Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh o štyroch robotníkoch, ktorí sa jedného dňa ocitnú bez práce. Keďže je pod ich úroveň zaevidovať sa na úrade práce a tobôž prejsť nejakou rekvalifikáciou, rozhodnú sa situáciu riešiť po svojom a založia si vlastnú firmu. Za posledné peniaze si odkúpia nákladné auto a vrhnú sa do podnikania. Nič však nie je také jednoduché ako sa zdá byť, nie len v podnikaní, ale ani s milujúcimi, hašterivými, smutnými manželkami a nepodarenými deťmi. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

Úžasná Havlova svoboda, demokracie, zaměstnanost, prosperita  a tržní ekonomika v přímém přenosu.

Zik.M

Zik.M (hodnocení, recenze)

No tak tento film mě velice překvapil. Až na takový ten přehnaný rádoby ostravský přízvuk skvělé výkony herců v čele s Barešem,Kostelným (několikrát zde zmláceným...) a Navrátilem doplněnými C. Kassaiem. Já sem se u tohoto filmu velmi bavil. Kéž by se dále tímto směrem odvíjela novodobá československá tvorba. Pro mě 80%.

mibara

mibara (hodnocení, recenze)

Sluneční stát aneb socialistický člověk prostě v kapitalismu žít nemůže.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Matty s Hal Moorem se nějak přeslechli. Podle mě tam neříká "cigána", ale "cypa", což mi na celou tu situaci sedí mnohem líp. Jinak ostravština je v tom filmu hodně nepovedená, ale cyp s tím.

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

Sulik je na slovensku v dnesnej dobe jeden s troch ludi ktory dokazu este tocit dobre filmy.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Dívám se na hodnocení a jsem rád, že tento film dokážou lidi ocenit :-)

 (hodnocení, recenze)

Film Sluneční stát jsem zhlédl teprve při jeho televizní premiéře,ale musím říct,že ve mě zanechal jen docela vlažný dojem. Realisticky zobrazuje krizové životní situace příslušníků "nižší střední třídy" v regionu postiženém značnou nezaměstnaností. Je zde názorně předvedena ta nejhrubší lidská bezohlednost,beznaděj,zodpovědnost člověka za své konání,různé zlomové momenty,jako např. ukradení vozu a tím ohrožení podnikání aj. Parta lidí,kteří dali dohromady transportní firmu,mi připadala poněkud nesoudržná,vztahy mezi nimi nebyly dotažené,nezřetelně vykreslené,nevím,zda je svedla dohromady pouze dočasná ztráta zaměstnání,čí zda byli přáteli již z dřívějška.Je nesporně chvalitebné,když se člověk snaží postavit na vlastní nohy a zajistit si obživu svou vlastní činností. Závěr filmu ale vede k tomu,že neúspěšní podnikatelé opět upadají do jha tovární dřiny a jsou tak odkázáni na jiného zaměstnavatele. Zcela mlhavý zůstává moment hledání si nové práce,který zde nebyl dostatečně vykreslen.Očekával bych,že dají člověku nějaký předobraz,podle něhož by mohlo být užitečné převzít si vzor.Také mi přišly velmi trapné ty anglické repliky,jimiž se měli potencionální uchazeči blýsknout u přijímacího pohovoru.Jejich význam jsem opravdu nepochopil. Tomuto lehce podprůměrnému dílu předpovídám,že zůstane celkem rychle zapomenuto,ve srovnání s některými jinými díly mu chybí vtipné vsuvky,svižnější spád.Moje hodnocení:tři za snahu O.Navrátila a I. Bareše.Jinak opravdu řadový film,který si nezaslouží větší pozornost.

tančísvlky

tančísvlky (hodnocení, recenze)

kam sa podela poetika zo ZAHRADY ,pán šulík spamätajte sa . Márne rozmýšlam za čo tu treba chváliť - otrasné

4daPeace

4daPeace (hodnocení, recenze)

Gratuluji hercum Divadla Petra Bezruce k hojne ucasti v tomto filmu - Lucka Zackova, Norbert Lichy, Kostas Zerdaloglu... :o)

Miki68

Miki68 (hodnocení, recenze)

Po dlouhé době český (no možná spíše slovenský, ale proč to rozlišovat...) film, osázený věrohodnými postavami, žijícími ve věrohodném prostředí (spojující mrazivě krásné a zároveň odpuzující pohledy na industriální Ostravu) a pronášející věrohodné repliky. Dobře postavený scénář (Šulík), výborná kamera (Štrba), velmi uvěřitelné situace, zahrané s vysokým standardem vhodně vybranými herci (Igor Bareš, Petra Špalková, Luboš Kostelný, Anna Šišková...) Zdá se, že producent Čestmír Kopecký má vyloženě "čuch" na dobré filmy (mj. Nuda v Brně, Knoflíkáři...). Jen ještě dostat film k širšímu publiku, vypadá to, že se mezi těmi všemi King Kongy a Pány Prstenů ztratil, a to je rozhodně škoda, protože mezi místní produkcí za poslední roky tenhle film dost vyčnívá.

 (hodnocení, recenze)

Film mne zaujal.Nizkorozpoctovy film, ktery mi nabidnul daleko vice nezli jine nenizkorozpoctove filmy.Od doby filmu "Vylet" jsem se tak dobre necitil .Jen kdyby mohlo byt mozne videt vice takovych filmu, at uz nasich ci slovenskych.Neni to Vlacil, neni to Forman, neni to Menzel, ale je to dobre.

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama