Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pětatřicetiletý Alex Hitchens, kterému nikdo neřekne jinak než Hitch, si kvůli dávnému zklamání nehodlá k tělu pustit žádnou další lásku, což mu však nebrání v tom, aby nebyl vyhlášeným expertem na seznamování. Zná ženy, dokáže odhadnout, co na kterou platí, a poradit klientovi, co své vyvolené nabídnout, aby získal její srdce. Jeho zásadou a jedinou podmínkou je, aby šlo o skutečnou lásku. Jeho schopnosti čeká obtížná zkouška v podobě nesmělého, nešikovného tlouštíka Alberta Brennamana, který je zamilován do slavné a bohaté Allegry Coleové, pro niž pracuje jako daňový poradce. Udělat z plachého nemotory muže, kterého by Allegra mohla milovat, se zdá nemožné. Hitch se však překonává a Albert sbírá první body. Když se Allegra rozhodne investovat velkou částku do neznámého návrháře, postaví se na její stranu, i když ho to stojí místo. Hitchovi se ovšem jeho vlastní život začne komplikovat, když se seznámí s novinářkou Sárou, která nemá čas na muže a nevěří kamarádce Casey historku o záhadném „schůzkologovi“. Přestože je na nejlepší cestě porušit své zásady, pozve Hitch dívku na schůzku a přes drobné nehody se s ní začne sbližovat. Už tak složitá situace se ještě zhorší, když se v tisku objeví fotografie Alberta s Allegrou a šéf nařídí Sáře, aby se na nový vztah ostře sledované celebrity zaměřila. (TV Nova)

(více)

Recenze (626)

golfista 

všechny recenze uživatele

Nejsou čtyři hvezdičky jako čtyři hvězdičky .... tady je to tak kolem 70%, ale já se výborně bavil a s ohledem na to, že se jedná o americkou komedii, tak překvapivě "netrapně". ... P.S. Will Smith by svým stále narůstajícím charismem utáhnul i daleko horší snímek .... :) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Je přirozenost vážně takový handicap? Jsou mechanismy "tutového" sbalení, i když zažité a mockrát prověřené, opravdu nezbytné? Hitch a jeho klienti jedou v přesvědčení že ano a tahle komedie je o tom, že to až tak jednoznačné není. Z ňoumy se asi pár pokyny nestane James Bond, ale proč bychom tomu na 115minut nevěřili? Příjemná komedie, kde mě ale pobavila spíš zápletka kolem "pana účetního" než ta kolem Hitche, protože finální vyznání zbořilo jinak osvěžující lehkost a vtip. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Will Smith utáhne svým charismatem opravdu kdeco, tohle navíc nebylo zas tak špatné, chtělo by to trochu zkrátit, vypustit některá rádoby moudra do života a nejprve patetické a pak nechutně rozjásané finále a bylo by to lepší. Takhle jen fajn a za silnější 3*. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hitch je romantickou komedií "s myšlenkou", stejná třída jako Po Čem Ženy Touží, kterýžto snímek měl ovšem působit tak nějak elegantněji a decentněji (a obdivovat Helen Hunt;)). Hlavní hrdinové Hitche jsou tak o deset let mladší, nicméně jsou stejně úžasní a bohatí a také se motají v poněkud vyšších kruzích - ale holt působí jako pachatelé věkem blízcí a jsou "akčnější", viz vysílačky, vodní skútry atpd. Vlastně celý film je o namlouvacích manévrech, o snaze zaujmout, a možná budu za skeptika a cynika, jenž ztratil víru, ale myslím si, že to celé dost idealizuje. A proč ne, tenhle žánr na tom stojí, a kdyby měl každý kus vypadnuvší z filmařských dílen takhle povedený scénář a výzor a jiskru, byl by to důvod k hodně velké spokojenosti. A ještě něco zajišťuje Hitchovi plusové body - je to naprosto úžasná a úchvatná Eva Mendes, kterou si snad každý člen štábu předsevzal učinit nezapomenutelnou. V každém předvedeném modelu je zkrátka k nakousnutí. Něco podobného bylo k vidění v případě Salmy Hayek v zlodějské romanci Before Sunset, ale tam šlo o karibskou pohodu a ne o to, co při troše štěstí a dámského vkusu můžete potkat v ulicích, což činí Evíka o kousek zajímavějším;) No, dost jsme si zaslintali a je čas říct si něco o té "myšlence" - kleopatra to trefila naprost přesně - existence zaručených mechanismů není jednoznačná. Ale co si budou obě strany nalhávat? V Hitchových slovech je skryto nebo na na odiv vystaveno mnoho pravdy:) Je třeba mít se trochu k světu a starat se o sebe, neboť při prvotním pokusu o seznámení se osobnost a jiné klady bohužel moc neprojeví a často je to právě o té jedné šanci. A když není, potom je tu ještě jeden problém - když už se žena rozhodne, že se na to nemůže dívat a udělá ten rozhodný (první) krok, dost často narazí na nechápavost druhé strany, která má stejně často hrozivé rozměry:) Ale když se sejdou všechny ty nepravděpodobné okolnosti a ono to vyjde...však to znáte. Život nemá scénář a leckdy je to komedie, a tahleta fraška jménem komentář naštěstí dospěla k závěru. Pro Hitche čistých a velmi dobře pobavených 80%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pokus o romantickou komedii i pro muže vyšel tak napůl. Neustále vytrubování různých životních rad a mouder (z nichž je tak každé páté skutečně pravdivé) vyznívá dost naprázdno, zvlášť po vyřčení pravidla úplně posledního. Filmu by také prospěla výrazná redukce dvouhodinové délky a „odstřihnutí“ některých vedlejších zápletek souvisejících s vedlejšími zápletkami. Na druhou stranu je sympatická snaha o vyhnutí se (po většinu filmu) sentimentalitě. Celkově však Hitch zdaleka nedosahuje milého cynismu Když Harry potkal Sally. Ať už kvůli příliš dokonalé ústřední dvojici (pokud už mám spáchat něco špatného, tak jen proto, že mě zradil ten, který to vlastně dělal pro dobro druhých a bla bla bla...) či předem nalajnovaným pocitům z probíhajícího děje: teď se budete smát, teď budete chvíli dojati, a teď zas překvapeni. Poselství Hitche je jasné a jednoduché, to samé se nedá říct o filmu samotném. Není příliš vtipný ani romantický, není bůh ví jak originální ani příliš dobře zahraný, přesto o něm nemůžu napsat, že nestojí za nic. 65% Zajímavé komentáře: Brouk, Aiax, prof.horak ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že si moderní muž poradí i bez Hitche. Nicméně tento film v první půli na svůj humor nabral 3*, pak už nic nepřidal, ale i díky Evě Mendes ani neztratil. Jen by mě zajímalo jaký lék mají moderní ženy ?? ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Romantiku umí režisér Andy Tennant (Anna a král ) natočit nezvykle uměřeně, takže neurazí kritiku a hnusné cyniky a přitom má účinek nejpřipitomnělejšího slaďáku podobného telenovele. Proč byl producenty naverbován do snímku, který oplývá tak úchvatně blbým scénářem? No, to vážně nevím a vcelku lituju promrhání tak výborného talentu. Tennant se snaží, co mu síly stačí, ale na to, aby film vytáhnul výš než jenom z bahna stereotypu nemá ani on. Po nijakém začátku se rozjede natolik, že v závěru dojde dech i jemu samotnému a křeč, jakou ze sebe snímek vyloudí automaticky vyloudí křeč i na divákově úsměvu, který si vážně neví rady se zařazením snímku. První romantické role se Will Smith zhostil s nevázanou pohodovostí, která si v jeho nitru bojuje o své místo společně se sebestředností. Výsledkem je šibalský výraz a neočekávatelnost Hitchova dalšího kroku. Už po Já, robot jsem o jeho hereckých schopnostech přestal pochybovat což tímto snímkem jenom potvrzuje. Jen ať se na nás nesešlou třetí Mizerové nebo druhý Den nezávislosti , se kterým by se vrátilo i egoistické macho, které má chuť si zarapovat. Eva Mendes je typický příklad (ne)herečky. Navíc mám silně pochybnosti o její kráse. V její roli se mohl objevit mnoho lepších i hezčích hereček, ale když už nic, tak nic. Hitch je možná filmovým zákuskem, ale rozhodně vám po němu bude trochu těžko, hlavně díky tomu, že jej budete polykat dvě hodiny, což je v rámci žánru letní romantické komedie trochu moc i na nejzarytějšího romantika. A když jím navíc nejste, což je můj případ, tak to bude o to těžší. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $179,495,555Tržby Celosvetovo $368,100,420║ Tématicky veľmi podarená komédia, kde je stále na čom sa zabávať, bez toho aby sa muselo talčiť na praštené úlety a Will Smith z úlohou ušitou na telo. /90%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Will Smith dokazuje svou extra třídu i v romantické komedii, která na první pohled vypadá podivně, ale vyklube se z ní velké překvapení, plné příjemných vtípků, postav a hereckých výkonů. Ať si říká, kdo chce, co chce, tak Smith válí na plné čáře a každý muž mu určitě závidí Evu Mandes ( i přes její "výstřelky":)). Kevin James jako právník, který se zamiloval do velké hvězdy využije služeb Smithe, který mu radí, jak získat srdce své vyvolené (neplést s přespáním v její posteli). Andy Tennant natočil příjemnou a rychle ubíhající komedii, v které je dost především kvalitních vtipů a velmi málo trapných. To se v dnešních komediích nevidí příliš často a proto jedno velké díky. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

„Život se neskládá z dýchání, ale z chvil, kdy se ti tají dech“ Hm ..... pěkné. Jeho prací je „otevřít ženám oči“ a tokajícího chlapa připravit na to prvotní oblbování do nejmenších detailů. Krásná práce ..... vyznat se, poradit a vidět výsledky. Psychologie použitá v praxi. Ovšem, když se srazí dva znalci v „oboru“ léty prověřená zkušenost může selhat. Pohodový film o vtipných a pohotových větách .... a o jednoduchosti seznamování, vždyť „Jakýkoli chlap má šanci uhnat jakoukoli ženu.“ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Smith a romantika? Ano! Jedna z letošních nejlepších. Nový příběh, stará klišé. Odsýpá to, padají pravdy ze života a kdykoliv to běží v bedně, nelze nedokoukat :) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zatimco dějová linka kolem Hitche a Sáry je zcela tuctová a tudíž nezajímavá, tak příběh Alberta a jeho námluv Allegry je vskutku vydařený. Celý snímek výrazně stojí na nepopiratelném charismatu Willa Smithe a naopak je srážen přílišnou stopáží a zcela topornou a asympatickou Evou Mendes. Přesto se mi Hitch nějak trefil do nálady a docela jsem si ho i užil. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná romantická komedie která po už klišoidních britských romantických komediích působí jako závan svěžího větru. Hitch je totiž takový veselý film u kterého se pořád usmíváte, což je zapřičiněno přesným obsazením kde hlavně Eva Mendes exceluje, ale hlavně tu není ta britská upachtěnost. Plus jsem se naučil nové bezva taneční kreace, třeba se šiknou. :-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Každej chlap může zamotat ženský hlavu, JEN O TOM NEVÍ! A klidně může Tvůj přítel vlastnit třeba Švédsko, když se na scéně objeví HITCH, není co řešit... W.Smith v komediální roli svůdce znamená spokojenost u manželky - a nebudu to zbytečně vokecávat - i u mě. Komedie je, když se směju. A to proběhlo. Několikrát. To by snad mohlo na normální americkej film stačit. I díky Smithovi jdu asi vejš. Kdyby to tak fungovalo vždycky.... to by jsme si klidně mohli spolu žít šťastně až do smrti! ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Hitch v první polovině příjemně lechtá mé cynické sklony a nad laurelhardyovskou chemií mezi Agentem lásky a jeho otylým dobrosrdečným klientem Kevinem Jamesem padám smíchy z gauče. Andy Tennant mi po Sweet Home Alabama znovu dokázal, že mu jeho fyzicky nekontaktní romance zobu z ruky: stačí málo- jiskrný scénář, charismatický tahoun a vemlouvavý písničkový soundtrack. Jedinou pihou na kráse je tudíž burácivá řehtanda Eva Mendes, která vedle přesného Vilíka, ohrožený druh miláček mužů i žen, působí jako horší komparz s lepším platem. To neměla Jennifer Garner čas? 75% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George Fenton: 1. 1 Thing - Amerie ,2. Don't You Worry 'Bout a Thing - John Legend ,3. This Is How I Feel - Earth, Wind & Fire/Kelly Rowland/Sleepy Brown ,4. Ooh Wee - Mark Ronson/Ghostface Killah/Nate Dogg/Trife Da God/Saigon ,5. Now That We Found Love - Heavy D & The Boyz ,6. Happy - Meleni Smith ,7. Love Train - The O'Jays ,8. I Can't Get Next to You - The Temptations ,9. You Can Get It If You Really Want - Jimmy Cliff ,10. It's Easy to Fall in Love (With A Guy Like You) - Martha Reeves/The Vandellas ,11. Reasons - Earth, Wind & Fire ,12. Never Gonna Let You Go (She's a Keepa) - Omarion ,13. Turn Me On - Kevin Lyttle , ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, že jsem si tohle nechával doteď ujít. Slušný nápad pro RomCom, parádní Will Smith a svůdně nekompromisní Eva Mendes tahají film do nadprůměru. Líbil se mi i Kevin James v roli absolutního ňoumy. Bavil jsem se velmi příjemně. 75% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych nedostával záchvaty smíchu. Scény, kdy Hitch pomáhá svému svěřenci Albertovi okouzlit bohatou dědičku, nemají chybu, stejně tak občasné trapasy jeho samého před Evou Mendes. Ale všechny gagy, které v traileru tolik natěšily, fungují sice i ve filmu, ale Tennant je vyčerpá už v první hodině a po zbytek stopáže (která by zasloužila nejméně o dvacet minut zkrátit) už jenom natahuje a komplikuje a bohužel to nefunguje. A dva závěrečné proslovy v té chvíli už ex-randeologa Smithe výsledný dojem pořádně kazí... ()

Reklama

Reklama