Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mladá, dvadsaťpäť ročná, zdravotná sestra Caroline je frustrovaná prácou v nemocnici. Preto sa rozhodne zmeniť zamestnanie. Zareaguje na inzerát v novinách. Stane sa opatrovateľkou starého, umierajúceho muža, ktorý žije spoločne so svojou manželkou v obrovskej vile uprostred močiarov. Caroline sa tam stretne s niečím, čo zmení jej pohľad na čiernu mágiu a stratí tam to najcennejšie, čo má. "Kľúč" je celkom obstojný mysteriózny horror, odohrávajúci sa na juhu Spojených Štátov Amerických, v kľudných, ale nebezpečných a tajomných bažinách. Na tri hviezdičky to však vytiahol až samotný konec. *** ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

K smrti mě nudila totálně šablonovitá kostra filmu, pane na nebi to už Amíci nedokáží ani vymyslet nějakou jinou zápletku? Od začátku okamžitě uhodnete, s kým není něco v pořádku! Za tu pitomou neoriginalitu a klišovitost i za dementní konec dám velmi nízké hodnocení, protože sledovat podobný vtákoviny mě už nebaví. A veliká škoda toho, protože potenciál byl více než slibný. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Mladá atraktivní běloška leze opakovaně do neosvětlených místností, z nichž se ozývají divné zvuky. Už zase. A zase jsem sebou párkrát ucuknul. Když to člověk umí, i něco tak provařeného jako obyčejnské zahřmění dokáže ve správnou chvíli pocuchat nervy. Klíč je hororem MTV generace – zběsilé střihy, brutální násilí jen v záblescích, úderný soundtrack a neodhadnutelný závěrečný zvrat. Právě závěr bych označil za nejproblematičtější, jakkoli mne právě on přiměl hodnotit čtyřmi hvězdičkami. Skotačení mezi ukrutnou a přijatelnou blbostí (netušil jsem, kolik toho zmůže hrst červené hlíny) je nasazena koruna v podobě přeměny v krutou komedii („Caroline teď není ve své kůži“). Porozuměl-li jsem tomu správně, klíčem ke Klíči je akceptovat Kate Hudson coby arogantní krávu s Elektřiným komplexem. Napodruhé se tudíž pravděpodobně nebudete bát, nýbrž si krásně vychutnáte všechen cynismus tvůrců. Každý chce být mladý, krásný a bohatý a jestli tvrdí něco jiného, lže sám sobě. 75% Zajímavé komentáře: Marius, k212, RAiken, Desperado, El Loco ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Problém Kľúča je ten, že sa v ňom celý čas relatívne nič poriadneho nedeje a potom naraz bum prásk, príde finále ako víno​​. A hneď po ňom sakramentsky pôsobivá pointa (aj keď ak pozeráte na horory často, jednoduchou kombinatorikou sa na ňu dá prísť už niekde za polovicou). Práve tento dravý prerod ilustruje, o koľko mohol byť prvý polčas lepší. Režisér si dáva až príliš načas, na to, že má v skutočnosti k dispozícii niečo málo pod deväťdesiat minút a ešte v polovici vlastne neviete, čo sa bude diať. Chýba tu nejaký spínač, ktorý by uviedol vaše nervy do pohybu a držal v takej tej (ne) príjemnej neistote, nahlodával, naznačoval. Takto zostal Softleyho počin medzi vydeseným a spokojným divákom len niekde na pol ceste. Čo je ale v tomto kvalitnom remesle stále dosť na to, aby ste si ho pozreli, pretože šanca, že vás dostane, je oveľa väčšia, než že sa na poli hororov urodí ešte niečo šťavnatejšieho. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Slušný horor, u něhož jsem se tak dvě třetiny opravdu bál, potom to díky odtajnění tajemství tak nějak vyprchalo, ale pořád jsem se slušně bavil. Kate Hudsonová bojující proti neidentifikovatelnému zlu ve starém baráku je docela k sežrání, a John Hurt prosící svým němým pohledem o pomoc vyvolává v divákovi podobné chvění jako letmý dotek neznámého v černočerné tmě. Ve filmu mě vyloženě rušili (asi tak dvě) scény z nějaké diskotéky, kde hrdinka se svou kamarádkou tancuje na nějakou pochybnou „moderní“ hudbu. Nějak mi to nezapadlo do té pochmurné hoodoo atmosféry, která jinak celý film ovládá. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Ronald McCall si kvůli postavě Papa Justify musel ostříhat dredy. (figgo jr.)
  • V závěru filmu má Caroline (Kate Hudson) na půdě rozmazané oči. Po probuzení jsou však v pořádku a poté opět rozmazané. (Terva)
  • Kate Hudson záhy po přečtení scénaře otěhotněla a natáčení filmu se o rok odložilo. Ukázalo se, že to bylo pro celý tým dobré rozhodnutí. (Michelle75)

Reklama

Reklama