Reklama

Reklama

Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí

  • angličtina Rail Yard Blues
Trailer

Obsahy(1)

"Film 'Ještě žiju.' je současná, přiměřeně suchá, lehce absurdní filmová tragikomedie o středně velkém českém nádraží v létě," říká producent filmu Jiří Konečný. Postavami filmu jsou nádražáci, kteří řeší, nebo se spíš snaží, ve velmi humorné nadsázce, řešit své malé "vzájemnosti" na pozadí mizejícího genia loci místa, do něhož byli zasazeni. "Film se snaží zobrazit skutečné lidi, ne z prstu vycucané, papírem šustící dramatické postavy," říká režisér Pavel Göbl. Před kamerou se vedle známého Jaroslava Duška objeví herci Igor Chmela, Roman Slovák, Slovenka Petra Beoková a Polák Riszard Doliński a skvělí neherci Jiří Vymětal a Slovák Jozef Polievka. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Vanson

Vanson (hodnocení, recenze)

Je to geniální film stylově zařaditelný k filmům Intimní osvětlení nebo Městečko. Rozhodně jeden z nejlepších českých filmů posledních několika let. Žádný trapný humor, konzumní či politická podlézavost. Je to film ze života obyčejných lidí pracujícíh na nádraží. Velice realistický pohled bez přikrášlování či trapného vyumělkovaného humoru nebo rádobydramatických scén. Pan Dušek je zde jako třešnička na dortu. Režiséru upřímně blahopřeji.

Pucmeloud

Pucmeloud (hodnocení, recenze)

Docela realistický obraz života obyčejných lidí a jejich obyčejných problémů. Docela jsem se bavil u některých dialogů a scének. Myslím, že autoři pěkně vystihli uprášenou a upachtěnou poetiku rozpadajících se českých nádraží a lidiček zasazených do tohoto zoufalého prostředí, lidiček, kteří mají tak prosté a jednoduché životní touhy a přání. Opravdu jsem se nenudil.

na příspěvěk reagoval sator

Heretic

Heretic (hodnocení, recenze)

**, ta druhá je za písničku při titulcích(Mňága a ždorp-Cesta je cíl). A když se zamyslím nad tou první, tak ta je asi za nádražáckou hantýrku.

Lengyang

Lengyang (hodnocení, recenze)

Záznam života malého nádraží a jejich "obyvatel", kteří dost možná žijí mezi námi. Příběh plyne sice velice pomalu, ale překvapivě není nudný naopak je plný hezkých poetických obrazů (alespoň pro mne).

mfanta

mfanta (hodnocení, recenze)

Koncentrovana nuda a trapnost. Herecke vykony nehercu rozhodne tomuhle filmu nepridaly, spise naopak. Obavam se, ze hlavni problem bude v rezii, protoze pribeh neni zase tak chudy, jak se cloveku zda, kdyz odchazi z kina.

vranekt

vranekt (hodnocení, recenze)

Tento film me dost zklamal, tesil jsem se na prijemny film, ale uprostred jsem se ani nedivil odchazejicim divakum. Nejvice me zklamala absence jakehokoliv deje a opravdu tragicke vykony hercu - nehercu. Obsadit neherce do filmu a jeste se tim chlubit neni zas takove umeni. Pokud ale predvedou takovy strnuly vykon jako v "Jeste ziju" tak je to pro divaka dost utrpeni. Skoda

Reklama

Reklama