Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Zazie 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy odehrávající se v atraktivní tajuplné lokalitě, kde skupina vědců/badatelů/archeologů pátrá po něčem nebezpečném. Zpočátku to vypadalo zajímavě: rumunské hory s ruinami kláštera jsou velmi slibné. I nezbytné atributy: mladá krásná vědkyně (jak to ty Američanky dělají, že zvládnou tak mladé vědeckou kariéru a ještě jim zbyde čas na perfektní makeup?), replika "co to sakra je?" (v tomto znění 2x, varianty nepočítány). Pak se ale vetřela nuda a zůstala až do konce. A nezahnal ji ani náš milovaný Ztracený Daniel Dae Kim. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

No, jde v podstatě o takový film skoro až televizního ražení, kde jsou takové brr obludy, pak tu existuje pár lidí, kteří je vyrušili, odhaluje se zde přitom "překvapitelný" původ těchto příšerek atd. atd., čili tohle si prostě asi dokážete představit, ale co chci říct, i tyhle filmy se dají občas shlédnout. Já si u toho dělal i něco jinýho, a byla to celkem solidní kombinace. ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

Nemusím snad opětovně zmiňovat svoji náklonnost k hororům, i když většina z nich je opravdu nekvalitní. Výjimku netvoří ani jeskyně, která mě ale mile překvapila. 38%?jéé říkám si, to zas bude sračka. Ale ono se to dalo přežít, dokonce se dalo bát, dokonce to zas taková slátanina nebyla. Nápad vskutku nápaditý:) a ten konec? Čekám něco průměrného a něco průměrného se mi dostane. Jsem celkem spokojená, že se stalo, jak jsem doufala, a nic se nepokazilo. Ale vtom šok a jeskyně nabyla nových rozměrů... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Námět se mi vážně líbil, jakožto i atmosféra podzemního světa, ve které se střídá klaustrofobická stísněnost a naopak otevřenost velkých kaveren. Zpracování i scénář jsou ovšem nablblé až hrůza. Jeskyně je samozřejmě důsledným aliením vývarem a kompilátem těch nejotřepanějších klišé i nelogičností. Titulní postavy jsou dobré skutečně leda tak k podpírání, většina dialogů voní po blbosti a triky jsou úhrnem béčkově směšné. Nicméně když přijmete tuhle hru "pojďme se bavit nepůvodností", je to celkem zábavně strávených 90 minut. Bez následků tím, či oním směrem. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

V rumunských Karpatoch sídli nielen knieža Drakula, ale aj lietajúca mäsožravá jaskynná potvora. Je hladná a veľmi krvilačná. A ako na potvoru, jej vychodené podzemné suchozemské, vzdušné i podvodné trasy skríži skupina prapodivne sa správajúcich aj oblečených "jaskyniarov". Akoby si len tak odbehli priamo z mexických pláží do vysokohorského krasu v ústrety tajomstvám skrytým pod stáročným chrámom. Ich dialógy, móresy a spôsoby úniku pred monštrom sú zmesou chaosu, nudy, wtf a nezáujmu. Až do tej miery, že v druhej polovici filmu jednoznačne fandím lietajúcej jaskynnej kreatúre. Vyzerá ako bratranec Votrelca. No prial som jej, aby sa po rokoch diéty konečne poriadne nažrala a zbaštila všetkých tých odpudivých človečích trotlov. Hviezdičku dávam za zaujímavé jaskynné zábery a scény podzemného potápania. Zvyšok: čistý šit. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Herci strávili během natáčení, na které dohlíželo několik světových expertů na potápění, denně 10 až 12 hodin v mokrém oblečení, aby bylo jejich vystupování co možná nejvíce reálné. (imro)
  • Australskému debutantovi Bruce Huntovi producenti svěřili na Jeskyni 30 mil. dolarů, ale během úvodného víkendu (26. – 28. 8. 2005) zaznamenali zisk pouhých 6 milionů. Po měsíci film v amerických kinech vydělal 14,5 milionu. (imro)
  • Hned v úvodu skupina vědců a potápěčů cestuje českým nákladním automobilem Tatra 813 8x8 Kolos. (ing)

Reklama

Reklama