Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh o štyroch robotníkoch, ktorí sa jedného dňa ocitnú bez práce. Keďže je pod ich úroveň zaevidovať sa na úrade práce a tobôž prejsť nejakou rekvalifikáciou, rozhodnú sa situáciu riešiť po svojom a založia si vlastnú firmu. Za posledné peniaze si odkúpia nákladné auto a vrhnú sa do podnikania. Nič však nie je také jednoduché ako sa zdá byť, nie len v podnikaní, ale ani s milujúcimi, hašterivými, smutnými manželkami a nepodarenými deťmi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z nejlepších českých (či československých) porevolučních filmů - funguje řemeslně, vypadá skvěle, ostravština je o světelné roky autentičtější než strašlivá pražská lašština v Želarech, dialogy živé a vtipné, herci výborní a sympatičtí (až na Martinka), scénář nezhovadilý, režie sebevědomá. Pro Ostraváka učiněný požitek, pro ostatní skvělý film. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Sympatické a výrazné herecké výkony, sympatický film, na který jen tak nezapomenete (zvláště pokud znáte Ostravu). Škoda úplně nesmyslného závěru, který všechno předchozí těžce sráží: parta ostravsko-slovenských robotníků by takto na veřejnosti, navíc ve dne, nikdá neskákala, to mi věřte. A za střízliva už vůbec ne. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nepříliš optimistická tragikomedie z nepříliš optimistické současnosti, zdobená kvalitními hereckými výkony (dostal mě obzvlášť Igor Bareš). Zasazení pestré mozaiky charakterů do "děvuchy věrné" bylo výborným tahem, viz taxikářovo vyprávění ze života. Atmosféra jako z Nohavicových písniček, solidních 80% ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Na poměry české novodobé kinematografie překvapivě dobrý film. Film, ze kterého dýchá realita a je až nepříjemně autentický a pravdivý, ne-li přímo depresivní. Ještě že to celou dobu nehraje na smutnou notu a občas se objeví i nějaký ten humor a skvělý hudební doprovod. Ve výsledku potom svěží film s neblahým podtextem. Ach ta česká tragikomika... ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si jednou zase byl nucen vychutnat film v autobuse Student Agency a opět bych řekl, že bylo zajímavější sledovat okolo plynoucí přírodu, která je na trase Brno-Praha vpravdě daleko zajímavější. Je mi jasné, že tomu sledování v buse příliš nepřidá, ale i tak jsem na tomto filmu neshledal nic, co by si žádalo, abych to viděl víckrát. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Kameraman Martin Štrba a skladatel Vladimír Godár pracovali s režisérem Šulíkem na všech jeho sedmi celovečerních filmech. (imro)
  • Kostel, který hlavní hrdinové filmu vykrádají, se nachází v Karviné-Loukách a je jediným pozůstatkem kdysi běžně osídlené vesnice, která musela v souvislosti s těžbou černého uhlí zmizet. (Zilin)
  • Na 18. ročníku přehlídky českých filmů Finále Plzeň získal snímek hlavní cenu Zlatý ledňáček v kategorii nejlepší celovečerní film. Zároveň byl vybrán do soutěže celovečerních filmů na aktuální ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. (imro)

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama