Reklama

Reklama

Olympiáda Bolka a Lolka

(seriál)
  • Polsko Olimpiada Bolka i Lolka (více)
Polsko, 1983, 13x10 min

Obsahy(1)

Kreslení střapatí kluci Bolek a Lolek si již získali velkou popularitu u našich malých diváků. V roce 1963 je vymyslel Polák Wladyslaw Nehrebecki, jemuž byli vzorem jeho dva synové a od té doby vzniklo již kolem 180 krátkých filmů, v nichž oba nezbedové prožívají neuvěřitelná dobrodružství. Filmy o nich se hrají ve více než 80 zemích celého světa a přinášejí vtipné, svižné, nenáročné vyprávění pro dětské diváky.

Třináctidílný seriál Olympiáda Bolka a Lolka zachycuje oba klučiny při přípravě na největší světový sportovní svátek. Ovšem dostat se na olympiádu není jen tak snadné, je proto třeba vynaložit značné úsilí a trpělivost, s čímž mají naši závodníci občas problémy. Ale snaha zvítězit nebo se alespoň zúčastnit, je žene vpřed...

Názvy jednotlivých epizod:  1. Plavání
2. Jachting
3. Před olympiádou
4. V Olympii
5. Odbíjená
6. Cyklistika
7. Judo
8. Šerm
9. Lukostřelba
10. Skok do dálky
11. Slalom
12. Kopaná
13. Překážková dráha (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Co já si pamatuji, tak Bolek a Lolek nikdy moc nemluvili, ale tady je to jinak. O Olympiádě ale zpočátku moc neuvažovali. Pak se jim ovšem zdálo o návštěvě Olympie a dokonce se do ní i podívali. Ale to je asi tak vše, co s Olympiádou zkusili. Pravdou je, že si vyzkoušeli mnoho sportů, leckdy uvažovali, že v nich budou reprezentovat, ale jinak to s Olympijskými hrami nemělo moc společného. Ovšem úvodní melodii v českém provedení si velmi dobře z dětství pamatuji a dost jsem si ji připomněl. ()

Reklama

Reklama