Reklama

Reklama

Zeptej se prachu

  • USA Ask the Dust (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama podle slavné románové předlohy Johna Fanteho se odehrává v období americké hospodářské krize. Temperamentní Mexičanka Camille (Hayek) doufá, že si polepší sňatkem se zámožným Američanem. Vše se ale zkomplikuje, když se setká s Arturem Bandinim (Farrell) – mladým Italem, který se chystá ukončit svou spisovatelskou kariéru a usadit se s nějakou půvabnou modrookou blondýnkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Knihu neznám, ale prý je v USA klasikou, má ukazovat odvrácenou stranu L.A., tu v době krize na chudých předměstích a ne na slavných bulvárech, milostný příběh zde má hrát vedlejší roli. Ve filmu hraje tu hlavní, ale o "špičkování" titulních hrdinů jsem vůbec nevěděla, co si myslet, nejspíš to měla být osudová láska, jenže tak to vůbec nevyznívalo, žádné jiskření, žádná chemie, žádné emoce - vše muselo být řečeno, z projevu herců to rozhodně poznat nebylo a jako dvojice se k sobě nehodili. U dialogů jsem měla několikrát dojem, že herci plácli co je napadlo a režisér to tak nechal, protože stejně nevěděl, jak dál. Nelíbilo se mně ani výtvarné ztvárnění snímku. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Formálna stránka filmu (bohužiaľ) ďaleko prevyšuje tú obsahovú. Robert Towne nesporne je dobrý scenárista (Chinatown a iné), tu sa prejavil ako zručnejší režisér. Chémia medzi štandartne výborným Farellom a štandartne peknou Salmou nefungovala a nato, že to mala byť romantická dráma som ostal počas celého filmu absolútne "chladný", miestami priam znudený...Škoda. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že docela tápu, co pozitivního o této výpravné romanci napsat. Roztomilá angličtina horkokrevné Salmy Hayek? Chemie mezi ústředním duem dopadla asi jako řada starších příípadů (Roberts-Pitt v Mexičanovi, Jolie-Banderas v Sedmém hříchu). Jejich nenávistná, později spalující touha se ve filmu spíše pojmenovává, než že by byla skutečně cítit, příliš toho oběma milencům (i přes nesporné herecké výkony) nevěříme!! Pro mě bohužel film plný prázdnoty.. a špatným scénářem!! ()

charmin 

všechny recenze uživatele

V mojich očiach veľmi príjemný film ( som jediná kt. sa fakt páčil??:) ), ale samozrejme k perfektnému mu trošku chýbalo. Ale.. kombinácia Colina a Salmy, so zvláštno-typickým príbehom mi prišla dosť zaujímava, a neviem ako v angličtine(pozerala som v češtine:/ , ale doteraz si pamätám ARTURO BANDINI - VEŠKERÝ MILOVNÍK ŽIVOTA. Dobrá hláška :) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Definitivně jsem ztratil antipatie vůči Colinu Farrellovi. Kdysi jsem s ním četl rozhovor v Cinemě a z jeho odpovědí jsem nemohl mít jiný pocit, než že je to namyšlený kretén, který má v hlavě doslova nasráno. Ovšem po shlédnutí Telefonní budky, Miami Vice a tohoto dílka jsem si názor poopravil, ať je v soukromí jaký chce, herec je opravdu výborný. Postavu nesmělého a zasněného spisovatele, který se zamiluje do prosté, mexické servírky, zvládl bravurně. Vše dokresluje pěkná hudba a skvělý Donald Sutherland. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Původní předloha filmu je kniha "Zeptej se prachu" od téměř neznámého amerického scenáristy a spisovatele Johna Fanteho. Kniha byla vydána zpočátku v omezeném nákladu a o její znovuobjevení a znovuvydání se postaral až spisovatel Charles Bukowski s vydavatelstvím Black Sparrow Press. Je pravděpodobné, že bez Bukowskiho přičinění by film na motivy románu nejspíš nikdy nevznikl. (Jaroslaf)
  • Robert Towne nabídl postavu Camilly Salmě Hayek již během příprav projektu. Byl odmítnut, neboť se Salma nechtěla zaškatulkovat jako Mexičanka. Roli přijala o osm let později. (imro)

Reklama

Reklama