Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak špatné jak by se na první pohled mohlo zdát. Dokonce pouze o krapet horší, než jsem čekal. Naopak mě prvních čtyřicet minut opravdu bavilo. A to myslím zcela vážně. Bavilo. Podvodní scenérie jsou nádherné, příběh správně tajuplný. (Aby taky ne, když je to v Karpatech) A máme tu taky Cersei ze Hry o trůny. Pár vědců najde pod zbortěným kostelem vchod do podzemní jeskyně. Ano, kolikrát jsme tohle už slyšeli. Uvnitř se cesta ven uzavře a oni objeví dosud neznámý druh. Krom toho, že plakát filmu lže, jako když tiskne. Tak po nějaké polovině filmu vezme atmosféra za svoje a zbytek filmu je už rutinní a předvídatelná nuda. Nechápu proč. První půlku se film skutečně snaží navnadit hezkým prostředím, kvalitou výpravy a i scénářem. Pak vtrhne na plac přerostlá ještěrka a atmosféra jde do kopru. Neuvěřitelná škoda. Konec filmu je nenápaditý, nudný a skutečně béčkový až to bolí. Epilog je naprosto směšný. [Extended] (62 %) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Námět se mi vážně líbil, jakožto i atmosféra podzemního světa, ve které se střídá klaustrofobická stísněnost a naopak otevřenost velkých kaveren. Zpracování i scénář jsou ovšem nablblé až hrůza. Jeskyně je samozřejmě důsledným aliením vývarem a kompilátem těch nejotřepanějších klišé i nelogičností. Titulní postavy jsou dobré skutečně leda tak k podpírání, většina dialogů voní po blbosti a triky jsou úhrnem béčkově směšné. Nicméně když přijmete tuhle hru "pojďme se bavit nepůvodností", je to celkem zábavně strávených 90 minut. Bez následků tím, či oním směrem. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Nenapadá mě, čím začít další komentář a pokud možno se neopakovat, jaké vhodné první slovo zvolit, proto bych trochu zaexperimentoval a jako lék proti své bezradnosti použil Google: „V průměru řekne dítě své první slovo okolo 10-11 měsíců, obvykle je to jen opakování jednoduchých slabik „tata“, „mama“, „brmbrm“ pro pití, „hamham“ pro jídlo. Často jsou tyto zvuky doprovázeny znamením, například ukázáním na předmět, aby dítě vyjádřilo: „Podívej se na to!“ Toliko úvod, jehož závěr bych pouze poupravil na "Nedívejte se na to!". Teď již k samotnému filmu. Jeskyně je blbý horor, ve kterém blbé postavy dělají hloupé věci. Blbé věci, abych byl přesnější. Jejich počínání se zdráhá býti logickým. Do chřtánů přerostlých vakoveverek (s dostatečně bujnou fantazií je taky uvidíte) se derou hezky jeden za druhým a požíráni jsou s ještě menší dávkou nápaditosti než oběti dvacet let starého vetřelce. Režie, ač debutantská, není úplně marná, to hlavně scénář jí zákeřně podráží nohy. Také nesympatické krmivo krvelačných mazlíčků snaží se jevit více k sežrání, což se daří přinejmenším Piper Perabo, jejíž rodiče byli při vymýšlení jména snad až příliš tvůrčí. Jako asijského zástupce multikulturní směsky můžete poznat „toho Korejce ze Ztracených“. Do ztracena vyznívá celá Jeskyně, horor bez atmosféry, bez jediné strašidelné scény a s trapně okázalým finále. Možná, kdyby tvůrci zahalili do úplné tmy větší část filmu, řekněme 93 minut... . A teď považte, tato hrůza, tento sliz seškrábaný z nějaké zapadlé jeskynní chodby, si našel cestu do českých kin. Parádní, rovněž „jeskyňářská“ napínačka Pád do tmy nikoliv. Na světě není žádná spravedlnost. 20% Zajímavé komentáře: Adrian, Desperado, Klay, Radiq ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelného Hausera a jeho tu svalnaté, tu půvabné kolegy ze speleologického týmu chtějí spapat rumunští jeskynní bubáci z latexu. Jak to napsat kulantně.. Mezi levou a pravou půlkou hýždě má každý Jeskyni, ze které čas od času vyjde zapáchající, do hněda zabarvená a konzistencí velmi řídká záležitost. Doporučuji ji rovnou spláchnout, jde totiž o The Cave od Bruce Hunta.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka amerických vedcov prichádza do odľahlej časti Rumunska, aby preskúmala doposiaľ neprebádanú jaskyňu. Kým vstupnú bránu cez starý kostol z 13 storočia väčšina vníma ako symbolický prejav tamojšej kultúry, skutočná pravda čaká na svoje odhalenie. Hovorím si, pusti si pred spaním nejakú kok***nu, ktorá ťa nebude nútiť zapínať mozgové bunky. Tak sa mi to všetko krásne splnilo. Úvodná polovica žiadna sláva. Následne sa síce príbeh celkom slušne rozbehol, a zrazu sa bolo na čo pozerať, no tak či onak, tento snímok si svoje nízke hodnotenie plne zaslúži. Boh vie či sa aj vo filmovom priemysle dáva daňové priznanie. Nič ma do toho nie je, ale mňa by celkom zaujímalo kde sa podelo tých 30 melónov. Že by všetok rozpočet zožrali plastelínové, agresívne chobotničky z II. patra? Alebo snáď ten gumový lietajúci votrelec? Každopádne, niekto sa nabalil, no jaskyňa z Rumunského Medjugori to rozhodne nebola - 40%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 24. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Bruce Hunt debutoval Jeskyní jako režisér, dosud měl za sebou jen práci pomocného režiséra trilogie Matrix. (imro)
  • V závěrečných titulcích filmu zazní píseň "Nemo" od finské hudební skupiny Nightwish. Záběry z filmu se také objevují v alternativní verzi videoklipu pro tuto píseň. (MsUtahraptor)

Reklama

Reklama