Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (308)

Gemini 

všechny recenze uživatele

No...moje (dnes už bývalá) tchýně na tom byla v kině a byla z toho filmu ne snad přímo nadšená, ale hrozně se jí líbil. Bylo to napínavé, bylo to děsivé a mělo to děsně překvapivý konec. Pokud vás napadlo totéž, co mě, tak vězte, že spálené listí z ní kupodivu cítit nebylo;) Další racionální vysvětlení? Nebyla dlouho v kině a jako žena v domácnosti žije trochu odtržená od reality...a volí komunisty, což myslím hovoří samo za sebe:)) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Cole Hauser je prostě magnet na špatné filmy. Ten člověk má určitý potenciál, ale jak je někde ohlášená jeho účast, větřím průšvih. U Jeskyně jde zatím o jeho "vrcholné" dílo. Báječná gumová monstra, úchvatná jeskyně, ve které může být na témže místě led i oheň, do toho se někomu dokonce povede umřít dvakrát a jedna cesta umí mít hned několik podob. Hvězdičku za scénu na skále a za Marcela lurese, kterého je pro podobné shity vyloženě škoda, 4 dolů za vše ostatní... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nenapadá mě, čím začít další komentář a pokud možno se neopakovat, jaké vhodné první slovo zvolit, proto bych trochu zaexperimentoval a jako lék proti své bezradnosti použil Google: „V průměru řekne dítě své první slovo okolo 10-11 měsíců, obvykle je to jen opakování jednoduchých slabik „tata“, „mama“, „brmbrm“ pro pití, „hamham“ pro jídlo. Často jsou tyto zvuky doprovázeny znamením, například ukázáním na předmět, aby dítě vyjádřilo: „Podívej se na to!“ Toliko úvod, jehož závěr bych pouze poupravil na "Nedívejte se na to!". Teď již k samotnému filmu. Jeskyně je blbý horor, ve kterém blbé postavy dělají hloupé věci. Blbé věci, abych byl přesnější. Jejich počínání se zdráhá býti logickým. Do chřtánů přerostlých vakoveverek (s dostatečně bujnou fantazií je taky uvidíte) se derou hezky jeden za druhým a požíráni jsou s ještě menší dávkou nápaditosti než oběti dvacet let starého vetřelce. Režie, ač debutantská, není úplně marná, to hlavně scénář jí zákeřně podráží nohy. Také nesympatické krmivo krvelačných mazlíčků snaží se jevit více k sežrání, což se daří přinejmenším Piper Perabo, jejíž rodiče byli při vymýšlení jména snad až příliš tvůrčí. Jako asijského zástupce multikulturní směsky můžete poznat „toho Korejce ze Ztracených“. Do ztracena vyznívá celá Jeskyně, horor bez atmosféry, bez jediné strašidelné scény a s trapně okázalým finále. Možná, kdyby tvůrci zahalili do úplné tmy větší část filmu, řekněme 93 minut... . A teď považte, tato hrůza, tento sliz seškrábaný z nějaké zapadlé jeskynní chodby, si našel cestu do českých kin. Parádní, rovněž „jeskyňářská“ napínačka Pád do tmy nikoliv. Na světě není žádná spravedlnost. 20% Zajímavé komentáře: Adrian, Desperado, Klay, Radiq ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Díváte se, díváte a říkáte si: tak kdypak se o objeví? No až se to objeví, promnete si oči a pomyslíte si: jakpak to bude dál šlapat, jak to vůbec může šlapat, jak to šlape? "Šlape to dobře, ale neseje to." Ach, pardon, hláška z jiného filmu, můj komentář je velice rozverný, aniž jsem něco požil či vdechnul, ona totiž jiná obrana proti volovinám snad neexistuje. Patrick Tatopoulos se vyřádil na Godzille, ale tahle monstra jsou hybrid (ha, ha, jaký dvojsmysl) a je to pitomé...a nudné...a...a mě už nebaví psát, omluvte mě, musím jít ven nadýchat se trošku čerstvého vzduchu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $15,007,991Tržby Celosvetovo $33,296,457║ Nevýrazné béčko, nič viac. /20%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Námět se mi vážně líbil, jakožto i atmosféra podzemního světa, ve které se střídá klaustrofobická stísněnost a naopak otevřenost velkých kaveren. Zpracování i scénář jsou ovšem nablblé až hrůza. Jeskyně je samozřejmě důsledným aliením vývarem a kompilátem těch nejotřepanějších klišé i nelogičností. Titulní postavy jsou dobré skutečně leda tak k podpírání, většina dialogů voní po blbosti a triky jsou úhrnem béčkově směšné. Nicméně když přijmete tuhle hru "pojďme se bavit nepůvodností", je to celkem zábavně strávených 90 minut. Bez následků tím, či oním směrem. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Vážení športoví fanúšikovia: v tohtoročnom podzemnom match-dueli roka The Descent versus The Cave, druhé zmieňované mužstvo vyšlo síce zo zápasu s jasným debaklom, ale žiaľ ani zďaleka nie tak ťažkým, aký sme utrpeli my - samotní diváci, ktorí sme sa museli ich křčovitému výkonu prizerať. A to prosím, rozpočet futbalového mančaftu The Cave na tento zápas oproti prvému menovanému bol niekoľkonásobne vyšší. Žiaľ, totálna neschopnosť trénera mužstva na režisérskej stoličke vymyslieť čo i len trocha zaujímavú stratégiu v nanajvyš sterilných akčných súbojoch sa podpísala ešte aj pod podpriemerné výkony hráčov v hereckom poli, ktorým režisér v predpísanom scenári opakoval iba tie najotrepanejšie dialógové formulky, pričom samotná ich logika umiestnenia ako i postupného nadväzovania vykazovala miestami až stopy demencie. Niet sa potom čomu čudovať, že atmosféra u divákov v hľadisku úspešne atakovala bod mrazu. Situáciu z úplného dna odpadu zachránil za ihriskom pristavený a napustený bazén, v ktorom počas prestávky unavení hráči predviedli za účelom relaxácie pár zaujímavých skokov do vody, ako i na efekt pekné, takmer akvabelistické cviky nasnímané umne zakomponovanou kamerou pod hladinou. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Do zhruba poloviny stopáže nuda k ukousání, ale poté zřejmě tvůrci přebrali mezcalin a jiné omamné látky a zcela se utrhli ze rětězu reality. To co se rozpoutá je prostě nepopsatelný úlet. Již tak stupidní děj dostává na frak totální absencí logiky, posloupnosti scén či čehokoli jiného. "Dialogy" jsou velkým zážitkem. Stejně tak jako nápadité akční scény - plamenomet á la MacGyver budiž příkladem. Snímek, u kterého se vrchovatě pobavíte na účet tvůrců. Plně docenitelné až ve více lidech a ideálně v mírně podroušeném stavu, teprve poté vyniknou v plné kráse kvality tohoto uměleckého díla. Hláška s mapovací pistolí jistě jednou vejde do filmových dějin jako jedna z nejstupidnějších vůbec. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Johnny Klimek, Reinhold Heil: 1. Irreversal - Killswitch Engage ,2. Nemo - Nightwish ,3. You Eclipsed By Me - Atreyu ,4. I'll Find the Way - Ill Nino ,5. Inspiration on Demand - Shadows Fall ,6. Pull Harder on the Strings of your Martyr - Trivium ,7. Daylight Dancer - Lacuna Coil ,8. Hard Night - Open Hand ,9. Love Lost in a Hail of Gunfire - Bleeding Through ,10. Medieval - Diecast ,11. Love? - Strapping Young Lad ,12. Magnolia - Bury Your Dead ,13. A Threnody for Modern Romance - It Dies Today ,14. Blood & Thunder - Mastodon ,15. Prescription - Vext ,16. King of the Demimonde - Burning Brides ,17. Taking You Down - Egypt Central ,18. Conflicted, Conditioned - Devilinside ,19. Bring the Pain/Multiple Incisions - Candiria , ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Film, ktery je mnohdy oznacovan za nehoraznou sracku. Me se libil. Prvni polovina je vyslovene nuda, ale sotva prijde na radu akce, je na co se koukat. Freneticke strihy bez ladu a skladu, prostorove anomalie, genialni scena, kdy se hrdinka houpe na lane nad propasti a pritom se snazi sejmout zrudu plamenometem, srdce kazdeho milovnika velespatnych becek musi zaplesat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Fakt netuším, kto ho vykrádal a či vôbec niekto niekoho, keďže oba filmy mali premiéru v rovnakom roku, ale faktom je, že snaživé béčko Jaskyňa sa so spriazneným resp. konkurenčným Marshallovým Pádom do tmy dá porovnať len ťažko. Ak vôbec. Ale kto má rád malé béčkarské, podzemné a krvavé survival horory, príde si na svoje. Relatívne. Možno. Je prítomný náznak strašidelnej atmosféry, solídnej akcie a príjemne skombinovaného kastingu (Američan Hauser z Čiernočiernej tmy tentokrát z hlavného ľudského záporáka povýšil na hlavnú kladnú hviezdu, Kórejčan Daniel Dae Kim z Nezvestných, Rumun Marcel Iures z Peacemakera atď.). Diváci nadšení neboli, film s rozpočtom 30 miliónov celosvetovo nezarobil ani 20. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

V záplavě špatných hodnocení jsem se rozhodl od filmu nic neočekávat a byl jsem docela mile překvapen. Je to sice béčko, ale v tom nejlepším slova smyslu. Obvyklý sebeparodizující a nadsázkový podtón poslední dobou úspěšných béček vystřídala celkem dobrá atmosféra tmy a tísně jeskyně. Samozřejmě postavy nejsou moc propracované, ale aspoň dva sympaťáky tam najdete. Příběh je dost předvídatelná klasika, skupina postupně vyvražďovaná tajemnými monstry se snaží přežít a dostat do bezpečí. ale přesto je to zábavné a minimálně ve druhé půlce to nenudí. Příšerky vypadají skoro jako dráčci z pohádky a vlastně jsou hodně podobný těm v Černočerné tmě. No a posledních tak třicet minut je jedna dlouhá akční jízda. Přesto ten konec nějak nechápu, každopádně je to neuvěřitelně průhledná berlička pro pokračování. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Čas od času přijde někdo s nápadem, že i v dnešní době existují místa dosud neprozkoumaná, kam nevkročila nejen lidská noha, ale kam se nedostala ani nejmodernější technika. Podobně přemýšlel i Bruce Hunt, až si vymyslel komplex podzemních jeskyní kdesi v rumunských Karpatech, které vybavil specifickým ekosystémem a zcela novým živočišným druhem. Složil speleologickou výpravu z horolezců a potápěčů a poslal je do jeskyní s tím, že natočí hororovou podívanou plnou napětí a úzkosti. Spletl se. Natočil snímek, který ani zdaleka nedosahuje průměrnosti béčkových hororů a který zabředne v odpadních vodách hollywoodských stok....Přitom rozjezd není tak špatný. Nález jeskyně, sesuv kamenné laviny a vcelku efektní zborcení kláštera je pěkně nasnímané a podbarvené slušivým zeleným filtrem. První výlet do hlubokých vod podzemního labyrintu má dokonce svoji atmosféru...a už mu došel dech! V tomto bodě pověsil Bruce Hunt tu špetku svého režisérského umu na hřebík a píchnul si tři unce nejkvalitnějšího heroinu. Po zbytek Jeskyně totiž marně tápete ve tmě, ve jménech, v katastrofálně navazujících scénách, v nelogickém myšlení zdejších postav...zíváte a s třiceti vteřinovým intervalem sledujete hodinky a pečlivě odpočítáváte minuty do konce. Super nudné pachtění výpravy je občas přerušeno hnusným a brutálně rychlým střihem akčních scén...digitálně zpracovaná létající mostra jsou stejně nepovedená jako Nemesis v Resident Evilu, škoda jenom, že tu není Milla Jovovich, ale parta manekýnů s hubou plnou mockrát omílaných a klišovitých keců...otevřený konec, tolik typický pro béčkovité horory devadesátých let, je prostě směšný a potvrdil naprostou stupidity celé dějové linie a filmu samotného. 33 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Co to zase bylo za blbost? Abych pravdu řek, tak mi tam nějak všechny mužský postavy (kromě černocha a číňana) splývaly dohromady, takže jsem se nějak celej film jenom snažil pochopit, kdo je už mrtvej, kdo je ještě živej a kdo je mutant. Vzhledem k tomu, že ve filmu je celou dobu tma jak v prdeli a občas tam akorát někdo zamává baterkou, tak jsem stejně nic nepochopil. No ale ono je to stejně asi celkem jedno. Když teda vydržíte cca 1,5 hod toho, jak několik postav bloudí v jeskyni a snaží se je dostat jakási krkající potvora, tak vás pak film možná trochu překvapí asi v posledních 30-ti vteřinách. Třeba ten otevřenej konec bude znamenat ještě nějaký pokračování, ale na to já se určitě dívat nebudu... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ve stejném roce jako Briti natočili PÁD DO TMY, vyrukovali amíci s JESKYNÍ. Lokaci mají pěknou, klaustrofobii vzali na ještě vyšší level, když hrdiny natlačili nejen do úzkých tunelů, ale rovnou do zatopených úzkých tunelů, monstra naservírovali srovnatelně nezajímavé a s dějem a postavami to tvrdě prohráli. Postavy jsou ploché, děj nenapne ani nepřekvapí, aspoň, že je ta běhačka/plavačka/šplhačka jeskynním bludištěm trochu nakopnutá akčními scénami jako vystřiženými z horolezeckého thrilleru a že otravně zběsile nastříhané útoky monster, kdy nic nevidíte, se naštěstí časem unormální. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelného Hausera a jeho tu svalnaté, tu půvabné kolegy ze speleologického týmu chtějí spapat rumunští jeskynní bubáci z latexu. Jak to napsat kulantně.. Mezi levou a pravou půlkou hýždě má každý Jeskyni, ze které čas od času vyjde zapáchající, do hněda zabarvená a konzistencí velmi řídká záležitost. Doporučuji ji rovnou spláchnout, jde totiž o The Cave od Bruce Hunta.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

No hrůza no... Herci hrají asi s takovým nasazením, s jakým se poslanci rozhodují, jestli si koupit chlebíček za 3,- nebo bagetu za 10,-. Hudba otřesná, jakoby zkopírovaná z nějaké starší PC hry (že by Leisure Suit Larry?), kulisy tak vydařené, jako pohádky ze studia Kamarád.... No hrůza. Ani nevím, proč dávám dvě hvězdy. Možná za příjemné zakončení a za závěrečné titulky, u kterých jsem si uvědomil, že už je naštěstí po všem. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděla ještě předtím, než jsem vůbec věděla, jaké má na CSFD hodnocení a jediné, co jsem o něm věděla, byl stručný popis. Řekla bych, že to byl dost povedený snímek, sice jsem se u něho strachy neklepala, ale prostě mě bavilo ho sledovat. Dost zajímavý byl i konec, který jsem rozhodně nečekala, a zvláště u filmu takového žánru, kde většinou dopředu tušíte, jak dopadne. Mimo jiné mi dal tento film zamyšlení nad tím, co všechno se asi tak může skrývat v těch našich krásných, českých jeskyních. ()

Reklama

Reklama