Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantická pohádka vypráví o dávné lásce krále (J. Kanyza) k vládkyni Jezerní říše Memě (M. Vančurová). Ti dva se měli rádi, ale jejich cesty se rozešly, což Mema pociťuje jako zradu. Proto také před lidmi svou dceru Černovlásku (K. Špráchalová) varuje. Jenže jejich dávný cit znovu ožívá ve chvíli, kdy se Černovláska zamiluje do prostého chlapce (D. Prachař), přítele králova syna… (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

Mitch645 

všechny recenze uživatele

Můžete si říkat, že je to příliš krátké, že to má úděsnou výpravu o hereckých výkonech nemluvě, ale pro mě je to naprostá televizní romantická klasika, na které jsem vyrůstal. Nepopírám, že jsem trochu zatížený nostalgií, ale jako milovníku romantických příběhů bych si k tomu vždycky dokázal cestu najít, i kdybych to viděl poprvé. Je ale možné, že by mé hodnocení bylo o hvězdu nižší. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Kamila Špráchalová, Daniel Rous, Jan Kanyza... Ne, to není protentokrát squadra výrazných hlasů v dabingovém studiu, nýbrž docela příjemné herecké obsazení krátké svižné pohádky. Příběh už je ovšem, taaak čitelný - nicméně na pohádku ucházející. Ale ta výprava :-(. Když vím, že půl pohádky se točí kolem jezera a oni vymyslí takovou hrůzu na špagátech... Škoda, hodnocení mohlo být ještě kapánek víš. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

ČT včerejší odpoledne nasadila socialistické pohádkové TV filmy a já měl trochu dojem, že po téhle pohádce už přijde konečně Štěpánka s čertíkem Bertíkem... Nepřišla. Tahle pohádka byla zvláštní. Z pohledu dětí byl sám děj dost lomplikovaný a zmatený a scéna s jezerem zfušovaná. Respektive poplatná době a možnostem udělat na Kavčích horách v cimře jezero. Z hlediska dospěláka jsem v tom ale našel i zajímavé moderní prvky a ta jezerní hladina ze vzdouvajících se pláten tahaných a popouštěných provázky nebo zdvihací se sukně Marty Vančurové působily velmi originálně. Její přítomnost mně potěšila, tuhle herečku já můžu a navíc se zde mihla i mlaďounká a ještě štíhlounká Kamila Špráchalová v roli Černovlásky byť už tehdá s ďolíčky ve tvářích... Nebýt těch dvou, nebyl důvod na pohádku moc koukat. * ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Herdek, další pohádka,. u které bych přísahal, že už jsem ji hodnotil a komentoval - nemaže náhodou někdo na ČSFD sem tam z nudy komentáře? Tak ještě jednou - Kanyza dost unavený, celé vyznění ve stylu Cimrmanů (SPOILER! to není tvoje snoubenka, to je tvoje sestra), některé scény chybějí (třeba útěk černovlásky v závěru) a Kamče Špráchalové černé vlasy prostě nesluší, líbí se mi víc ve svých vlastních špinavě blond. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Minimalistická studiová pohádka s nejlacinějšími efekty, která si nezadá s dramaturgií jako od Cimrmanů z filmu Jára Cimrman ležící, spící. To může fungovat jen u tohoto génia, jinak to působí jak z nějaké telenovely. "To nemůže být jeho žena, je to jeho sestra." :D Navíc i na ploše necelé půlhodiny je to chaotické až až. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Skladba, která zní při závěrečné scéně při tanci, byla převzata z filmu Slasti Otce vlasti (1969). Při večerní hostině a tanci na slavnosti pořádanou ve městě Lúky, kdy Jan Lucemburský povídá své tanečnici: „Selavi proti životu je i královský majestát směšný,“ zní stejná skladba. (horskejvlk)

Reklama

Reklama