Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh o štyroch robotníkoch, ktorí sa jedného dňa ocitnú bez práce. Keďže je pod ich úroveň zaevidovať sa na úrade práce a tobôž prejsť nejakou rekvalifikáciou, rozhodnú sa situáciu riešiť po svojom a založia si vlastnú firmu. Za posledné peniaze si odkúpia nákladné auto a vrhnú sa do podnikania. Nič však nie je také jednoduché ako sa zdá byť, nie len v podnikaní, ale ani s milujúcimi, hašterivými, smutnými manželkami a nepodarenými deťmi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Přijemny filmeček z Ostravska, kde se nehraje na nějake velke techtle mechtle, ale na normalni životy normalnich občanu z tej nižši třidy. Tož takovy Igor Bareš je Ostravak jak poleno, ten nemusi nic hrat, ten stači jen na place stat. Sem tam někomu po hubě dat. I když de jen o barvoslepeho cigana. Ten Navratil taky neni špatny, tož nebyl vidět tak často jako Bareš ale co, hlavně že nic nekazil. A vubec, nikdo nic nekazil. Cele je to take přijemne, po skončeni zustal blaženy škleb na tvaři. Tož ale cosik mi tam k tej pate hvězdě chybělo. Možna to bylo moc kratke, možna se tam zbytečně cpala komedie, jako drama by byl film lepši. Co už, čtyry hvězdy taky neni malo, ne? Pyčo ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Ač jsem žena, film se mi líbil. Hned vám vysvětlím proč. On sice spíše ukazoval svět mužů, protože hlavními hrdiny byli čtyři muži, ale mi to teda nevadí, navíc mu dávám velké plus, protože v kraji, o kterém byl film, žiju a musím říct, že se filmařům podařilo vykreslit problémy a dobu, místa, postavy a děj přesně tak, jak to tady prostě je. To se mi líbilo. Holt život tu máme krušný, páč Praha je daleko a jsme pro ně spíše daleká cizina, ale žije se tu krásně. Takže film dostává body především za dobré herce a bezvadné vykreslení realističnosti našeho kraje a "Ostravy černe, děvuchy věrne". ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy slovenského režiséra Martina Šulíka. Posmešne som si ho prekrstil zo Šulíka na Šulína. Pretože točí samé kokotiny. Post hippiesácke čurácke kokotiny. Jediný jeho film, ktorým ma dokázal aspoň trocha zaujať bol snímok, ktorý zrežíroval v roku 2005. "Slnečný štát alebo hrdinovia robotníckej triedy" je dosť drsná sociálna dráma o štyroch kamarátoch, ktorí sa rozhodli, že budú spolu podnikať. No nedopadne to podľa ich očakávania. Je to neveselá realistická tragikomédia. *** ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Kdybych totéž v bledě modrém neviděl dříve v perfektním britském "Brassed Off" s Ewanem McGregorem, uvažoval bych nejspíš i o čtvrté hvězdičce. Jednoznačně spíše vtipné než vážné, což je dobře, protože sociální sondu na tohle téma bych zrovna vidět nemusel. Najdeme tu několik bezva hlášek ("No tak to asi není on..."), ale u části z nich se mi zdálo, že už někde byly. Celkově je film sice poněkud nevyvážený, ale jedním si u mě velice šplhnul tím, že je popřením Troškova dělení filmů na "pro diváky" a "pro kritiky" u tohoto se pobaví všichni bez rozdílu. Velice slušné tři. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +dobří herci, povedená snaha o sebekritiku Ostravska, některé scény jsou fakt úlet -no někdy se postavy chovají opravdu uhozeně a jde to až moc do extrému/// Příjemný film. Hlavně ze začátku vtipný, později více bezradný, depresivní a drsný. Casting je zajímavý, trošku neokoukaný. Petře Špalkové to extrémě seklo a Csongor Kassai je takovej atyp. Protože ve mě film zanechal zvláštní pocit, přikloním se ke 4*. Nenudil jsem se./// Celkem 71%/// ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Anglický název snímku je „The City of the Sun or Working Class Heroes“. (imro)
  • Kameraman Martin Štrba a skladatel Vladimír Godár pracovali s režisérem Šulíkem na všech jeho sedmi celovečerních filmech. (imro)

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama