boháči před pisálkem, kterému Camille moc nerozuměla, ale cosi ji k ní přitahovalo...Koukněte se, a uvidíte co. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že docela tápu, co pozitivního o této výpravné romanci napsat. Roztomilá angličtina horkokrevné Salmy Hayek? Chemie mezi ústředním duem dopadla asi jako řada starších příípadů (Roberts-Pitt v Mexičanovi, Jolie-Banderas v Sedmém hříchu). Jejich nenávistná, později spalující touha se ve filmu spíše pojmenovává, než že by byla skutečně cítit, příliš toho oběma milencům (i přes nesporné herecké výkony) nevěříme!! Pro mě bohužel film plný prázdnoty.. a špatným scénářem!! ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Film je příliš zdlouhavý a má hodně sestupnou tendenci. Kdyby se hodnotila první hodina, tak dám 4, ale psotupem času se to už moc vleklo a prakticky o nic už nešlo. Dvě skvělé herecké hvězdy v rolích nudných postav. Bohužel, Donald Sutherland dostal prostor ve filmu asi na 4 minuty (jestli vůbec), takže v podstatě se tam neobjevil nikdo jiný než Colin a Salma. Příliš dlouhá nuda, kde se pořád díváte na to samé. Ani ten konec mě nedokázal obměkčit. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Většinu natáčení si prý herci velmi užívali, výjimkou byla podle Salmy Hayek (Camilla Lopez) erotická scéna, kterou musela s Colinem Farrellem (Arturo Bandini) točit v oceánu: "Příšerně mrzlo! Před kamerou jsme museli předstírat, že jsme v pohodě, ale mezi záběry nám dávali pít nějaké speciální nápoje na udržení tělesné teploty a jednou nás dokonce musel zkontrolovat doktor. Samozřejmě, Ir byl v pohodě, ale Mexičanku z té vody museli okamžitě vytáhnout... Celé by to byla úplná hrůza, kdyby nebylo Colina. Já jsem nejdřív dost protestovala a asi jsem byla hodně nepříjemná. Pak někdo zaklepal na Colinův přívěs a on z něj vyběhl úplně nahý a začal na té pláži baletit a šaškovat. To mě trochu uvolnilo. A při samotném natáčení se choval jako dokonalý džentlmen. Nikdy se mi nepodíval jinam než do očí... což určitě není obvyklé. Většinou se kolegové snaží využít příležitost. Ale Colin se nepodíval. Já si ho prohlédla, ale to víte, byla taková zima..." (NIRO)
  • Ještě předtím měl práva na knihu Mel Brooks, ale dlouho se neměl k činu, a tak mu práva vypršela. (imro)
  • Robert Towne nabídl postavu Camilly Salmě Hayek již během příprav projektu. Byl odmítnut, neboť se Salma nechtěla zaškatulkovat jako Mexičanka. Roli přijala o osm let později. (imro)

Reklama

Reklama