Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pětatřicetiletý Alex Hitchens, kterému nikdo neřekne jinak než Hitch, si kvůli dávnému zklamání nehodlá k tělu pustit žádnou další lásku, což mu však nebrání v tom, aby nebyl vyhlášeným expertem na seznamování. Zná ženy, dokáže odhadnout, co na kterou platí, a poradit klientovi, co své vyvolené nabídnout, aby získal její srdce. Jeho zásadou a jedinou podmínkou je, aby šlo o skutečnou lásku. Jeho schopnosti čeká obtížná zkouška v podobě nesmělého, nešikovného tlouštíka Alberta Brennamana, který je zamilován do slavné a bohaté Allegry Coleové, pro niž pracuje jako daňový poradce. Udělat z plachého nemotory muže, kterého by Allegra mohla milovat, se zdá nemožné. Hitch se však překonává a Albert sbírá první body. Když se Allegra rozhodne investovat velkou částku do neznámého návrháře, postaví se na její stranu, i když ho to stojí místo. Hitchovi se ovšem jeho vlastní život začne komplikovat, když se seznámí s novinářkou Sárou, která nemá čas na muže a nevěří kamarádce Casey historku o záhadném „schůzkologovi“. Přestože je na nejlepší cestě porušit své zásady, pozve Hitch dívku na schůzku a přes drobné nehody se s ní začne sbližovat. Už tak složitá situace se ještě zhorší, když se v tisku objeví fotografie Alberta s Allegrou a šéf nařídí Sáře, aby se na nový vztah ostře sledované celebrity zaměřila. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (26)

  • Podobný kšeft, jako ve filmu, opravdu v době vzniku filmu fungoval i v ČR. (PROCESOR)
  • Allegra Coleman (Amber Valletta) byla fiktivní postavou stvořenou roku 1996 v listopadovém čísle časopisu Esquire. Záměrem bylo mystifikovat ostatní časopisy, které prahly po nových celebritách. (HellFire)
  • Eva Mendes (Sara) se objevila ve videoklipu Willa Smithe (Hitch) Miami (1998). Když mu to při natáčení připomněla, Smith musel ostýchavě připustit, že si na ni nevzpomíná. (hippyman)
  • Požární stanice, která se objeví v úvodu filmu, když Hitch (Will Smith) „trénuje“ klienta, je Hook and Ladder #8, ve které se natáčeli i Krotitelé duchů (1984). (imro)
  • Pracovní název snímku byl "The Last First Kiss". (imro)
  • Sedmdesátimilionová romantická komedie, mimochodem první svého druhu ve filmografii Willa Smithe (Hitch), vydělala za první víkend (11.-13. 2. 2005) vynikajících 43,1 milionů dolarů (v 3575 kinech). Hitch zaznamenal tehdy nejlepší úvodní víkend pro žánr romantické komedie. Pro Smithe to byl sedmý film za předchozích devět let, který za první tři dny promítání vydělal přes 40 milionů a pátý v pořadí se ziskem nad magickou hranicí 100 milionů dolarů. Celkem jeho severoamerické tržby byly 179,5 milionu dolarů, celosvětové v součtu 371,6 mil. (imro)
  • Natáčalo sa na 74 rôznych miestach. (Arsenal83)
  • Sarin (Eva Mendes) byt sa nachádza v podkroví v štvrti Soho (New York, New York, USA). (Arsenal83)
  • Keď Sarah (Eva Mendes) a jej priateľ jedia v reštaurácii Rice to Riches, v pozadí je počuť zvuk príborov. Všetky jedlá sa však podávali na plastových tanieroch a ľudia jedli plastovým príborom. (Arsenal83)
  • Filmu sa nakrúcal vo viacerých lokalitách – Morningside Heights, Manhattan, Columbia University, Ellis Island, Wall Street Bull a v Cove Marina. (Greenpeacak)
  • Eve Mendes (Sara) bola ponúknutá rola aj z toho dôvodu, že tvorcovia požadovali herečku s tmavším pigmentom kože, pretože sa producenti obávali, že herečka svetlejšej pleti by podnietila negatívne verejné reakcie. Zároveň však hľadali herečku, ktorá by nebola vyslovene černoška. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama