Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh o štyroch robotníkoch, ktorí sa jedného dňa ocitnú bez práce. Keďže je pod ich úroveň zaevidovať sa na úrade práce a tobôž prejsť nejakou rekvalifikáciou, rozhodnú sa situáciu riešiť po svojom a založia si vlastnú firmu. Za posledné peniaze si odkúpia nákladné auto a vrhnú sa do podnikania. Nič však nie je také jednoduché ako sa zdá byť, nie len v podnikaní, ale ani s milujúcimi, hašterivými, smutnými manželkami a nepodarenými deťmi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ach jo... Takové celé je to falešné a utahané a gumové - asi jako že není žádný velký vzlet to skákání na trampolíně... Stačí hopsat, že. Spíše líně na trampotlíně... Marná snaha bez šarmu. Stylizace z nejapnosti, se snahou - však slabé dosti... Pěkná kamera, pěkná hudba, spousta pěkných lidí v závěrečných titulcích, mraky různých státních i jiných podpor a logíček firem na výsluní... :-/ . . . Ano, já věřím tomu, že M.Š. se naučil svoje řemeslo. Tak proč prosím točí takto nudně (g)umné banality? . . . Asi by to chtělo nějaké osvícení sluncem, tady ale d.m.l.n. zase nebylo moc o co stát... Škoda, docela jsem tomu filmu i zezačátku držel palce, zbyl však opět (jak už to tak u těch >našich< filmů mívám) jen pocit marnosti. A jen tím příběhem nepříběhem to rozhodně není... - - - - - (Poprvé viděno 18.2.2009 na ČT1, komentář zde jako mnohý - 19.2.2009) ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Na poměry české novodobé kinematografie překvapivě dobrý film. Film, ze kterého dýchá realita a je až nepříjemně autentický a pravdivý, ne-li přímo depresivní. Ještě že to celou dobu nehraje na smutnou notu a občas se objeví i nějaký ten humor a skvělý hudební doprovod. Ve výsledku potom svěží film s neblahým podtextem. Ach ta česká tragikomika... ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Chudák Csongor Kassai! Tak blbě napsanou postavu s extrémně debilníma replikama si fakt nezasloužil, hlavně jeho druhý výstup. Zajímavý projekt, Navrátil ani Bareš coby Ostravaci nepřesvědčí na sto procent, ale souznění s Kostelným a Martinkou docela funguje. Pro mě překvapivě je nejsuverénnější a nejsympatičtější Ľuboš Kostelný. Líbila se mi velmi civilní Anna Cónová, byť její role nebyla velká. V marastu česko-slovenské novo miléniové tvorby docela zajímavá pecka, spíš pozitivně. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jsem krajně vykolejena tím, že absolutně nechápu zda se příběh odehrával v devadesátých létech či v současnosti. Je ovšem smutné to, že muži od rodiny přišli o práci, ale rozebrat zrovna příběh toho nejnudnějšího nebylo moc chytré. Ostatně zasmála jsem se trochu až těsně před závěrečnými titulky, takže kategorie komedie mi nepřijde příliš upřímná a vhodná. Chcete se zasmát? Tak zapomeňte na naprostou většinu českých filmů, protože náš humor už asi dost přituhuje jako zchladlý puding v lednici. Oceňuji potenciál příběhu, kameru a výkon Oldřicha Navrátila. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy slovenského režiséra Martina Šulíka. Posmešne som si ho prekrstil zo Šulíka na Šulína. Pretože točí samé kokotiny. Post hippiesácke čurácke kokotiny. Jediný jeho film, ktorým ma dokázal aspoň trocha zaujať bol snímok, ktorý zrežíroval v roku 2005. "Slnečný štát alebo hrdinovia robotníckej triedy" je dosť drsná sociálna dráma o štyroch kamarátoch, ktorí sa rozhodli, že budú spolu podnikať. No nedopadne to podľa ich očakávania. Je to neveselá realistická tragikomédia. *** ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Kostel, který hlavní hrdinové filmu vykrádají, se nachází v Karviné-Loukách a je jediným pozůstatkem kdysi běžně osídlené vesnice, která musela v souvislosti s těžbou černého uhlí zmizet. (Zilin)
  • Na 18. ročníku přehlídky českých filmů Finále Plzeň získal snímek hlavní cenu Zlatý ledňáček v kategorii nejlepší celovečerní film. Zároveň byl vybrán do soutěže celovečerních filmů na aktuální ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. (imro)
  • Igora Bareše uvidíme podobně jako ve Výletě (r. Alice Nellis) často za volantem auta, avšak řidičský průkaz stále nemá. (imro)

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama