Reklama

Reklama

Pouta války

  • Jižní Korea Taegeugki hwinalrimyeo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina archeologů najde kostru, která je identifikována jako ostatky Lee Jin-seoka. Potíž je ovšem v tom, že Lin Jin-seok nezemřel, nýbrž se ve zdraví dožil požehnaného věku. Zato jeho bratr, Jin-tae, zmizel v korejské válce. Vracíme se do minulosti, píše se rok 1950. V době vypuknutí války oba bratři narukují a jsou odveleni na frontu. Jin-tae uzavře se svými nadřízenými dohodu -- pokud vykoná dostatečný počet hrdiských činů, pošlou jeho mladšího bratra dříve domů. Starší bratr se tedy účastní všech misí, zatímco svého sourozence div neudusí návalem bratrské lásky a péče. Potom ale Jin-tae padne do nepřátelského zajetí... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvých 20 minút nenasvedčuje, že nasledujúce dve hodiny budú nonstop akcia. Akcia plná neustáleho vraždenia, možno tu padol rekord počet mŕtvych za sekundu filmového času, prípadne za minútu. Takže ani pri takjeto stopáži niet času na nudu, na čas zabudnete veľmi rýchlo a Putá vojny sú naozaj vťahujúce. Čo ma ale trochu sklamalo, je strih počas súbojov. Často chýba prestrihávanie na väčšie celky, najlepšie panoramatické, ktoré by nám osvetlili celkovú situáciu. V prípade útoku čínskych vojakov máme takýto uvádzací záber, ale hneď na to už len sledujeme detaily prestreliek a súbojov. Osobne ma to miatlo a nemyslím, že problém bol v rozpočte. Ale argumentovať sa dá tým, že sme boli svedkami bojov z pohľadu radového vojaka. Pátos spojený s otravnou hudbou k žánru patrí, tu prichádza ku koncu, ale dojem neskazí. Áno, takto má vyzerať vojnový veľkofilm. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Skutecne jeden z nejlepsich valecnejch filmu. Nechapu srovnani s Vojinem Ryanem, tohle je absolutne o necem jinym a podle me jsou Pouta Valky o trochu lepsi nez Vojin Ryan. Herci jsou vyborny a ani jsem nemel problem, jako ve vetsine asijskych filmu, je rozeznat, tady je kazdej dost odlisnej. Pribeh dvou bratru je hodne originalni a zajimave spracovany a za tech 140 minut se tu toho stane strasne moc, proste naprosto bombasticky. Triky jsou naprosto dokonaly, vyprava velkolepa a cele je to hodne realisticke. Mozna nebyl nejstastnejsi ten zacatek, protoze pak uz bylo jasne, ktery bratr prezije. Z obou bratru se mi daleko vic libil Jin-tae, protoze Jin-seok si furt jen stezoval, jako nejakej chudacek. Na druhou stranu, reziser se hodne zameril na realisticnost a presto Jin-tae probiha prestrelkama, zachranuje spoustu vojaku a spoustu jich zabiji a kulky se mu zazracne vyhejbaj. Co se tyce scen, kdy se nevalci, ale soustredi se na vztahy atd. tak ty jsou fakt hodne emocionalni a dojemny. Taky se hodne povedla hudba a kamera. Jen je skoda, ze tak uzasna hudba hraje jen misty, ale zas na druhou stranu, kdyz nehraje, tak jsou slyset zvuky bitvy a je to jeste vic realisticke. Od tohohle filmu jsem cekal mistrovske dilo a vyjimecny valecny film a toho se mi dostalo, takze 5*. Tohle je jeden z filmu, u ktereho kdyz budete mit vysoke ocekavani, tak pak nebudete zklamany. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Válečný film, který svými 140minutami dokáže odvyprávět krásný a v důsledcích zničující příběh dvou bratrů. Dokonale se dokážete ponořit do atmosféry válkou zmítané Koreji a do obou bratrů, kteří jsou nuceni opustit vše co mají a bojovat za svou vlast. Jak už to tak bývá, jeden z bratrů musí být ten "silný" co ochrání toho "slabšího". Postupem času a dospíváním obou hrdinů se tyto dvě pozice mění. Film se nebojí krve, ani lehké kritiky a proto se stává dost realistickým ve chvílích, kdy to je od válečného dramatu třeba. Jsou tu slabší pasáže, ale na celkový dojem nemají takový vliv. Je těžké srovnávat tento Korejský počin s čímkoliv natočeném ve zbytku světa. Každý film je jiný ať jsou to zmiňovaná Apokalypsa, Full Metal Jacket nebo Thir Red Line. Každý snímek se snažil ukázat něco jiného a tento vítězí v ukázce bratrské lásky napříč diktátem strany, která dokáže rozdělit i na první pohled nerozdělitelné. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Filosofická hloubka u válečných filmů je mi celkem putna, hlavně když mne snímek svou dramatičností a působivým zpracováním dostane do kolen. A to se Taegukgi povedlo dokonale. Jak je už u Korejců dobrým zvykem, emocemi ve filmu nešetří a vám nezbyde, než s pusou do "O" sledovat vypjaté drama dvou bratrů, jihokorejských vojáků, na pozadí velmi krutých, povětšinou zákopových bojů. Některé scény jsou neskutečně silné.. Na nelítostné souboje zoufalých vojáků na bodáky v mazlavém bahně zákopů, popravy lidí, kteří se z nedostatku jídla stali členy komunistické strany či se účastnili komunistických demonstrací, Young-shin a závěrečnou konfrontaci Jin-tae a Jin-seoka, na to jen tak nezapomenu. A že bych místy nedokázal potlačit slzy dojetí, to se mi ještě u válečného filmu nestalo. V mých očích byl vojín Ryan tímto korejským blockbusterem překonán. Král je mrtev, ať žije nový král! ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Neurážela bych tento film srovnáváním s emerickým Ryanem. Pouta války také mají své mušky, mnohdy příliš tlačí na city, ale nelze jim upřít tak jednoznačný protiválečný kontext, že méně než čtyři hvězdičky dát nemohu. Škoda, že testosteron nejde odoperovat, kdyby jeho nadbytek šel léčit, nemusely by být války, z nadbytku estrogenu se takové pitomosti nedělají. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Spojené státy americké vyslaly na korejský poloostrov 302 tisíc vojáků, kteří spolu s menšími jednotkami dalších dvaceti států pomohli jihokorejským jednotkám. (Duoscop)
  • Boje skončily 27. července 1953, kdy byla podepsána dohoda o příměří, která obnovila hranici kolem 38. rovnoběžky a vytvořila Korejské demilitarizované pásmo. Sovětský svaz před konfliktem a po celou dobu války výrazně materiálně podporoval armádu Severní Koreje a čínských dobrovolníků. (Duoscop)
  • Korejská válka byl válečný konflikt, který probíhal od 25. června 1950 do 27. července 1953 mezi Jižní Koreou podporovanou OSN a Korejskou lidově demokratickou republikou neformálně podporovanou Sovětským svazem a Čínskou lidovou republikou. (Duoscop)

Reklama

Reklama