Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom království žije princ Emanuel (M. Eben) s přezdívkou Bečka, kterou nedostal náhodou. Jeho největší vášní je totiž jídlo. Královna (G. Wilhelmová) se rozhodne prince oženit. Jako vhodná nevěsta se mu představí boubelatá princezna Emilka (D. Havlová Veškrnová), jenže princ Bečka se zrovna zamiluje do úplně štíhlé princezny Anny (M. Pleštilová). To nemůže Emilka nechat jen tak a pomocí kouzla promění Annu v andulku, malého ptáčka… Princ pro svou milovanou princeznu truchlí, nejí a hubne. Podaří se mu zlé kouzlo přemoci a milovanou Aničku získat za ženu? (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Představa prince Bečky na koni sama o sobě by měla být alarmující pro všechny zastánce zvířecích práv, protože tohle princovské monstrum by prolomilo hřbet i železnému oři. Princezna byla krásná, ale zbytečná, Emilka z chaloupky v lese byla nepříjemná ve všech podobách a ve všech byla i poměrně škaredá, i když i tak jsem doufala, že se nakonec provdá za princova přítele Trávníčka. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na téhle pohádce mne nejvíc zaujaly kozy. Veškrnová nemá "prsenku" a bradavky se jí krásně rýsují, což se nedá říct o jejích povislých pytlích, jež je přes tu jupku povážlivě vidět, a ostatně i princezna Andulka vyniká zajímavým poprsím. Jinak mne pohádka štvala, neb blbá Emilka-Dáša si přece mohla přát rovnou, že chce být princeznou, a bylo by po celé parádě. Ale tak pitomá přání (přeju si, aby mu andulka uletěla), to aby jeden pohledal. A medvěd měl nějakou úlohu, byl nějakým symbolem pitomého mužství, nebo to měla být jen ha ha legrace? ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře si pamatuju na tuto pohádku, kde hrál "obtloustlý" Eben. Bohužel se nepovedla, i když se podíváme na hodnocení, tak je velmi rozporuplné. Řadím se mezi ty uživatele, kteří tento snímek hodnotí slaběji. Myslím si, že dvě hvězdy přesně vystihují příběh, který nebyl dle mých původních představ. Mezi klady řadím velmi krátkou stopáž, poněvadž, kdyby film trval déle, tak by to většina ani nedokoukala do konce:) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Marek Eben si opět zahrál špekounka. Pro tentokrát jde ale o pohádku. V jeho podání byl princ docela roztomilý i sympatický, i když jeho tvary byly poněkud prostorově rozměrnější. Ovšem, za pozornost stojí i Gabriela Wilhelmová a Uršula Kluková. Ty dvě se hledaly až se našly. Maskéři v této pohádce měly opravdu žně a pěkně se vyřádili a nenechali nic náhodě. Stačí, když se některá z postav natočí do kamery. Hlas vyprávěče bych si představovala jiný, líbil by se mi někdo jako třeba Eduard Cupák nebo Vladimír Ráž. Ti mají velmi příjemné a zajímavé hlasy. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Průměrná pohádka z konce osmdesátých let. Výborná " Veškrnka " a Ferdinand Krůta. A medvěd Purkrábek byl hodně drsnej :). ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohádka s pěkným poučením pro malé děti i dospělé. Vtip asi spočíval v tom, že jsou postavy tlusté, jinak to byla spíše nudná podívaná. Emilka nejen že byla nehezká, ale také se chovala naprosto hloupě, když měla kvíky. S ohledem na to, že byla jednou z hlavních postav, zamrzelo mě, že jsme se nedozvěděli, co se stalo s ní. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Dáša Veškrnová bez podprsenky...bohužel se nejedná pro diváka o žádnou výhru. :-D A myslím,že Pleštilová jí při tanci taky neměla. :-D ()

otík 

všechny recenze uživatele

Krátká kulisová pohádka o království, kde se nosí kulaťoučké postavičky, a o kouzelném ovoci, které zavaří ve špatných rukách mnoho neplech. Marek Eben si vzpomněl na vycpané období Válečka a opět se nechal hezky napěchovat, Dáša si zahrála zlobivou a místy pyšnou, ale jinak prostou dívku z lesní chaloupky a Miroslava Pleštilová byla hlavně do počtu. Pohodová a příjemná pohádka bez větších ambicí než pobavit malé děti. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Byl jsem konsternován. Veškrnová si měla uvědomit, že se jedná o pohádku, a nelétat po scéně v jakési režné haleně bez podprsenky. Rozhodně by bylo také vhodné vyškrtnout dialog: jéé princi, vy tu máte krásného ptáčka! Můžu si ho pohladit? Medvěd musel prožít nějakou strašlivou nehodu, ze které mu zbyla pouze hlava, tělo mu přišili od někoho jiného. Soudím tak z toho, že se skládal ze dvou barevně zcela neadekvátních částí. Škoda, že už nejsme království, problém obezity by byl podle vzoru této pohádky během sedmi dnů vyřešen, tlouštíci by ho museli za tuto dobu celé oběhnout. Ale když máme republiku?! ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Co ta Andulka na princi viděla? Proč s ním chtěla být, když neprojevil žádnou, ani charakterovou přednost? Nebo tou je pouhá zamilovanost? Dostalo se Emilce nějakého uznání za to, že přiměla prince (a následně celé království) zhubnout? Musela Veškrnová, zvlášť zpočátku, tolik přehrávat? Proč medvěd Purkrábek usíná po skořici a nespasí se snědením kvíku? A není na pováženou, když nejsympatičtější a nejschopnější postavou nějakého filmu je Trávníček? (Jo a – abych nevyšel z proudu otázek – nemělo být "O princi Bečce"?) ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Velice milá a hezká pohádka. Poučná též, že. Uršula Kluková výtečná, stejně tak i Emílie, jak si odfukuje :). ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Bizarní pohádka v otřesných televizních ateliérech, kterých byly natočeny desítky. Ovšem tahle O princi Bečkovi vyniká právě svoji bizarností. Všichni herci jsou vyžraní, mají na sobě kostýmy ala převleky bojovníků sumó ze soutěžního pořadu RYCHLÝ PRACHY s Petrem Rychlý, který se vysílal v 90. letech. Navíc tyhle kostýmy jsou tak barevné, že lehce připomínají Teletubiees a s nabíranými rukávy by se hodily i do HER BEZ HRANIC. Nejhorší je v tom kostýmu samotný princ Marek Eben, který je doslova nechutný. Stejně špatně dopadla i Veškrnová, hlavně když se ládovala s talířem pod bradou a nemohla se hnout. Je to prostě hrůza. [689. hodnocení, 26. komentář, 61%] ()

Reklama

Reklama