Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V louisianských močálech je objeveno zmasakrované tělo, a protože není první, je zmatené policii vyslán na pomoc soudní lékař Sam Rivers a bioložka Mary Callahanová. Rybář Elmer je zavede do osady tvořené obytnými čluny a domy na kůlech, obývané pestrou směsicí lidí. Sam tam vyrůstal, a tak se tu na rozdíl od Mary cítí jako doma. Od Glorie, manželky jedné z obětí, se dozví, že vše začalo před několika měsíci, kdy v jednom z mělkých úseků ztroskotala loď. Elmer jim místo nehody ukáže. Zatímco Sam s Mary prozkoumávají trosky, je napaden něčím děsivým, co se ukrývalo pod hladinou. Při pokusu o útěk nevědomky zapnou naváděcí signál, který je zachycen asijským majitelem lodi, jenž okamžitě na místo vyšle profesionálního lovce s dobře vyzbrojeným týmem. Téhož večera tajemný rybí netvor znovu zaútočí... (TV Nova)

(více)

Recenze (134)

tron 

všechny recenze uživatele

"Toto sú fotky z miesta činu." - "Fúha." - "To je odborný posudok?" Milé prekvapenie. Mark Dippé, niekdajší tvorca špeciálnych efektov (T2) a občasný režisér (Spawn), si kvalitne naštudoval 80. roky, čo sa týka krvavých zvieracích hororov. Akiste mu v tom pomohli zruční scenáristi (jeden má na konte fanúšikmi uznávaný westnerový horor Hnev duší, v ktorom tiež hral Mark Boone Jr.), vďaka ktorým sa dočkáme niekoľkých sviežich nápadov. Je to troška ako Vreskot či Zradná hlbočina, kedy neviete, či si z vás tvorcovia robia srandu, alebo to myslia vážne, alebo len citujú nejakú slávnu hororovú scénu (a poradie úmrtí vás určite prekvapí). Napriek tomu, že snaha o vytvorenie ultimátneho zvieracieho krváku nakoniec zostala predsa len skôr nenaplnená, je to horor s parádnou močaristou atmosférou, gore a príšerkami. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Behem kratke doby uz druhy film o hadohlavcich, divnejch to rybach. Tentokrat jich je min, ale o to jsou vetsi. Po lehce nezazivne prvni tretine se z Frankenfish stava takova vodni variace na Tremors a zacina to byt opravdu zajimave. Nechutnosti se autori nastesti vubec nestitili a tak jsou ruzne ukousnute koncetiny a rozkladajici se tela nasnimany s citem pro detail. Herci jsou typove presni a postavy, ktere predstavuji spravne vysinute, nejvetsi sympatie si s prehledem ziskal valecny veteran pojidajici pecene srdce. Nejsilenejsi jsou ale jednoznacne scenariste, kteri, krom nezbytnych klise beckoveho zvireciho horroru, nacpali do filmu i nekolik opravdu necekanych a uchvatne pritroublych okamziku. Rozhodne tenhle kousek stoji minimalne za pujceni. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Příjemný horor, dobře umístěný do zajímavého prostředí několika hausbótů, odkud se zoufale snaží dostat skupinka lidí uvězněných neznámým počtem velmi masožravých rybích potvor. A na řadě může být kdokoliv. Konec mě vyloženě pobavil. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Film vytvořen přesně podle osvědčených receptur. Parta lidí, většinou mužů, za podpory zhruba dvou až tří žen se sejde na místě, kde budou muset společně čelit nástraze zdejší fauny v podobě gigantického žravého, vědeckého omylu. Postava slečny, která ztvárnila odbornici na ochranu vodních živočichů, nebo čeho, působí asi tak seriózně a neméně vtipně, asi jako kdybyste na patologii potkali člověka oblečeného ve skotské sukni, hrajícího na dudy (nevím, proč mě napadlo zrovna toto srovnání, nicméně, stalo se:) Poslední zhruba půlhodina děje je obdařena neuvěřitelnými rozmluvami, které by za jiných okolností vyzněly i vtipně, v tomto případě jsem se však musela usmívat nad jejich trapností, hloupostí a béčkovitostí. Tomas Arana zachraňuje, co se dá, i nedá. Za povšimnutí stojí scéna pečení masa z oné obrovité ryby (?) a její následné... kdo viděl, ví. Další bonus v podobě nelogického chování postav se snad ani nedal nečekat. "Nečekal jsem, že ve svém volnu budu poskakovat po voru uprostřed močálu.", "Nabídl jsem se, protože jsem myslel, že to příznivě ovlivní náš vztah.", "Houseboat je solidní výrobek, je schopen plavby?", "Je to živočich. Dělá to, co všichni." ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

když jsem si přečetla ten opravdu originální název - frankenfish - nemohla jsem se přestat smát.. no.. co vám budu povídat, smála jsem se celou dobu.. takže komedie to nejspíš byla zdařilá..:)) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká úlet. Plusem je zcela jistě výběr bažinatých lokalit, mínusem všechno ostatní. Projekt podle všeho vznikající na koleně a za pochodu, s minimem nápadů, vztahy vykreslenými se spletitostí leporela, hodně šílenými dialogy a hlavně s totální absencí gradace děje. Žravá potvůrka jen z odněkud vyskočí, někoho sežere, přeživší si popláčou, divák zasměje a jedeme dál. Jak vidno Mark A.Z. Dippé (režie comicsové adaptace Spawna) je hlavně kovaný trikař, který se podílel třeba na Návratu do budoucnosti 2, Jurském parku a Cameronově Propasti a druhém Terminátorovi, ale za režisérskou stoličku by moc sedávat neměl. I když závěrečná tečka i samotné finále jsou docela vtipné.. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Čo čakať od filmu s názvom Frankenfish? No asi to veľká pecka nebude. Jasné, že ani nie je. S vidinou veľmi slabého béčka a čakaním odpadu podobného ako Man Thing (2005) som sa do toho pustil a prekvapivo mi tento filmík ponúkol presne to, v čo som pri svojich najlepších predstavách túžil. Rôznoredé postavičky (lesba, hulič, vietnamský veterán, pytliaci, hrdinova bývalá láska zo strednej, čarodejnica, hlúpy právnik atď.), čierny humor, slušné masky zohavených tiel, prekvapenie, nápad a slušný spád. Na úvod samozrejme príde prvé úmrtie miestneho rybára z bažín a na miesto je vyslaný policajný vyšetrovateľ, ktorý si privolá aj odborníčku na zvieracie druhy. Pri spovedi miestnych obyvateľov močalísk bývajúcich na houseboatoch zaútočí na nich „ryba“ čo im zničí všetky člny a začne všetkých prítomných držať v šachu podobne ako „červík“ vo Chvení (1990). Na ceste sú však aj zlí hoši, ktorým tento tvor ušiel. Prvú polhodinku rybku ani neuvidíme, ale zoznamujeme sa s obyvateľmi močariska, ktorý sú v rámci žánru veľmi slušne charakterizovaný a je radosť ich počínanie sledovať. Po pol hodinke však rybka vyskočí z vody a začne teror a už sledujeme ako sa ubúdajúce obete snažia prežiť túto situáciu. Scenárista vedel že píše úplnú blbosť a preto do filmu nahádzal dialógy plné vtipu a dejové zvraty, ktoré neraz prekvapia. Samozrejme že chovanie postáv je niekedy nelogické, ale koho to trápi, keď to má spád. Naviac sa tu dočkáme slušných masiek, zohavených tiel, krvy a koniec ako sa na daný žáner patrí. Film pre milovníkov slušných hororových B-čok. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Klasický "monster" horror, který se na můj vkus bral příliš vážně - nebo měla vtipně působit ta béčkovost až céčkovost. Přiznávám, když se mi po 25 minutách začaly klížit oči, neviděla jsem jediný důvod, proč se s tím snažit bojovat a pokojně jsem usnula. Po půl hodině jsem na pár minut rozlepila víčka, opět se nezdálo, že bych o něco přicházela... Krev ve vodě, nepovedená rybopříšera, nesympatické charaktery, nuda. Podobných snímků už jsem zhlédla desítky a v letech mojí dospělosti už jen málokterý dokázal zabavit. Hvězdičku přidávám za nepatrnou možnost, že jsem třeba prospala něco zajímavého. EDIT: Dokoukala jsem zbytek a mám škubání tu hvězdičku ubrat, je to blbější než stádo myší! Rybokrokodýl srandovní, postavy = vemena, některé scény těžce mimo realitu - kupříkladu ta černoška, co vybuchne s domkem, letí 50 metrů (jen ona, trosky ne) a nemá ani škrábnutí, ani popáleninu, fuckt superwoman! 35% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I po delší době jsem byl opětovně spokojen. Skvělé béčko s příšernými herci a nádhernými přírodními lokacemi. Tyhle americké lužní lesy mě pokaždé nadchnou. Speciální efekty jsou velmi dobré, snad jen pod hladinou vypadají rybí monstra hodně digitálně, ale při lovu lidí mají šmrnc, eleganci a patřičnou rychlost. V krátkých záběrech zblízká vypadá jejich držka jako okopírovaná od mimozemského predátora, což však vůbec nevadí. Útoky jsou bleskové, přerostlé ryby hladové, krev stříká, hlavy lítají, těla se trhají. Prostě takový milý ekohorůrek, kde příjemně překvapí, že vytipovat přeživší není tak jednoduché. A dobře zvolená hudba ( Ryan Beveridge) doprovází příjemné obrázky téhle komedie? no, já se tedy moc nenasmál ( leda cynicky), ne, zdařilé oddechovky. ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Upřímně; jsem dosti překvapen tak vysokým hodnocením. Ano, myslím to vážně - 39% mi přijde jako opravdu velmi vysoké hodnocení pro tuto podívanou. Banda lidí se samými blbými nápady (jenž káže blbý scénář) skáče do chřtánu blbě nakresleným zmutovaným Neonkám. Jistě, je to béčkový film, ale přeci i takové by měly mít určitou úroveň. Thriller? Neřekl bych. Horor? Ne ne. Akce? Budiž, střelné zbraně ve vodě - bingo! Komedie? Nepoznal jsem, jestli úmyslná či nikoli. Zabaleno do osmdesáti minut činí z tohoto projektu krapet přetaženou reklamu na malinovou šťávu... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jestli od toho někdo očekává více než jen samoúčelnou brutalitu, tak ať se tomuto filmu raději vyhne. První třetina je zoufale nudná, zbytek je jen směsicí krve, utrhaných končetin a stokrát ohraného klišé o smrtícím, zmutovaném megapredátorovi. Režisér se zřejmě rozhodl zaměřit nikoli na souvislé převyprávění děje, nýbrž jen na řadu nepředvídatelných a řádně krvavých úmrtí, které vygradují závěrečným zmasakrováním monstra, jenž mě opravdu pobavilo. Úplná ztráta času to zase není, ale z podprůměru se film nevyhrabe ani náhodou. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Typický béčkový horor s otřesnými efekty, ale aspoň trochu snesitelný. K závěru demenci těch lidí nepochopím, zažijí peklo, ale přesto si jdou romanticky zaplavat .. 2/10 = 28% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 7/10/// +celkem detailní maso, v pohodě postavy, originální název .-) -nějak slabší atmosféra, hodně slabé obaszení/// Rybičky, rybičky rybáři jedou. Jedou si vás ulovit a proto na nic nečekejte a na místních hodujte. Standartní bestiální film o jedné vyvynuté bestii, která ráda maso. Tentokrát to však není stupidní. Je to celkem koukatelné, jen z toho mohl být klidně direct to DVD projekt a né jen film určen rovnou do televize. Kdyby do filmu investovali víc peněz mohlo z toho být větší žraso. Základ to totiž má dobrý./// Celkem 59% /// ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo sem vytípal ty všechny cool fotky do csfd galerie, by měl dostat medaili za nej PR podporu roku :-D ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Ultimátní béčko, od kterého jsem pranic nečekal a o to více jsem dostal. Mark Dippé se prostě nezavděčí všem (viz. Spawn), ale tady na tom snímku je vidět, že ho dělal s láskou. Velice vtipně natočený gorefest s přerostlými rybkami, vietnamským veteránem pojídající srdce, černošskou čarodějkou se šedým zákalem, uchlastaným šéfem hlavní hrdinky a KOPOU dalších klišé, které ovšem pobaví. Musíte k tomu ovšem přistupovat jako k béčku, které má navíc na TV film velmi solidní efekty... ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Totálně humusoidní déčko bez jakéhokoliv nápadu omílající stále stejné téma obludného zmutovaného zvířete s debilním scénařem, trapnými triky alá digitál a neuvěřitelně příšernými hereckými výkony ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nozaj vydarený zoohoror. Nejde o žiadnu komédiu, ale znalci žánra rýchlo pochopia, že aj tvorcovia sa vyznajú a určité momenty tak vyznievajú úsmevne fanúšikovsky ("Už viem, ako sa odtiaľto dostaneme!"). O niečo starší MIMIC i RELIC mali lepšie triky, ale nakoľko tu ide o plne digi príšeru a TV film, je Predátor z hlbín v porovnaní s dnešnými Asylumovkami dobre odvedená robota. V záplave (omnoho horších) aligátorov a útočiacich žralokov neprávom opomínaný film... ()

Související novinky

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama