Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ichikawa je neschopný otec a špatný učitel. Není tedy divu, že se vzhlédl právě v hlavní postavě neúspěšného televizního seriálu Zebraman. V něm komiksový superhrdina v zebřím kostýmu bojuje proti vetřelcům z vesmíru. Japonskými médii také kolují zprávy, že se děje cosi zvláštního. Tuleni plavou proti proudu, občas někdo vyloví obzvláště přerostlou rybu a armáda spekuluje o invazi z kosmu. A tak Ichikawa obléká vlastnoručně ušitý kostým Zebramana a jde zachránit svět. Shodou okolností se vetřelci při své invazi inspirují scénářem k seriálu Zebraman… (Holly_Wood)

(více)

Recenze (16)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Tenhle film stoji nekde mezi genialitou a demenci. Miike tentokrat ve sve tvorbe zabrousil do vod comicsu a podobne jako u jinych jeho filmu ani tenhle nezkousne kazdy. Pokud peclive sledujete americke filmy podle comicsu, najdete tady na ne hromadu narazek a odkazu (nejen na ne, ze jo, Zorro :)). ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Comics pro celou rodinu, námětově hodně originální, zpracováním neméně. Takashi Miike dokáže vytvořit prostředí, ve kterém je člověku moc dobře a nechce, aby film skončil. Postavy jsou zajímavé, chcete je poznat co nejvíc. Tohle je teprve druhý Miikeho biják, co jsem viděl, ale určitě to nebude poslední. Po skončení se mi chtělo křičet: ZEBRAMAN! ZEBRANURSE! :o) ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Takashi si nasníma , čo chce a ako chce - a to bez výhrad ! Tento úlet potvrdil , že nemá problém , vyrobiť z filmu komix a naopak. Dostatočne slušná dávka slizu , preložená akciou a celé to zabalené do vtipnej formy , ktorá neurazí. Bez akejkoľvek ujmy som strávila 1 aj 2ku. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Buď Miike měkne nebo si chtěl dokázat, že dokáže natočit i něco jiného než úchylárnu. Takže to zkusil se sci-fi rodinnou komedií. Výsledek je taková podivná směs filmu Mars útočí! po Japonsku a comicsových superhrdinů. Kdyby mi bylo deset, tak se mi film asi líbí velice velmi, teď jsem se však spíše nudil. I když Kraboman měl něco do sebe. 50%, ale dávám tři hvězdičky, protože mám Miikeho opravdu rád. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Takashi Miike me zase nadchl, jako vzdy jeho humor je proste velmi originalni. Film kompiluje ruzne zanrove postupy, jak je ve vychodni asii v oblasti filmu dnes uz vice nez typicke. Velmi zabavny superhrdinsky filmecek. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Miikeho mám moc rád, ale tentokrát mi jeho film až tolik nesedl. Přitom je to tak ujeté, jak se mi to většinou líbí. Anebo možná je to přece jen ujeté málo. Jsou zde pěkné triky, jsou zde pěkné scény, ale celkově mi to připadalo spíše zdlouhavé. Tohle by se mi možná více líbilo jako manga než jako hraný film. ()

Bláža 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je docela zmatek. Příběh o učiteli, který se touží stát superhrdinou Zebramanem, po večerech si šije kostým a pobíhá v něm po ulicích. Jako učitel pozná chlapce, který je fanoušek Zebramana, seriálové postavy. Pokud by Miike zůstal v hranicích toho, co nastolil na začátku (učitel, který se snaží skrze seriálovou postavu starat o postiženého chlapce), asi by šlo o docela dobrou komedii. Bohužel konec všechno zruinuje – moc okázalé a přehnané. Režisér se tu nechává unést příliš svou fantazií a film se mu patrně vymkl z rukou. Ani jako parodie na Power Rangers a podobné superhrdiny Zebraman neobstojí. Na druhé straně je to jediný film o superhrdinech, kde jsou mimozemšťané malý zelení mužíčkové (alespoň ze začátku). ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Takový bláznivý akční hrdina, který vypadá strašlivě, ale je hodnej. Konec byl hodně vydařenej, ale nudil jsem se trochu. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Od takového blázna, jako je Miike, nečeká nikdo žádná vysoce intelektuální díla. Přesto jsem předpokládal, že Miike dokáže rozlišit námět na bláznivou akční komedii a námět na nudnou demenci. Podle tohohle veledíle jsem ale usoudil, že jsem do té doby v tomto ohledu Miikeho vysoce přeceňoval nebo zkrátka Miike neměl v tom spěchu, jak točil jeden film za druhým, čas posoudit, co je dobré a co už ne. Film baví pouze v momentech, kdy je Zebraman v akci, a těch tolik bohužel není, spíše se kecá u ohýnku o nesmrtelnosti chrousta. Je to prostě strašně laciné béčko, u kterého Vám je šumák, jak to skončí. Navíc ani herecké výkony celou tu tragédii nespraví, Šó Aikawa je relativně nevýrazný herec, což by zrovna zde nebylo na škodu, to by ale ostatní herci museli předvést něco zajímavého. Nepředvedli. A že by se tady vyskytovaly nějaké pořádné feny jako třeba v Yattermanovi, to se taky říct nedá. 30% ()

Burdock odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza. Jak může takovej génius, jako Takaši Miike, mít takovej kvalitativní rozptyl?! Počkat! Ono to bude kurňa tim, že točí aj 4 filmy ročně a asi by musel bejt kůň, aby mu jeho semeno geniality vystačilo na všechny ty projekty. Takže tuhle vymaštěnost budu muset nějak ignorovat mezi všemi těmi nářezy stylu Ichi the Killer, Sseuri monseuteo a Konkurs. ()

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Tak extrémne bláznivý nápad natočený ako vážna téma, nemôže pochádzať od nikoho iného ako od Japoncov. Zebraman má veľmi svojský humor. Niekomu sa určite bude zdať trápny, no ja som sa strašne dusil na hrdinových výpadoch ala Zebraman-DoubleKick. Škoda len toho záveru ktorý bol aj na moje pomery až príliš prehnaný. 4* ()

Lucretius 

všechny recenze uživatele

Zebra Nurse, Zebra Nurse, áá áá áá, Zebra Nurse! Před šestnácti lety se tato Miikeho komedie probojovala do mé topky. Dnes je zajímavé jak zestárla. Paradoxně totiž ne vlastní vinou, ale proto, že se dekonstrukce superhrdinského žánru sama stala mainstreamem. Druhá dekáda je naprosto zahlcena nespočtem filmů s tímto přístupem, od vyložených subverzí typu Kickass, či Deadpoola, přes jemnější přítomnost v podstatě ve všech superhrdinských snímcích až k pozdní nudné a unylé fázi v seriálech typu Doom Patrol. Humor, který v sobě Zebraman nese byl později natolik vytěžen, že už dnes nemá takovou sílu. Film je navíc primárně poctou Tokusatsu dílům (u nás jsou známí třeba američtí Power Rangers), které jsou ale tak daleko v historii, že vztahovat se k nim je i pro ty co je pamatují spíš abstraktní věc. Kritizovat snímek za to, že trefil budoucí vývoj by bylo nefér, v mém filmovém srdci bude blbnutí Miikeho a jeho týmu vždy na speciálním místě. Své původní pětihvězdičkové hodnocení proto ponechám. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Navenek velmi zakřiknutý chlápek. Má problémy s rodinou - manželka ani dcera ho moc nemusejí, jeho vlastní syn s ním nemluví. Pracuje jako učitel, ovšem ve třídě nemá žádnou autoritu. Tajně však žije dvojím životem. Doma si ušije kostým kdysi populárního televizního hrdiny ZEBRAMANA a od té chvíle se začne jeho život radikálně měnit. T. Miike opět v tomto filmu popustil notně otěže své fantazii. Dá se říci, že se jedná o parodii na komiksové, hrdinské filmy. Ve výsledku je to sice příběhová slátanina, ale jako alternativa k stále stejným US komiksovým filmům je to výborné. Škoda jen toho klišé "chytrých" děcek, co neustále sice radí, ale pak lezou tam, kam nemají. ()

--TMO-- 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že veľa ľudí si pri tomto (a pri mnohých iných z Miikeho dielne) filme iba poklepká na čelo a označkuje to ako nepochopenú hovadinu, ale mne práve tento pocit, že to nie je práve to supertradičné "blabla" ohladne každého dokonalého hollywoodskeho filmu, kde všetko musí mať hlavu a pätu - dáva na vedomie, čo tento film robí originálnym. Bavil som sa výborne, a to je hlavné. A finále, to som si už iba vychutnával. Neviem či som japanofil, ale mne sa takéto "skopičiny" páčia. ()

Reklama

Reklama