Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh o štyroch robotníkoch, ktorí sa jedného dňa ocitnú bez práce. Keďže je pod ich úroveň zaevidovať sa na úrade práce a tobôž prejsť nejakou rekvalifikáciou, rozhodnú sa situáciu riešiť po svojom a založia si vlastnú firmu. Za posledné peniaze si odkúpia nákladné auto a vrhnú sa do podnikania. Nič však nie je také jednoduché ako sa zdá byť, nie len v podnikaní, ale ani s milujúcimi, hašterivými, smutnými manželkami a nepodarenými deťmi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +dobří herci, povedená snaha o sebekritiku Ostravska, některé scény jsou fakt úlet -no někdy se postavy chovají opravdu uhozeně a jde to až moc do extrému/// Příjemný film. Hlavně ze začátku vtipný, později více bezradný, depresivní a drsný. Casting je zajímavý, trošku neokoukaný. Petře Špalkové to extrémě seklo a Csongor Kassai je takovej atyp. Protože ve mě film zanechal zvláštní pocit, přikloním se ke 4*. Nenudil jsem se./// Celkem 71%/// ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nepříliš optimistická tragikomedie z nepříliš optimistické současnosti, zdobená kvalitními hereckými výkony (dostal mě obzvlášť Igor Bareš). Zasazení pestré mozaiky charakterů do "děvuchy věrné" bylo výborným tahem, viz taxikářovo vyprávění ze života. Atmosféra jako z Nohavicových písniček, solidních 80% ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Čím mě Sluneční stát (co má mimochodem znamenat ten název?) zaujal bylo to, že jsem po dlouhé době měl v kině pocit, že na plátně nesleduji filmové postavy, ale obyčejné lidi. Dalším sympatickým plusem je určitě fakt, že Šulík netlačí na pilu a zajímá se o své hrdiny nikoli v nějaké vyhrocené situaci (až na krádež náklaďáku), ale v pekle běžných dní, plných bezvýchodnosti a smutku. Humor je přirozený, není tu stopy po hláškování ve stylu mnoha současných českých filmů. Herecké výkony i kamera odpovídají dokumentárnějšímu pojetí. Sympaticky neokázalý film se zajímavými postavami - myslím, že Sluneční stát toho může vnímavému divákovi nabídnout docela dost. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Hodnotím za 2........Typicky český dějově nesouvislý celkem úsměvný a poutavý film. Příběh je svou kvalitou téměř srovnatelný s nedávno zveřejněným snímkem ŠTĚSTÍ . Herecké obsazení téměř nenápadných herců bylo celkem slušně provedeno , jen co mi snad scházelo byl dokonalejší scénář, ketrý filmu celkem dost škodil. Takže nepromarněný čas paráda. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si jednou zase byl nucen vychutnat film v autobuse Student Agency a opět bych řekl, že bylo zajímavější sledovat okolo plynoucí přírodu, která je na trase Brno-Praha vpravdě daleko zajímavější. Je mi jasné, že tomu sledování v buse příliš nepřidá, ale i tak jsem na tomto filmu neshledal nic, co by si žádalo, abych to viděl víckrát. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Anglický název snímku je „The City of the Sun or Working Class Heroes“. (imro)
  • Původní scénář se odehrával v Bratislavě, ale kvůli nedostatku financí se musela výroba přesunout do Ostravy. (imro)

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama